Lief Dagboek juli ’15

geplaatst in: Gezinsleven | 4

Lief Dagboek, daar is ‘ie weer! Tot vlak voor de bevalling van Quinn deelde ik bijna een jaar lang wekelijks in een stuk of 20 foto’s onze week. Superleuk om te doen elke week, maar redelijk intensief, dus ik zag het voorlopig met twee kindjes niet zitten. Toen ik vorige maand mijn maand ‘bijhield’ en hier een blog over schreef voor Voormijnkleintje.nl besefte ik dat ik het mistte. Om bij te houden, te delen en voor mezelf om later nog eens terug te kunnen kijken. Je kunt vanaf nu dus elke maand een Lief Dagboek verwachten en wie weet wordt het ooit weer wekelijks. Kijk en lees je mee naar onze maand juli?

Mijnlevenalsmama | Dagboek Juli '15

Juli begon onwijs warm. Een geluk voor ons, want Joost en ik hadden de eerste anderhalve week van juli nog vakantie. We brachten de week vooral in de tuin door. Badje, parasol, ’s middags een lekker drankje en knabbeltje, veel lichte maaltijden ’s avonds (wij zijn gek op goedgevulde salades!) en ijskoffie. Ik ontdekte namelijk een eenvoudig recept hiervoor bij Iris. Een aanrader! Zeker als het warm is en je toch zin hebt in koffie. Joost en ik lieten onze nieuwe tattoo’s zetten, waar ik hier uitgebreid over schreef. Enige nadeel: mijn rug mocht de rest van de week niet meer onbedekt in de zon, maar gelukkig bedekte een hemdje met rackerback mijn nieuwe plaatje precies.

Ook stond er een tandartsbezoek gepland begin deze maand. Een uitje voor Olivia vanwege de bus- en treinreis en we combineerden het vervelende met het aangename en aten pizza aan de gracht met z’n viertjes.
Mijnlevenalsmama | Dagboek Juli '15

Nog meer leuke vakantie-uitjes: een rondvaarttocht door de Utrechtse grachten en pannenkoeken eten met mijn schoonmoeder en een dagje Efteling met mijn ouders en zusje. Quinn bracht beide dagen vooral door in de draagdoek. Ben daar nog steeds zo blij mee! Het warme weer was trouwens een reden voor een nieuwe doek: ik heb naast mijn (dikke) Girasol nu ook een flinterdunne doek van Cailin Blue.

Lees ook:  Lief Dagboek #25

En kijk die kleine boef eens genieten in niets anders dan een romper! We hebben blijkbaar echte zomerkindjes, want beiden hadden weinig last van de hitte en sliepen zelfs beter dan normaal. En toen moest er weer gewerkt worden. En gekolfd, dat ik nog steeds doe op mijn werk.
Mijnlevenalsmama | Dagboek Juli '15

Kruidvat en Trekpleister verkopen in de zomerperiode vaak veel klein speelgoed voor weinig geld, dus ik kocht alvast schoenkadootjes. Ja, voor de decembermaand, maar echt: alles vooraf verzamelen scheelt een boel geld. En een sportfoto, want hoewel ik daar (nog!) niet over schrijf, doe ik dat wel drie keer per week. Om het vakantiegevoel vast te houden na de eerste werkweek gingen we picknicken in het park. Ik schreef hier een aparte blog over vorige week. Het was een perfecte dag!

Quinn eet net als haar grote zus volgens de Rapleymethode en brood met roomboter en stukken komkommer zijn echt favoriet. Ze eet al met gemak een hele boterham en flink wat stukjes komkommer als lunch.
Mijnlevenalsmama | Dagboek Juli '15

Op Instagram gaat een tag rond: de mommy outfit of the day (#mootd), dus ik deel regelmatig mijn kleding van die dag. In juli bleek ik weer een broek te passen van voor mijn zwangerschap. Word ik blij van! Het is een helblauwe skinnyjeans van H&M die ik al jaren heb, maatje 28, jeej! Juli was ook de maand van Quinns eerste ritje op de normale fiets. Ze vindt het geweldig, dat fietsen,

Och en ons grote meisje, ze kan zo heerlijk met de Playmobil spelen. En ze was zo ziek vorige week. Handvoetmondziekte, haar hele mond zat vol blaasjes en ze praatte dik twee dagen niet en at en dronk amper. Lang geleden dat we haar zo ziek hebben gezien. Joost en ik namen dus ieder een vrije dag op op de dagen dat ze normaal naar het kinderdagverblijf gaat.
Mijnlevenalsmama | Dagboek Juli '15En tot slot de laatste dagen van deze maand. Quinn sliep afgelopen week langer dan normaal, maar goed: ze slaapt nog altijd maar 1x per dag in plaats van de gebruikelijke twee of drie maal met haar leeftijd. Manlief, dochterlief en ik genoten van een banksessie met Frozen, hoewel Joost stiekem in slaap sukkelde en Olivia het na minder dan een halfuur alweer had gezien.

Lees ook:  Alweer bijna 1!

Dat leuke roze speelkeukentje voor buiten is een project dat bijna afgerond is. Zodra het klaar is, zal ik het delen hier, want het is eigenlijk supersimpel om te maken en staat zo leuk! Ik sluit af met een opgewarmd prakkie na het sporten. Meestal ga ik de deur uit als Joost thuis komt van zijn werk. Hij en de meisjes gaan dan eten en zodra ik weer thuis ben leggen we ze op bed en eet ik dus pas rond acht uur, half negen. Lekker languit op de bank, zoals we eigenlijk nooit doen met eten.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer eens een Lief Dagboek te lezen, ik vond het in iedergeval onwijs leuk om weer eens bij te houden en ben al begonnen met het verzamelen van foto’s van deze maand. Begin september lees je hier dus alles over augustus!

4 Responses

 1. Janske

  leuk he…zo’n verslag van de hele maand…dat doe ik ook sinds de geboorte van Lola…zo leuk om terug te kunnen lezen 🙂

 2. Oma Gerda Breukers

  Ik heb je dagboek gelezen Gwen en vond het heel leuk. Wat me opvalt is dat jullie zo genieten van je kroost en ondanks het vele werken toch leuke dingen doen. Ga zo door. Liefs oma Gerda. Ze worden steeds leuker !!

  • Gwen

   Wat leuk dat je reageert! We genieten idd zo van ze, ook al is het soms druk. Kleine dingen maken je zo rijk soms 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.