Lieve Olivia #5

geplaatst in: Persoonlijk | 4

Na mijn brief aan je zusje die gisteren online kwam is het vandaag weer ‘Olivia-tijd’, zoals we dat wel vaker doen. Als je zusje slaapt bijvoorbeeld of als we even naar de speeltuin lopen samen. Binnenkort gaan we samen een dagje uit plannen. Met de trein naar de stad en daar een broodje eten, want op het terras zitten vind je zo gezellig! We doen het vaak op vrijdag, met z’n drietjes als papa aan het werk is. Dan ligt Quinn in de wagen of naast mama op de loungebank en smeer jij je eigen broodjes. Met hagelslag, want dat mag als we buiten de deur eten. Die glimlach op je gezicht als ik aankondig dat we wat gaan drinken of eten, onbetaalbaar!

Mijnlevenalsmama | Met de treinEen paar weken geleden ben ik voor het eerst met jou en je zusje op stap geweest zonder wandelwagen. Jij liep het hele stuk zelf, in plaats van op het meerijdplankje, en hield mijn hand netjes vast op het station. Dan ben ik zo zo zo trots op je! Je wordt al een hele meid, een echte kleuter. Ook al ben je ‘pas’ ruim 2,5. Alles wat we zeggen onthoud je en herhaal je op momenten dat het jou uitkomt. Lief ‘klein’ bijdehand meisje van me.

’s Avonds gaan slapen kost nogal wat moeite, je blijft veel liever zingen of spelen met je pop en knuffels. Toen ik van de week ‘boos’ je deur open deed en zei dat ik het zat was en je echt moest gaan slapen, ging je snel liggen met je knuffel over je hoofd en herhaalde je mijn woorden: “Nu ben ik het zat.”. Tja, niet opvoedkundig verantwoord, maar ik schoot keihard in de lach en samen hebben we nog even gelachen en geknuffeld op jouw bed. Heerlijk!

Het is niet alleen rozengeur en maneschijn. Het peuteren valt zowel jou als ons soms zwaar. Het is moeilijk om te zien dat je soms echt niet weet wat je met jezelf aan moet. Je wilt geen hulp, maar tegelijkertijd kun je nog niet alles zelf, zoals je shirtje over je hoofd krijgen. Gelukkig laat je het vaak wel toe om dingen samen te doen. Je leert het vanzelf lieverd, papa en mama zijn er om het je te leren, je bij de hand te nemen. Elke dag weer, vol liefde en aandacht en met een grote glimlach. Ik houd van je moppie! Knuffels van je megatrotse mama!

Lees ook:  Knuffelen, knuffelen, knuffelen

4 Antwoorden

  1. janske

    wat lief zeg…die kleine deugniet…hihi…wat zou ik moeten lachen als Lola mij zo na zou zeggen…hihi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.