Quinn op het kinderdagverblijf

geplaatst in: Werkende moeder | 3

Quinn gaat inmiddels alweer een dikke maand naar het kinderdagverblijf. Eigenlijk zou ik hier niet eens een blogje aan hoeven wijden, er is namelijk weinig anders over te vertellen dan dat het onwijs goed gaat. Dat de juffen gek op Quinn zijn, dat Olivia gedurende de dag af en toe een kusje komt brengen, dat Quinn haar flesjes leegdrinkt en voldoende slaapt. Dat is toch gewoon een eigen blogje waard?!

Goed drinken, voldoende kolven

Vooraf heb ik me best een beetje zorgen gemaakt om de voedingen. Quinn is een baby die niet op ons verzoek wil drinken, zowel de fles als de borst weigert ze als ze onvoldoende dorst heeft. En niet gewoon wegdraaien of langzaam drinken, nee, ze zet het op een krijsen en houdt haar lippen stijf op elkaar. Je krijgt er geen druppel melk in als ze onvoldoende dorst heeft. En daarnaast: zou ze wel voldoende hebben aan hetgeen ik kolf? Of sowieso de fles goed pakken? Dat ging in het begin supergoed namelijk, maar net voor ik weer moest beginnen met werken besloot dochterlief dat ze alleen de real deal wilde, mijn borsten. Gelukkig was mijn angst voor niets: als Quinn voldoende honger heeft, vindt ze de fles ook prima. In tegenstelling tot haar zus die de fles pertinent bleef weigeren de eerste 7 maanden.

Nadat Quinn ’s ochtends bij mij drinkt rond 6 uur, drinkt ze (afhankelijk van haar slaapje) tussen 9 en 11 weer op het kinderdagverblijf en vervolgens ergens tussen 14 en 16 nog een keer. Ze drinkt dus maar 2 flesjes, maar heeft hier voldoende aan. Meer aanbieden heeft geen zin, dat hebben de leidsters al eens geprobeerd en ‘kostte’ dus een diepvriesvoorraadje kostbare mamamelk. Ik kolf tussen de 350 en 400 ml in twee kolfsessies op kantoor, Quinn drinkt ongeveer 300 ml. Niets te klagen dus!

Lees ook:  Het back-up plan
Rondkijken en slapend prikkels verwerken

Ons kleine meisje is ontzettend nieuwsgierig en wil alles in de gaten houden. Ze zit het liefst bij de leidsters op schoot of in de wipstoel. Olivia deed exact hetzelfde. Liggend spelen werd pas leuk toen ze kon tijgeren of als er kindjes naast haar speelden. Nu Quinn op haar buik (en terug) kan rollen, is op de grond of in de box spelen wel leuk, maar niet te lang.

Mijnlevenalsmama | Quinn kdv

En die prikkels, die moeten natuurlijk verwerkt worden. Regelt ze helemaal zelf dat kleine moppie van ons, want ze slaapt minimaal 2x per dag op het kinderdagverblijf en soms wel drie uur achter elkaar. Heel erg fijn, want wij kunnen ’s avonds nog gewoon eten, in plaats van dat we een overprikkelde baby hebben die getroost of direct naar bed gebracht moet worden. Wij zijn zo trots!

3 Antwoorden

    • Gwen

      Ja, is dat veel? Ik kolfde bij Olivia ook ongeveer zoiets, mr omdat ze fles veelal weigerde kolfde ik de 2 x alleen de druk eraf ipv leeg, dus had iets minder. Hotels blijven de bootjes het doen, vind ba nog steeds zo fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.