Iets minder filmmietjes

geplaatst in: Ontspanning | 5

Sinds ik moeder ben, kan ik nog maar weinig enge films verdragen. Hetzelfde geldt voor series. En voor manlief. We zijn een filmmietjes, ik schreef er anderhalf jaar geleden zelfs een blogje over. Over dat ik soms kijk met mijn handen voor mijn ogen en me het meest ‘druk’ maak om kindjes die in gevaar zijn, ongeacht de rest van de verhaallijn. Inmiddels gaat het beter, want nu is er Netflix. En The Walking Dead.

Vooral volwassenen in gevaar

De afgelopen weken hebben Joost en ik elk vrij moment voor de televisie gehangen, dat moest ook wel want anders krijg je een serie van 5 seizoenen met elk volgens mij 15 afleveringen niet weggekeken binnen aan maand. Maar goed, onze serieverslaving is een verhaal apart, ik wil het nu vooral hebben over hoe ik van filmmietje naar een iets-minder-filmmietje ging.

Nog steeds raakt het verdriet of de pijn van kindjes me het meest. Zelfs als het gaat om een serie over levende doden, waarin slechts twee kinderen een rol spelen. Naast de zombiekindjes, maar daar voel ik (natuurlijk) niets bij, die zijn gewoon net zo vies en bloederig om naar te kijken als de volwassenzombies in The Walking Dead. Gelukkig zijn in deze serie vooral volwassenen in gevaar en volg je meer hun verhaal dan dat van de kinderen. Alhoewel, zonder te veel prijs te geven, worden er op weinig subtiele wijze wel belangrijke personen uit het leven van de oudste gerukt.

Dromen over personages en zombies in het trapgat

Ik mag me dan inmiddels minder zorgen maken om hoe de ouders zich voelen of me het verdriet van de kindjes aantrekken, ik ben nog steeds geen held met horror. Terwijl ik er vroeger fan van was! The Texas Chainsaw, de eerste twee delen van Saw en andere ‘vieze’ films, ik kreeg er geen genoeg van. En geen nachtmerries, maar nu wel. Hoewel nachtmerries een groot woord is.

Lees ook:  Ja, nog steeds!

Mijnlevenalsmama | The Walking Dead

Niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook normaal moet ik minimaal één keer per nacht naar het toilet. Dat doe ik in het donker, ik weet precies hoeveel stappen het is tot de deur en weet de toilet te vinden in het donker. Afijn, in het donker, met schaduwen in het trapgat vanaf beneden en vanuit het zolderraam boven. En die zijn eng. Heel eng. Toen we elke avond The Walking Dead keken, sloop ik ’s nachts met mijn mobiel uit bed, zodat ik een lichtje bij de hand had. En dan heel snel weer terug mijn bed in rennen, want wie weet steekt er wel opeens een arm van een ondode onder het bed vandaan. Je weet dat het onzin is dat er zombies in je huis staan, maar toch … Ik ben dus absoluut een mietje. Of ik heb een levendige fantasie, wie zal het zeggen?!

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Netflix. Ik zal eens per maand een blog schrijven die samenhangt met ‘televisie’ kijken via Netflix binnen ons gezin, aangezien dit hier echt niet meer weg te denken is.

5 Responses

 1. Meike

  Hahaha… heel herkenbaar! Sinds mijn zwangerschap kijk ik nieuws, films en crime series op een hele andere manier. Soms met een knoop in mijn maag. In de nacht ben ik alerter op geluiden buiten. Ik schrik op als ik het idee heb dat iemand voor de deur staat.

 2. Jess

  Ik heb nooit van horror gehouden maar ben wel dol op spannende series over moordzaken en dergelijke. Wat ik wel slecht trek als ik zwanger ben, is het nieuws en alle slechtheid in de wereld. Heel gek, want eenmaal bevallen, gaat het wel weer.

  • Gwen

   Vroeger keek ik ook echt veel crime idd, toen ik nog thuis woonde. Kreeg geen genoeg van Derrick en Midsummer Murders, keek ik vaak met mijn ouders hihi. Ken je The Blacklist? Echt een spannende serie, aanrader! Ik trek het nieuws nog steeds niet zo heel goed, maak er ook minder tijd voor (en vind ik dat best stom van mezelf eigenlijk), vroeger ontbeet ik met het Ontbijtnieuws, nu wil ik niet dat Olivia zulke beelden ziet, dus moet ik het doen met Nu.nl ofzo en dan gaat mijn cursur sneller naar Twitter oid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.