Best onhandig soms, geen auto hebben

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen | 8

Ik kan tal van situaties noemen waarin ik het niet erg vind dat wij geen auto hebben. Zo schreef ik al eens dat wij boodschappen laten bezorgen, de bakfiets uitkomst biedt voor het naar het kinderdagverblijf brengen van de kindjes en kleine boodschapjes en ik graag ga wandelen. Maar, natuurlijk missen we een auto soms wel. En natuurlijk had ik liever een auto op de parkeerplaats staan dan een bakfiets in de schuur, hoewel allebei me ook heel fijn lijkt, maar het is zoals het is. Wij hebben geen auto en dat is prima, behalve als …

 • we langs mijn ouders willen, die wonen niet in de buurt namelijk;
 • het tijd is voor het halfjaarlijkse tandartsbezoek, omdat we hiervoor met drie bussen richting de stad moet reizen, met de kindjes (het is een aardige tandarts dus overstappen willen we niet);
 • er leuke evenementen voor mijn blog op mijn pad komem en de OV-aansluiting onhandig is;
 • het hard regent en ik de kids moet brengen en vervolgens naar mijn werk moet, op de fiets;
 • we op vakantie gaan, hoewel het huren van een auto dan ook een optie is.
Mijnlevenalsmama | Met de trein
Met de trein naar opa en oma duurt lang, maar gelukkig is de trein een uitje op zich.
Niet altijd zonder auto

Het niet hebben van een auto is ‘gewoon’ zo gelopen. Toen ik Joost leerde kennen had ik mijn oude barrel net verkocht. Ik ben opgegroeid in een dorp waar je zonder auto amper keuze had qua uitgaan, dus zodra ik mijn rijbewijs gehaald had kocht ik een auto. Een vaalrode Volkswagen Polo coupé. Hij startte niet altijd even soepel, maar we hebben een mooie tijd gehad samen. Eenmaal op kamers in Utrecht bleek het vooral een kostenpost en bood mijn OV-studentenkaart uitkomst. De auto werd verkocht. Joost en ik deden een jaar of twee zonder, prima te doen. En toen kon ik via mijn baan een leaseautootje krijgen. Heerlijk!

Lees ook:  Uitstapje naar tuincentrum
Tweedehands op de planning

Toch komt er over een tijdje een auto. Over een jaar gok ik. Een tweedehands. Gewoon omdat we een tweedehands auto prima vinden. Mijn oude barrel was wel zesdehands geloof ik, mijn leaseauto was er één die eigendom was van mijn werkgever en ook al wat jaartjes meeging, mijn ouders hebben tweedehands auto’s gehad en mijn broertjes ook. Het voldoet, het is niet duur en als je goed zoekt ook (bijna) net zo zuinig als een nieuwe auto. Mijn broertjes hebben de nodige kennis en ervaring met betrekking tot het uitzoeken van goede tweedehandsjes, dus dat moet helemaal goed komen.

Voor nu doen we het nog even zonder, omdat een auto toch op de maandlasten drukt en we hem vaker niet dan wel missen. Oh ja en ik wil ook nog een dakkapel en dubbelop sparen gaat nu eenmaal iets langzamer.

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

8 Responses

 1. Sylvie

  Wij hebben wel een auto, een nieuwe, omdat ik ‘m heb gewonnen 😀 Anders was er ook gewoon een prima tweedehandse wagen gekomen, die voldoen zeker! Als je ziet hoeveel er van de dagwaarde afgaat enkel en alleen voor het op naam zetten! Wij gebruiken de auto heel weinig, alleen voor familiebezoek buiten onze gemeente, en voor tochtjes ikea e.d. Ondanks dat dat niet vaak is, zou ik ‘m wel missen! Een eigen auto geeft toch wat meer bewegingsvrijheid.

  • Gwen

   Ik heb vroeger zo vaak naar die belspellen gebeld om een auto te winnen, maar won nooit haha. Heerlijk om zoiets gewoon gehad te hebben!

 2. janske

  Wij hebben ook maar een klein mini toetje van mijn vriend zijn werk…fijn om te hebben…ik doe alles met mijn fietsje…dat gaat prima…maar soms is inderdaad een auto wel erg handig…en een dakkapel…dat is ook een rib uit je lijf….pfff…maar wel heel erg fijn!

 3. Tamara - Crazygreatlife

  wij hebben verleden jaar een tweede hands auto gekocht. En alhoewel ik geen rijbewijs heb en soms dingen toch met de ov moet doen vind ik het heel fijn dat er 1 voor de deur staat. R kan Zoë naar mijn ouders brengen, uitstapjes zijn wat makkelijker enz. Daarvoor nooit een auto gemist eigenlijk.

 4. Lisa

  Ik ben bezig met mijn rijbewijs, het lijkt me ZO fijn een auto te hebben. Vooral met alle ziekenhuisbezoeken eerder was het ov zo’n gedoe en nu met verhuizen wordt ik er ook niet echt vrolijk van altijd mensen te vragen. Toch mis ik het niet enorm, nu beweeg ik lekker veel haha.

  • Gwen

   Oh echt ik word soms zo gestoord van hoe lang het ov soms duurt, zou het liefst ook een auto hebben hoor. Eind dit jaar of halverwege volgend jaar kopen we er een denk ik.

 5. Lin

  Haha herkenbaar om alles tegelijk te willen wij hebben gelukkig een auto maar we willen ook een dakkapel en nog zoveel… 😉

 6. Josan

  Respect hoor. Wij hadden het eerste levensjaar van mijn dochter ook geen auto. Toen woonde ik dichtbij de stad dus ik deed net zoals jij, alles lopend. Ik heb pas heel laat auto leren rijden. Inmiddels hebben we er 2 omdat dat handig is. Ik kan me niet voorstellen om helemaal zonder auto door het leven te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.