8x hoe blijf ik naast mama een leuke partner

geplaatst in: Relatie | 8

Een paar weken geleden zijn Joost en ik voor het eerst sinds we ouders zijn een avondje samen op stap gegaan. Ja, nu pas, na ruim tweeënhalfjaar. In dat blogje vertelde ik waarom het zo lang geduurd heeft voor we dit deden, maar je hoeft niet perse een avondje samen weg, er zijn nog meer dingen die je kunt doen om, naast het moeder-zijn, een leuke ‘vrouw van’ te zijn.

 • Deel eens een knuffel uit aan je partner in plaats van je kindjes.

Ik denk dat ik zonder overdrijven Quinn en Olivia ieder 50 knuffels of kusjes per dag geef. En Joost maximaal vijf. En dan heeft ‘ie geluk (oeps!). Waar we vroeger elke avond voor het slapen in elkaars armen nog even lagen te kletsen in bed, slapen we nu al bijna als we ons bed ruiken. Maar, we beginnen en eindigen de dag altijd met een kus!

 • Maak je op en/of doe eens iets leuk met je haar.

Je kunt mij zo’n beetje uittekenen in een legging met een lang hemdje en een blouse of vestje. Mijn haar in een knot. Ik wil wel variëren met mijn haar, maar het is zo futloos sinds de zwangerschap, dat ik niet verder kom dan een vlecht of zijstaart. Hopelijk knapt het snel weer op, ontzwangeren is niet zo mijn ging zeg maar. En make-up, tja, wat zal ik zeggen? De helft van de dagen dat ik niet werk draag ik het niet, de andere helft wel. Dat was overigens al zo voor ik moeder werd, dus Joost weet niet beter (en vind me naturel net zo mooi als met poeder en mascara op, zegt ‘ie altijd).

 • Trek leuke kleren aan.

Ik loop niet elke (thuis)dag in een joggingbroek, maar wel vaak in makkelijke kleding. De outfit die ik hierboven omschreef bijvoorbeeld, hoewel ik ook wel spijkerbroeken draag overdag, maar die ruil ik zodra ik één keer onder gespuugd ben of de deur niet meer uit hoef het liefst om voor een pyjamabroek. Sorry lieverd!

 • Praat met elkaar, bijvoorbeeld tijdens een wekelijks bank- en wijnavondje.

Hoewel wij heel graag met een laptop en de televisie aan op de bank zitten, lassen we ook wel eens kletsavondjes in. Of we kijken een film zonder laptop ‘ertussen’. Wekelijks gebeurt hier in huis absoluut niet, maar fijn zijn ze wel, die avondjes qualitytime samen.

 • Deel behalve dat je partner een goede papa of mama is, ook eens niet-ouder-gerelateerd compliment uit.

Complimenten zijn fijn om te krijgen en kosten weinig energie om te geven. Geef ik ze voldoende? Verre van! Leerpuntje. Leerpunt zelfs!

 • Houd elkaars handen vast als je op stap bent (ook al is het maar naar de supermarkt of speeltuin met de kids).

Het leukste hiervan is dat Olivia dat meteen opvalt en dan zegt: “Papa, mama handjes houden.”, met een grote glimlach op haar gezicht. Overigens hebben Joost en ik vaker ieder één van Olivia’s handjes vast, maar wanneer het kan doen we dit wel, elkaars handen vasthouden. Als we richting de Albert Heijn lopen met Quinn in de draagdoek en Olivia die voor ons uit rent bijvoorbeeld. Of achter de wandelwagen, met Quinn erin en Olivia op het meerijdplankje. Rijkdom!

 • Plan af en toe een avond of dag buiten de deur samen.

Hoe leuk het ook is mét kinderen, af en toe zonder is ook heel fijn. Wij doen het niet (vaak) en zouden het vaker moeten doen, maar ach: ieder z’n ding, wij zijn gewoon graag thuis.

 • Leg de kindjes bijtijds op bed en kook daarna samen.

Dit is dan weer wel aan ons besteed! Stokbroodjes, lekkers voor erop, wijntje erbij, filmpje aan. Zouden we vaker moeten doen, want je combineert het automatisch met ‘het wekelijkse bank- en wijnavondje’

Lees ook:  Ons houten huwelijk

Zoals je ziet, mag ik mijn eigen tips er soms ook wat vaker op na mag slaan. Maar ach, als je onopgemaakt, in je pyjamabroek, zorgt voor lekker eten op tafel en een wijntje ’s avonds, dan scoor je ook punten. Zeker weten!

8 Antwoorden

 1. Vlijtig Liesje

  Vooral die eerste vind ik een goede. Ik was op een gegeven moment helemaal uitgeknuffeld vanwege de kinderen en dan vergeet je je man wel eens.

  • Gwen

   Ik moet mezelf er echt vaker op wijzen, maar idd: de kindjes knuffel je plat en je man vergeet je. Zo zonde eigenlijk.

 2. Sylvie

  Fijne tips! Ben toevallig de laatste week weer wat actiever met make-up (oogschaduw bijpassend bij kleding etc.) 🙂 Mag ook wel na 8 maanden…

 3. janske

  doe samen een dansje…of het nou de vogeltjesdans is of al knuffelen op de nieuwste zwijmelhit van John Legend…gewoon even samen genieten of gek doen…hihi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.