Buiten slapen

geplaatst in: Gezondheid | 10

Hoewel Quinn inmiddels redelijk slaapt, blijven de ochtenden populairder dan de middagen. Ik heb al zat middagen met een jengelige, oververmoeide baby in mijn armen gezeten. Soms helpt zelfs de draagdoek niet en blijft ze zich tegen haar slaap verzetten. Behalve in de wandelwagen, daarin valt ze – als we gaan wandelen – altijd in slaap.

Frisse buitenlucht

Buitenlucht is gezond, dat weet iedereen. Ik probeer dus ook elke dag met de kindjes naar buiten te gaan. Olivia wordt lekker rozig van de buitenlucht en slaapt ’s middags over het algemeen langer als we ’s ochtends hebben gewandeld of op de fiets naar het winkelcentrum zijn geweest (mét extra blokje om op de heenweg). En Quinn, die slaapt.

Mijnlevenalsmama | Buiten slapen

Middagdutje in de achtertuin

Toen ik een paar weken geleden voor de tweede middag achter elkaar met een huilende baby en daardoor jengelende peuter (Olivia heeft dan door dat ik te druk ben met Quinn en reageert hier, terecht, op met het vragen van negatieve aandacht), zat, besloot ik Quinn buiten te zetten in de wandelwagen. Gewoon, naast onze achterdeur. Met een jasje aan en met de deken, precies zoals ik haar normaal aankleed als we gaan wandelen. Capuchon op, kap halfopen. Dit laatste omdat in een dichte kap weinig frisse lucht komt en ze met een halfopen kap ook nog een beetje meer ziet dan de grijze bekleding van de wagen.

Nog geen vijf minuten later sliep ze. Sterker nog: zodra ik haar met wagen en al via de achterdeur naar buiten reed, was ze stil. Olivia en ik konden op ons gemak gaan koken en Quinn sliep een uurtje. Heerlijk! Overigens kreeg ik op Instagram toen ik bovenstaande foto plaatste best wat commentaar en is manlief ook geen grote fan van het buiten laten slapen, maar als het werkt werkt het. Altijd beter dan een kindje dat overstuur raakt van vermoeidheid. Het is gezond en in Scandinavische landen, waar het kouder is dan hier, is het heel normaal dat kinderen buiten slapen.

Lees ook:  Mijn liefde voor wijn met knabbels

10 Antwoorden

 1. Meike

  Ik heb inderdaad eerder een verhaal gehoord van iemand die haar kindje buiten liet slapen, omdat dat de enige manier was. Het zou niet direct mijn keuze zijn, maar als het werkt…

 2. Anita Willems

  Je hoeft je helemaal niet bezwaard te voelen!
  In Groningen, waar ik woon, worden er zelfs speciale babyhuisjes voor gebruikt. Er is een bedrijf, Lutje Potje, die ze verhuurt. Voor onze kinderen hebben wij ook een tijdje eentje gehad. Babyfoon er in en zelf in huis aan het huishouden.
  De huisarts die de huisjes bedacht deed dat voor baby’s die ziekelijk waren. De buitenlucht bleek goed voor de longen.
  Lutje Potje is trouwens Gronings voor ‘kleine baby’.
  Je hebt blijkbaar een echt buitenkind!

  • Gwen

   Ja inderdaad, op het kinderdagverblijf waar mijn buurvrouw werkt hebben ze die buiten ‘hokjes’ ook. Wat grappig dat die naam Gronings is zeg, weer wat geleerd 🙂

 3. Miranda

  Oh ik zou dat ook doen als het werkt! Ik hou ook van frisse buitenlucht wanneer ik slaap en slaap dan ook met het raam wijd open. In weer en wind. Zou dit zelf ook rustig proberen straks met de kleine. Ziet er heerlijk ontspannen uit zo lekker buiten;)

 4. Vlijtig Liesje

  Ik geloof absoluut in de kracht van buitenlucht. Er zijn zelfs speciale constructies om baby’s buiten te laten slapen. Was een tijdje geleden in het nieuws.

 5. Linda

  Ik vind het een geweldige oplossing! Je merkt zelf dat jullie meisje het fijn vindt en inderdaad gewoon dichtbij. Je kunt steeds even kijken.Volg je moedergevoel gewoon, dat zit bijj jou wel goed!

 6. Joyce

  Bij Aron deed ik het ook, en straks zal ons meisje ook buiten slapen. Als ze nog van plan is om te komen haha 😉

 7. Arcadia

  Goed hoor dat je haar buiten lekker laat slapen! Kan helemaal geen kwaad zolang ze goed is ingepakt en fijn dat ze dan beter slaapt. Een oververmoeide baby heb je helemaal niks aan.

 8. Sanja

  Ik probeer ook dagelijks met Luka een stuk te lopen. Op de dagen dat dit niet lukt zet ik hem ook in de tuin! Meneer vindt het heerlijk & daarnaast is het ook (zo als je zelf al zegt) gezond. Er zijn dagen dat we samen hele middagen buiten doorbrengen <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.