Tag: Mijn peuter

geplaatst in: Gezinsleven | 4

Ik vulde al eens de dreumestag in over Olivia, maar inmiddels is ze 2,5 en een echte peuter. Toen ik de peutertag spotte bij Saskia besloot ik de vragen over te nemen en in te vullen voor onze lieve peuter. Vandaag dus een blogje over Olivia.

 • Favoriete eten

Een boterham met kipfilet of een cracker met appelstroop. Een tijdje geleden kochten we voor het eerst (biologische) kipfilet voor dochterlief en sindsdien is ze hier stapelgek op. Ook een plak (harde) geitenkaas doet het goed op een boterham of cracker. Avondeten gaat er nog steeds niet goed in, althans: niet het standaard avondeten zoals aardappels, groenten en pasta. Komt vast wel weer goed over een tijdje en ze groeit prima, dus we maken ons er niet druk om.

 • Favoriete drinken

Heel simpel: water. Olivia krijgt niets anders dan water, thee, rijstmelk of smoothies, dus ze weet niet beter en vraagt regelmatig om een beker water.

 • Favoriete tv-programma

Dat is zonder twijfel Nijntje. Ik schreef een tijdje terug al over de verdere ‘introductie’ van televisie hier in huis en inmiddels hebben Olivia en ik echt een soort ritueeltje met Nijntje op de tablet tijdens het ontbijt op mijn vrije doordeweekse dagen. Haar favoriet is ‘Nijntje is jarig’, dus ik ken de tekst inmiddels uit mijn hoofd.

 • Favoriete boek

Aan het einde van mijn zwangerschap kreeg Olivia geen genoeg van ‘Jij en ik, Grote Beer’ en lazen we dat elke dag. Momenteel word er een stuk minder gelezen, omdat ze liever met de pop speelt of kleurt gedurende de dag en ’s avonds vaak zo moe is dat we zelfs het verhaaltje overslaan de helft van de week. ’s Ochtends, als ik nog moet douchen of Quinn voeden, als Olivia wakker is leest ze graag in het ‘Grote Dikkie Dik boek’ dat ze kado kreeg voor haar eerste verjaardag.

 • Favoriete speelgoed

Olivia is stapelgek op knutselen (knippen en plakken) en kleuren. Een tijdje terug heb ik het welbekende rolkarretje van Ikea gekocht (Raskog) om hier alle knutselspullen in te doen. In dit karretje past al het knutselspul en Olivia kan alles gemakkelijk zelf pakken. Ideaal!

Lees ook:  Tag: Levensvragen

Mijnlevenalsmama | Kleuren

 • Wat maakt je peuter boos of verdrietig?

Olivia zit midden in de peuterpuberteit, dus krijgt soms uit het niks een woede-aanval omdat ze iets niet mag of iets niet lukt (en haar helpen is uitgesloten). Het hoort erbij, maar leuk is het niet. Niet voor haar en niet voor ons.

 • Wat is je peuters favoriete kledingstuk?

Een jurkje, hoewel ze dat zelf rokje noemt. Deze voorkeur is pas een paar weken geleden ontstaan, dus het is tijd om haar collectie rokjes en jurkjes uit te breiden, want voorheen was ze echt een broeken- en leggingmeisje. Staat haar trouwens superleuk, een jurkje (net als broeken en leggings trouwens)

 • Welk item is heel belangrijk voor je kleintje?

Haar knuffelkonijntje, “Koesje” zoals ze hem zelf noemt. Zonder konijntje wordt er echt niet geslapen.

 • Favoriete activiteit

Sinds Quinn is geboren zit Olivia zelf niet meer in de wandelwagen, maar staat ze op het meerijdplankje of loopt mee aan de hand. Of het dat is, of het feit dat we weer vaker wandelen dan toen ik zoveel last van mijn bekken had, weet ik niet, maar ze vraagt vaak om “Lekker samen wannelen”, wat we gelukkig ook bijna elke dag kunnen doen.

Mijnlevenalsmama | Mijn peuter

 • Bedtijd

Omdat Joost voorheen pas rond kwart voor 7 thuis was, aten we nooit voor 7 uur en gingen dan pas rond half 8 naar boven, zodat Olivia iets voor achten in bed lag. Inmiddels is hij eerder thuis en eten we dus ook eerder met als gevolg dat we nu rond 7 uur met beide kids naar boven gaan voor het slaapritueel. Meestal ligt Olivia om half 8 in bed en slaapt dan rond kwart voor 8. Haar tijd van wakker worden verschilt trouwens ontzettend, de ene keer is het 6 uur, soms pas om kwart over 8 of nog iets later. Valt geen pijl op te trekken.

 • Waardoor gaat je peuter gek doen?

Dochterlief heeft weinig nodig voor een ‘gekte-aanval’. Haar kietelen, samen met papa door de woonkamer rennen of stoeien op bed, ze vindt het allemaal even leuk en wij ook. Ik ben gek op die lachstuipen van haar!

 • Wat maakt je peuter geweldig?

Alles! Olivia is een onwijs tevreden en vrolijke peuter. Ze kletst de oren van ons hoofd en kan hele leuke opmerkingen maken. Ze kan zich goed vermaken, is ontzettend lief voor haar zusje, slaapt (gelukkig voor mij) elke middag nog anderhalf tot drie uur en wil vooral heel veel zelf doen. Dat zelf doen is zo leuk, het kost tijd (haar brood smeren duurt vaak een kwartier bijvoorbeeld), maar dat calculeren we gewoon in, helemaal prima.

Lees ook:  Frisse neus

Ik tag hierbij graag Roos, omdat ik Ayden zo’n schatje vind en hij net als Olivia volop peuter is en elke dag dus uitdagend, maar genieten is.

4 Responses

 1. Miranda

  Wat een leuke tag over een leuke peuter;)
  Heel mooi om zo wat meer over Olivia te lezen.
  Fijne paasdagen!

 2. Tamara

  Wat een ontzettend leuke tag! Ik herken heel veel van mijn peuter monste… Uhh puber! Hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.