Baby in de draagdoek

geplaatst in: Ontspanning | 3

Ruim anderhalf jaar geleden schreef ik over mijn draagdoekervaring met Olivia. Ik ben haar pas heel laat gaan dragen, rond 9 maanden. Helaas, want het is echt heerlijk om je kindje zo dicht tegen je aan te hebben en daarnaast erg handig om je handen vrij te hebben op een hangerig moment van je kleintje. Quinn daarentegen draag ik al vanaf dat ze nog geen maand oud was, zo fijn!

Mijnlevenalsmama | Draagdoek
Pas 6 weken oud, zo klein nog!

Geoorloofd ‘kapot’ knuffelen

Een draagdoek knopen lijkt misschien moeilijk, maar als je het eenmaal door hebt is het echt makkelijk. Er is niets fijners dan je kindje zo dicht tegen je aan te hebben, geoorloofd uren te knuffelen en kusjes te geven. Als ik niet meer weet wat ik moet doen, omdat Quinn onrustig is, komt de doek tevoorschijn. Werkt altijd.

Mijnlevenalsmama | Draagdoekliefde

In de eerste weken bijvoorbeeld, heb ik Quinn vooral tijdens huiluurtjes in de doek gedaan. Tijdens het eten of wanneer Joost en ik ’s avonds een filmpje wilden kijken en bij ons op schoot niet leek te werken. Heel dicht tegen me aan geknoopt gaf ze zich makkelijker over aan haar moeheid en konden wij van ons filmpje genieten. Of bloggen.

Handen vrij, om te koken bijvoorbeeld

Het meest ideale moment voor de draagdoek is hier tijdens het eten koken. Ik bereid het eten ergens midden op de dag vaak al voor, maar moet tegen de tijd dat Joost bijna thuis komt vaak toch nog in de pan roeren of de aardappels in de gaten houden. Olivia staat dan op haar stoeltje naast me bij het aanrecht. En Quinn hangt vaak tegen me aan in de doek. Ik heb mijn handen vrij, Quinn doet een dutje of kijkt mee en ik kan Olivia goed in de gaten houden of samen met haar wat groenten snijden. Ideaal!

Lees ook:  Bath Time #19

Niet alleen in huis, maar ook onderweg is het reuze handig. Even naar het winkelcentrum met de bakfiets en hup, Quinn in de draagdoek in de supermarkt. Of naar een speelparadijs, zoals laatst toen ik met een aantal moeders die ik ken via Instagram had afgesproken, waar Olivia mijn aandacht nodig heeft. Met Quinn tegen me aan in de draagdoek is dat prima te doen in mijn eentje. Ik zou echt niet meer weten wat ik zonder draagdoek moest, hoe ik bij Olivia zo lang zonder heb gekund.

Mijnlevenalsmama | Draagdoekbaby

3 Responses

  1. Miranda

    Ah die foto’s! Het ziet er zo knus uit zo’n draagdoek:)
    Ik twijfel nog. Heb besloten er pas 1 aan te schaffen wanneer ik hem straks ‘mis’ als de kleine er is…. Ben heel benieuwd of er uiteindelijk eentje komt:)

    • Gwen

      Vanmiddag ook weer mijn reddende engel, aangezien Quinn een hangerige dag had op het kinderdagverblijf. Ben dus lekker met haar in de doek en Olivia aan de hand teruggewandeld, ipv lopen met een huilende baby in de wagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.