Een moeke

geplaatst in: Ontspanning | 14

Nee, zo voel ik me niet echt, een moeke, maar de associatie heb ik wel sinds ik een tweede stoeltje op mijn fiets heb. Echt, het eerste dat in me op kwam toen ik een proefrondje met de meisjes reed op de parkeerplaats hierachter was: “Shit, nu ben ik echt zo’n moeke.” Niks mis met moekes hoor, maar zo voél ik me gewoon niet. Dat ben ik ook niet vind ik. Geen idee wat moekes precies wel zijn, maar ik vind het woord een beetje een nare associatie hebben en krijg er een beeld van verwaarloosde moeders bij.

Stoeltje erbij, maar niet zwaarder gelukkig

Afijn, ik heb dus een tweede stoeltje op mijn fiets en omdat ik voorop een nieuw type Bobike had, wilde ik achterop hetzelfde soort stoeltje. En die is groot. Groter dan Joost zijn achterstoeltje van een ander merk. Op zich prima hoor, dat formaat, maar het is even wennen. Als Olivia nu achterop zit en mijn tas in de mand, dan ‘wiebelt’ het wat met weg fietsen. Met Quinn erbij is dat trouwens niet zo, dan is het evenwicht beter verdeeld. Het voelt dus gelukkig niet zwaarder.

Overigens vindt Olivia achterop zitten prima gelukkig. Die omschakeling voor haar was de reden de achterstoeltjes er nu al bij ons allebei op gezet hebben. Zo kon ze even wennen en elke keer kiezen of ze voor of achter wilde zitten, tot haar zusje straks haar stoeltje overneemt. De bakfiets blijft gewoon, veel handiger met boodschappen of als de buggy mee gaat. En voorlopig gebruiken we die sowieso bij de langere fietstochtjes, omdat ik het een fijner idee vind als Quinns ruggetje nog niet te lang in zo’n rechtop houding ‘gedwongen’ wordt, hoewel ze al wel zelf kan gaan zitten.

Lees ook:  Mijn liefde voor wijn met knabbels

Mijnlevenalsmama | Moekefiets

Opgemaakt en zonder joggingbroek?

Ik weet nog goed dat ik, toen ik zwanger was van Quinn, baalde dat men niet kon zien als ik Olivia niet mee had, dat ik al moeder was. Behalve als ik op mijn fiets zat. Met stoeltje! “Zie je wel, ik heb er al één!” Ik kan je vertellen dat een tweede stoeltje erbij niet dat effect heeft. Niet “Jippie, kijk mij eens twee kindjes hebben.” Maar meer: “Help, met twee stoeltjes ben ik een echte moeke.” Dat vond ik immers toen ik veel jonger was ook van moeders met twee stoeltjes. Misschien herken je het wel? Een fiets met één stoeltje erop is leuk, want daar hoort een jonge nieuwe mama bij en met twee stoeltjes is ‘gewoon’ een moederfiets. Dat dus.

Ik voel nu bijna de plicht om niet meer in joggingbroek over straat te gaan en altijd braaf mijn mascara op te doen als ik ga fietsen, om het moeke-tegendeel te bewijzen. Bijna hoor, want ik weet dat niemand waarschijnlijk iets denkt van mijn moederschip (a.k.a De Tank) met twee stoeltjes en make-uploos in joggingbroek rondfietsen is nu eenmaal soms fijner dan opgedoft. Moekes united!

14 Responses

 1. Josan

  Lekker in style hoor. Grappig die gedachte die jij bij 2 stoeltjes hebt. Zoiets had/heb ik bij mamafietsen. Daarom heb ik er nog geen een. Hoewel ik best begrijp dat het een stuk handiger is die lage instap.

 2. Manon

  Leuke stoeltjes! Ik ben dol op de stoeltjes van bobike, zelf hebben we een yepp omdat deze in mijn favoriete kleur was en makkelijk af tehalen is 🙂 Moeke of niet ik vind het altijd erg leuk twee kindjes op de fiets zeker met dezelfde soort stoeltjes!

  • Gwen

   Ja ik wilde ook echt perse dezelfde soort stoel achter haha. Het moet wel matchen natuurlijk!

   • Manon

    Heel begrijpelijk inderdaad! Zelf wil ik ook twee dezelfde als het zo uitkomt dat we twee kindjes tegelijk gaan vervoeren op de fiets!

 3. Jess

  Haha, echt een Gwen-blogje 😉 Ik denk daar niet echt over na eigenlijk. Hier ook alleen een bakfiets en geen stoeltjes omdat we geen fietsen hebben waar die dingen oppassen. Vandaar dus die bakfiets 😉 Stiekem vind ik het tegenwoordig best leuk als ze denken dat ik geen kinderen heb. In mijn hoofd maak ik daarvan dat ik er blijkbaar van dat redelijk uit mijn zwangerschappen ben gekomen 😉 Maar uiteraard ben ik wel trots om met beide heren over straat te gaan.

  • Gwen

   Hahaha, ja ik ben echt zo’n nerd die daarover nadenkt he haha. Ik blijf me ‘naakt’ voelen zonder de kindjes, vind het wel altijd extra leuk als ik dan kinddingen koop en soms mensen verrast (vrouwen vooral) zie kijken 😉

 4. Tamara

  Hahahaha MOEKUHHH ! Vind je het niet eng met 2 stoeltjes? Ik zou doodsbang zijn om te vallen haha

  • Gwen

   Nee het fietst niet anders gelukkig. Ik vond het in het begin met 1 stoeltje wel echt wennen, maar twee stelt weinig anders voor.

 5. Sonja

  haha, herkenbaar; ik voel me met de bakfiets ook wel een moeke, dan wel een hippe 😉

 6. Karin

  Grappige blog hoewel ik juist het tegenovergestelde denk: wat geweldig om met twee prachtig Kids op de fiets te mogen rondrijd en paraderen!!

  • Gwen

   Dat lijkt me in jouw situatie heel normaal meis. Dat zul je met wel meer dingen hebben. Neemt niet weg dat ik sowieso heel trots en blij ben als ik met ze rondfiets hoor! Alleen dat moeke-idee haha, dat moet nog een beetje slijten denk ik 😉

 7. Janske

  wel herkenbaar hoor…ik kijk nu altijd naar andere fietsers of ze een stoeltje er op hebben…zo van, hey, jij bent ook papa of mama…hihi 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.