Niet alleen voor stoere jongens …

geplaatst in: Ontspanning | 1

Olivia is een echt meisje-meisje. Zand aan haar handjes wordt afgeklopt, met blote voeten in de zandbak spelen is een no-go en kruimels worden opgeveegd. Maar, ze is ook ontzettend stoer. Zo fietst en rent ze soms keihard (voor haar doen), speelt net zo leuk met autootjes als met haar pop (nou ja, bijna net zo leuk dan), lacht keihard als ik ga racen met haar achterop mijn fiets. En zo zijn er nog wel meer dingen te noemen. Stoere televisieseries bijvoorbeeld.

Mimmisaus en hijskranen

Eerder deze week kreeg ik een heel leuk verzoek van Netflix. Of we één van hun nieuwe series die vanaf half augustus te zien is, wilde bekijken. Een exclusieve preview. En eigenlijk was het een verzoek aan Olivia, want Dinotrux, de serie waar het om ging, is namelijk bedoeld voor kindjes tussen de 4 en 6 jaar. Juist. En Olivia is nog net geen 3, dus wij keken gezellig met haar mee.

De naam zegt het al: 50% dino, 50% auto (truck), dat zijn de Dinotrux. En ze zijn 100% cool! Of zoals Olivia het zegt: “Leuke Mimmisaus. En een hijskraan. Met een Mimmisaus.” Mimmisaus, dat heeft ze van Peppa Pig. Die heeft een knuffeltje dat ‘ie Dinosaus noemt en dochterlief noemt de knuffel steevast Mimmisaus, superschattig! Afijn, Mimmisaus en hijskranen en wat vond ze het leuk! Soms een beetje spannend (ze rijden namelijk hard door een steengroeve én vechten in de eerste aflevering), maar met papa en mama aan haar zijde was het “leuk en spannend”, aldus Olivia.

Lees ook:  Geen tv meer dankzij Netflix

Mijnlevenalsmama | Dinotrux

Vriendschap en verhaallijn, een aanrader

De serie heeft, voor zover ik aan één aflevering kan zien, een leuke verhaallijn. Het gaat over twee vrienden, een grote en kleine dino, en de rest van hun Dinotrux-gemeenschap. Het doet mij denken aan een combinatie van de serie Dinosaurs van vroeger en de film Transformers. Maar dan in een kinderjasje!

Al met al is het echt een aanrader. Maar nog niet voor meisjes van nog geen drie. Of jongens van die leeftijd. Althans, dat is hoe wij erover denken. Bewegende beelden kijken natuurlijk ‘lekker weg’ voor die kleintjes, maar televisie in Huize Kuijten moet nog altijd een beetje functioneel zijn. Over de levenslessen van Kikker kan ik een blog apart typen en hoewel Peppa Pig onverstaanbaar kan praten, beleeft hij wel leuke dingen met de rest van de familie en zijn de tekeningen meer geschikt voor dochterlief. Maar, over een jaar of twee is er hopelijk nog steeds Dinotrux. En dan kijken wij, want het is echt niet alleen voor stoere jongens!

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Netflix. Ik schrijf eens per maand een blog die samenhangt met ‘televisie’ kijken via Netflix binnen ons gezin, aangezien dit hier echt niet meer weg te denken is.

  1. Fleur

    Ja ik zag ook dat de serie nieuw was! Binnenkort maar eens aanzetten voor mijn jongens, want volgens mij zijn die wel de juiste leeftijd. Benieuwd wat ze er van vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.