Op vakantie met Netflix

geplaatst in: Ontspanning | 2

Zoals je hier al hebt kunnen lezen, genoten wij deze zomer van een simpel weekje Center Parcs. Naast een paar tripjes naar het zwembad, de kinderboerderij, de speeltuin, een rondje park, wat boodschappen doen en uit eten, hebben we weinig ondernomen. En dat was precies wat we wilden. Rustig aan doen. Met een beetje Netflix zo nu en dan.

Ontspannen en us-time

Series samen kijken is echt ons ding. Joost en ik kijken nog amper (lees: niet) gewone televisie. We laptoppen, gamen (manlief) of kijken een serie. Momenteel is dat Orphan Black. Echt een aanrader! Zonder te veel te verklappen gaat het over een jonge meid en haar zussen. Maar dan met een twist die je niet voor mogelijk houdt en heel veel mysterieuze complotten. Een serie die we met gemengde gevoelens aanzetten voor de eerste keer, omdat de omschrijving niet geweldig klinkt. Maar niets bleek minder waar, na één aflevering waren we hooked en inmiddels zitten we met smart op een nieuw seizoen te wachten.

Hoewel de kindjes onrustig sliepen op vakantie (andere omgeving, samen op één kamer) en meermaals per avond één van ons naar die kamer liep om een kindje (of twee) te troosten, maakten we toch van elke avond een feestje. Een Netflixfeestje met wijn en bier en oké, voorafgaand een warm bad voor mij, omdat ik daar op vakantie extra van kan genieten. We hadden de tablet namelijk meegenomen, omdat ons bungalowhuisje WiFi had. Ideaal!

En de kindjes ook

En weet je, Netflix ging niet alleen met ons mee op vakantie, maar ook met de kindjes. Niet zoals het ‘normale’ ritueel tijdens het ontbijt, maar vooral eind van de middag na het zwemmen en tijdens het eten maken werd Kikker en Vriendjes in gezet als vermaak. Ik geef het eerlijk toe, sinds Netflix er is ben ik een beetje van mijn geloof gevallen. De ’televisie’ staat hier vaker aan dan we ons vooraf voorgenomen hadden. Voor Olivia is dagelijks een (half)uurtje schermtijd prima vinden we en hoewel Quinn er eigenlijk naar onze mening nog iets te klein voor is, kijkt ze tussen het spelen door toch aandachtig mee. En geef haar eens ongelijk, Netflix is ook gewoon té leuk.

Lees ook:  Bath Time #3

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Netflix. Ik schrijf eens per maand een blog die samenhangt met ‘televisie’ kijken via Netflix binnen ons gezin, aangezien dit hier echt niet meer weg te denken is.

2 Antwoorden

 1. Anita Willems

  Ik lees al een poosje met plezier met je mee.
  Mijn man heeft destijds Netflix in huis gehaald. Waarom weer een abonnement op iets? was mijn bezwaar. Maar ik vind het leuk. Over het algemeen is onze schermtijd wel afgenomen. Voor onze dochters van 6 heb ik vaste dagen vastgesteld waarop tv gekeken mag worden (Netflix of ned.3). Ze spelen veel leuker als ze geen tv hebben gekeken en ik wil niet elke dag dezelfde discussie over wel/geen tv. Daarom vaste dagen. Zelf heb ik ook steeds minder behoefte aan tv ’s avonds.
  Aan Orphan Black zijn wij ook begonnen. Vond het heel leuk, volgens mij mijn man iets minder, want we zijn blijven steken 🙂
  Nu kijken we Orange is the new black. Als we een avond geen tijd hebben, dan vind ik dat echt jammer 🙂
  Wat ik zelf heel erg leuk vond was Bletcheley Circle. En als ik tijd heb (weinig dus) dan kijk ik via de Amerikaanse Netflix naar afleveringen van Murder She Wrote.

  • Gwen

   Hier ook echt alleen tv op vaste momenten voor de kinderen. Eind van de middag bijvoorbeeld. En wij kijken alleen ’s avonds, als ze op bed liggen. Sinds Netflix kijken we nog amper gewone televisie, alleen maar series en dan ook nog eens meestal op de tablet in plaats van de tv hihi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.