Een doodgewone perfecte dag

geplaatst in: Day Zero Project, Ontspanning | 5

Soms heb je van die dagen, doodgewone dagen die opeens perfect zijn. Alles loopt soepel, de zon schijnt, de kindjes zijn megalief en huilen niet, je plannen verlopen precies zoals je ze bedacht had en eigenlijk nog leuker. Wij hadden zo’n dag, afgelopen zaterdag. Het was weer even wennen, weer werken na drie weken vakantie. Niet alleen voor ons, ook voor de kindjes. Joost en ik zijn helemaal uitgerust en hebben intens genoten van de qualitytime met ons gezinnetje. Dat gevoel willen we vasthouden en omdat de weersvoorspellingen afgelopen weekend heerlijk waren, bedacht ik vorige week dat we zaterdag zouden gaan picknicken in het park bij ons om de hoek. En zo geschiedde.

Sporten, hapjes maken, op de fiets

Zoals vaak op zaterdagochtend ga ik ’s ochtends sporten. Na een zeer ellendige nacht met veel wakkere kindjes (twee om precies te zijn, meermaals), ging mijn wekker om kwart voor acht (tja, die wakkere kindjes sliepen toen natuurlijk wel) en sprong ik onder de douche. Daarna ontbijt gemaakt samen met Olivia en met z’n viertjes yoghurt/kwark/brood/banaan gegeten in bed. Joost onder de douche, kindjes aankleden en hup, ik de deur uit. Toen ik thuis kwam ging Joost naar de kapper en doken Olivia en ik de keuken in. Zij at stukjes rauw bladerdeeg (want daar is haar moeder ook gek op), ik maakte een prutje van spinazie, feta, ui, knoflook en kruiden en sneed twee appels in kleine blokjes. Het werden kleine hartige en zoete bladerdeeghapjes om mee te nemen naar het park.

Lees ook:  Bath Time #25

Twaalf uur, baby wekken, tas inpakken en op de fiets. Met de pop, babyspeelgoed, een bal en wat lekkers. We kochten nog een stokbroodje met wat dip bij de supermarkt en streken neer in het park even verderop. Op één van de kleine afgelegen grasveldjes (doel #14 Picknicken in een weiland van mijn Day Zero Project acht ik daarom behaald) waar alleen een rustig wandelpaadje langsloopt, wij met z’n viertjes en niemand anders.

Mijnlevenalsmama | Picknicken

Mijnlevenalsmama | Olivia bakfiets
Terwijl Quinn op het kleed lag, zette Olivia de pop in de bakfiets. Die mocht slapen in de babystoel, nadat ze een fruithapje gegeten had.
Alleen wij viertjes. En ook nog koffie

Het was heerlijk, een gevoel van intens geluk overviel me. Meermaals. De zon op onze rug, Olivia die een rondje met de poppenwagen liep en even met Joost bij de eendjes ging kijken. Quinn die wat speelde op het kleed, over mijn benen kroop en continu tegen me aan ging staan. Olijfjes, stokbrood, Spa Rood (nee, geen wijn helaas), sappige aardbeien, komkommer en bladerdeeghapjes, onze eigen picknick. We hebben daar ongeveer anderhalf uur gezeten en gelegen en toen Quinn moe werd besloten we spontaan nog een kop koffie te gaan drinken bij een eettentje in de buurt. Quinn om te slapen in de draagdoek, de spullen in de bakfiets, ik op de bakfiets (op mijn eigen fiets met draagdoek doe ik niet, op de bakfiets met 3 wielen doe ik dat wel als ze net lekker slaapt), Olivia bij Joost op de fiets. Nog even langs een speeltuintje en tien keer van de glijbaan af en vervolgens neerstrijken op een terrasje uit de wind. Een ijskoffie, mijn man en mijn meiden bij me en de zon op mijn bol.

Lees ook:  Leuk zo'n fietstochtje

Mijnlevenalsmama | Sleeping beauty

We zaten daar heerlijk, Quinn sliep een groot deel van de terrastijd tegen mij aan, Olivia liep rond en kleurde en wij zaten gewoon. Dachten nog even terug aan vier jaar geleden toen we ons huis net gekocht hadden, het nog gebouwd werd en we hier wel eens koffie dronken na een blik op de bouwplaats. We keken elkaar meermaals verliefd aan en onze ogen spraken boekdelen. Ultiem geluk, wij met z’n viertjes. Het was een doodgewone, maar perfecte dag!

5 Antwoorden

 1. Meike

  Klinkt als een minivakantie! Heerlijk als een dag op rolletjes loopt en dat het plan goed (of zelfs beter) uitpakt.

  • Gwen

   Ja en voor een minivakantie is ‘ons’ park natuurlijk ook de perfecte plek als het zonnetje schijnt 😉

 2. Linda

  Heerlijk zo’n dagje!Hier is picknicken ook echt onze favoriete activiteit met ons gezin.Onze meiden vinden dit nog steeds super!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.