Onze ontbijtgewoonten

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen | 0

Ik ben een broodeter. Het allerliefst eet ik vers donkerbruin brood. Van de bakker. Met een krokante korst en veel pitjes en zaden. Waarschijnlijk omdat wij thuis vroeger ook altijd donker pittenbrood hadden. Waldkorn vooral. En ik ben niet de enige. Ook onze kindjes zijn dol op brood. Manlief neemt elke dag brood mee naar zijn werk en ook voor het merendeel van de Nederlanders geldt dat zij broodeters zijn. Toch ontbijt ik nooit met brood. Niet meer althans. Ik kies vaak voor kwark. Het liefst elke dag.

Van geen ontbijt naar …

Een tijdlang ontbeet ik niet. Superslecht, maar ik kon er gewoon niet tegen, eten op de vroege morgen. Uiteindelijk ging ik van jaren niet ontbijten naar rijstwafels, via appels (toen ik zwanger was van Olivia en appel smaakten als snoepjes) naar yoghurt om te eindigen met kwark. Dat is mijn ontbijtavontuur in een notendop. Voorafgaand aan croissantjes van de AH to go tijdens mijn studententijd en de eeuwige bruine boterham met hagelslag die ik at toen ik nog thuis woonde. Oh en soms neem ik havermout. Ter afwisseling, want hoewel ik weet dat afwisseling gezond is, is de meeste afwisseling die ik de laatste maanden doe qua ontbijt magere kwark met banaan of magere kwark met framboos. Puntje van verbetering.

Variatie, ook voor de kindjes

Ik probeer, net als voor mezelf, te zorgen voor variatie in het eten van de meiden gedurende de dag. Hoewel Quinn nog niet superveel eet natuurlijk. Ik moet eerlijk zeggen dat er een tijd was dat ik het beter deed, meer experimenteerde. Ik grijp tegenwoordig bijvoorbeeld vaak naar brood qua lunch. Met een gekookt eitje. Of een omelet. Gebakken champignons erbij, bolletjes van de bakker, noem maar op. Of we eten crackers, rijstwafels of bananenpannenkoekjes. Of ik maak een salade, maar dat eet Olivia dan weer niet. Helaas.

Lees ook:  Rust in de slaapkamer

Qua ontbijt doet dochterlief het met een boterham of twee crackers. Meestal met geitenkaas, want daar is ze dol op. Of met pindakaas of smeerkaas. Ze vindt het heerlijk en moet niets weten van pap, yoghurt of kwark, dus brood is een prima ontbijt. Quinn eet meestal ook brood. Of cracker of wat kwark.

Mijnlevenalsmama | Broodje bijzonder
Ons #broodjebijzonder was een cracker met vlokken, iets dat dochterlief normaal nooit krijgt thuis: chocolade op brood.

Afgelopen weekend werden wij verwend door De Ruijter, je weet wel, van de hagelslag. Olivia is stapelgek op hagelslag, hoewel de het thuis nooit krijgt. Dat ze er gek op is komt eigenlijk door mij. Ik neem de meiden regelmatig mee uit lunchen op vrijdagmiddag en er zit een tentje bij ons in de buurt met ‘Feestboterhammen’ voor de kleintjes. Twee sneden brood met beleg naar keuze. Joost en ik beslisten meestal voor Olivia dat ze dan pindakaas koos, dat vindt ze lekker namelijk. Tot ik haar een keer hagelslag liet proeven. Mevrouw was verkocht. En terecht trouwens. Afijn, een perspakket bomvol hagelslag in alle soorten en maten. Wij kunnen voorlopig vooruit!

Mijnlevenalsmama | Broodje bijzonder

De Ruijter daagt je uit jouw #broodjebijzonder te delen via Twitter of Instagram, omdat zij vinden dat elke boterham bijzonder is, hoe gewoon brood voor ons Nederlanders ook eigenlijk is. Dus deel je #broodjebijzonder en maak kans op een ontbijtje in een luchtballon!

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.