DZP: de kinderboerderij

geplaatst in: Day Zero Project, Ontspanning | 6

Ik heb nog ongeveer een jaar om mijn Day Zero Project af te ronden en nog bijna de helft van de doelen die gedaan moeten worden. Aan de bak dus! Doel #15. Fietsend naar de kinderboerderij in Kamerik is behaald. Met een klein beetje valsspelen, dat dan weer wel.

Geitenboerderij om de hoek

De kinderboerderij in Kamerik is ongeveer een halfuur fietsen van ons huis af. En dan moet je stevig doortrappen. Quinn kan nog niet in een gewoon fietsstoeltje, dus één van ons twee moet dan sowieso op de bakfiets. Dat is een halfuur fietsen best ver kan ik je vertellen. Maar het mooie is, we hebben helemaal geen bezoekje aan dié kinderboerderij nodig. We hebben een veel leukere dichterbij huis namelijk.

Mijnlevenalsmama | Kinderboerderij

Mijnlevenalsmama | Kinderboerderij

Geitjes voeden en pannenkoeken eten

De Geertjes Hoeve is een beleefboerderij. Met heel veel geitjes. En driewielers, een klimrek, pannenkoeken en een biologische winkel. Het is echt nog geen tien minuten fietsen van ons huis en de entree is gratis. Je kunt voor een euro flesjes biest kopen en de kleine geitjes van melk voorzien. Gevolgd door een kop koffie met opgeschuimde geitenmelk, een broodje (geiten)kaas of een pannenkoek met geitenmelk. Echt onwijs en leuk en lekker allemaal! We waren hier twee weken geleden voor het eerst en gaan absoluut vaker langs, Olivia vond het ‘spannend, maar ook leuk’. Haar eigen woorden, terwijl Quinn haar ogen uitkeek en vervolgens lekker in slaap viel bij mij in de draagdoek.

Mijnlevenalsmama | Kinderboerderij

6 Antwoorden

 1. marjon

  De kinderboerderij is altijd een gezellig uitje. Leuk om je doelen van DZP te lezen. Handig dat je vanuit je doelen linkjes hebt gemaakt naar de blogjes erover. Dat zoy ik ook wel kunnen doen. Meteen duidelijk.

  • Gwen

   Zou ik echt doen, de linkjes koppelen aan je lijst. Dan kan iedereen de DZP-blogjes makkelijk lezen. Ik heb er nog een aantal voldaan de laatste tijd, daar maak ik dan een verzamelblogje van, omdat het kleine doelen zijn.

 2. Linda

  wat leuk!!!!Ik zoek al tijden zo’n boerderij waar onze meiden zelf een flesje kunnen geven.Dit is helaas wel wat ver….Misschien combineer ik het nog eens met een shopmiddagje voor mijzelf 😉

  • Gwen

   Aanrader hoor! De ‘moeder’ van deze boerderij zit in Leiden of Zoeterwoude ofzo (dit is opgericht door die boerenzoon), misschien is dat dichterbij jou?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.