Lieve Quinn #2

geplaatst in: Persoonlijk | 6

Terwijl ik dit blogje typ ben je met je papa en grote zus op stap. Op bezoek bij oma. Je bent voor het eerst zonder mij op stap, het loslaten is begonnen. Natuurlijk ga je zonder mij naar het kinderdagverblijf, maar dat voelt ‘anders’, dan kan het niet anders en moet ik werken. Nu koos ik ervoor niet mee te gaan naar je oma. Voor mij spannend, maar ook voor papa. En jij? Jij geeft er waarschijnlijk niets om. Je viel al snel in slaap in de wandelwagen vanochtend, tijgerde over de vloer bij oma net en at je fruithapje. Straks geeft papa je de fles, op de terugweg slaap je vast weer en daarna kan ik je weer knuffelen en heb je een heerlijk uitje met papa en Olivia gehad.

Je groeit zo snel en ontwikkelt je in razendtempo! Inmiddels ben je alweer een halfjaar oud en tijger je dus al door de kamer. Niet zomaar een rondje buikschuiven, je maakt echt meters. Vooral Olivia moet nog wennen, want een puzzel die ze wil doen op de grond is niet veilig meer, je schuift er zo naartoe en pakt de stukjes om ze vervolgens in je mond te steken. Kleine boef!

En niet alleen bewegen gaat je goed af, ook zitten in de kinderstoel en stukjes brood, wortel of cracker eten doe je perfect. Je vindt het heerlijk om ‘erbij’ te zitten en lacht uitbundig als we aan tafel gaan met z’n viertjes. Verschillende smaken groentenhap of stiekem alvast een stukje brood met boter van Olivia, het gaat allemaal even routinematig richting je mondje. Je bent dol op eten. En op mama’s melk, gelukkig. We genieten alweer een halfjaar samen van de borstvoeding en hoewel je nog steeds alleen op je eigen verzoek drinkt en flesjes niet altijd van harte gaan, groei je prima. Je hebt minder babyvetjes dan je zus had, maar je bent ook beweeglijker. Olivia had immers haar pavlikbandage.

Mijnlevenalsmama | Blije Quinn

Beweeglijker is zwak uitgedrukt. Stil liggen is er niet bij voor jou lieve baby van me. Vanaf het begin af aan ben je ontzettend beweeglijk en dat wordt alleen maar meer. Je kunt volgens mij niet wachten tot je achter je zus aan kunt lopen. Maar heb nog even geduld, lopen kan nog heel je leven. Tijgeren is voor nu voldoende lieverd! De nachten gingen zo goed, maar de afgelopen maand heb je er een potje van gemaakt en was je veel wakker ’s nachts. Niet verdrietig, gewoon wakker en kletsen. Leuk en gezellig, maar niet midden in de nacht. Gelukkig heb je nu ontdekt dat je knuffels ook leuke praatpartners zijn midden in de nacht, dus vermaak je je daar mee. Sowieso is slapen niet echt jouw ding, overdag ook niet. Bang dat je te veel mist denk ik. Ach, we nemen elke dag zoals die komt: slaap je wel 2x dan is dat goed, wil je niet naar bed, ook goed.

Elke dag met jou is een feestje. Je bent zo leuk, ik ben dolblij dat we weer hetzelfde malletje als je bij je zus gevonden hebben, dat ik gewoon twee fantastische meiden heb die zo hetzelfde en toch zo anders zijn. Ik houd van je lieverd, ontzettend veel! Dikke knuffels van je mama.

6 Antwoorden

 1. Elisabeth

  Aaaah, wat een lief verhaal! Leuk om te lezen hoe je de loslaatstrubbelingen ervaart, en mooi verwoord!

 2. S

  Hi, mag ik vragen hoelang jouw dochter overdag en savonds slaapt?
  Mijn baby is ook niet zon slaapliefhebber, geelste nieuwsgierig haha. Ik maak me hier best wel zorgen om. Komt misschien omdat het mijn eerste is en ik me dus snel zorgen maak??! Hoe ga jij hier mee om? Het lijkt alsof alle baby’s om mijn heen geweldige slapers zijn en lange slaapjes maken overdag…

  • Gwen

   Weinig 😉 Er was een tijd waarin ik haar wel ’s ochtends en ’s middags op bed kreeg, zonder huildrama, maar sinds 2/3 weken heb ik dat opgegeven. Meestal drinkt ze rond 5/6 uur en slaap dan tot 8.30/9.30. Dan is ze wakker tot 12/12.30 en gaat vervolgens tegelijk naar bed met Olivia, slaapt dan zo’n 2 uur. Als we ’s ochtends gaan wandelen slaapt ze ook nog wel een halfuurtje in de wagen, maar dat doen we niet elke dag. Eind van middag, rond 16 uur, is ze moe, maar krijg ik haar niet in bed. Of nou ja: veel huilen en niet willen slapen. Olivia was een geweldige slaper, maar Quinn niet, niks aan te doen. Niet te druk maken hoor! Hij/zij slaapt wel wat nodig is en als ze niet huilerig zijn van moeheid, is weinig slapen ook prima. Je zult merken dat het misschien een keer omslaat en meer slapen wordt, bijv. als er veel geleerd wordt, zoals kruipen enzo. Althans, dan merkte ik bij Olivia veel verschil.

 3. janske

  Alweer een half jaar oud…wat vliegt de tijd! Wat een tevreden meisje! Heerlijk zeg. Hopelijk krijgt ze snel door hoe fijn het is om ’s nachts lekker te slapen…dan kun je nóg meer bewegen overdag 😉

  Leuke blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.