Chick on wheels

geplaatst in: Ontspanning, Samenwerkingen | 3

Begin oktober is Olivia jarig, dus zijn we al een tijdje aan het nadenken over een leuk kado van Joost en mij. Sowieso is het tijd voor een grotere fiets voor onze peuter, maar ja: is dat nou echt een leuk verjaardagskado? Een fiets is toch vooral een gebruiksvoorwerp en niet echt speelgoed. Vind ik althans. Maar aan de andere kant: Olivia fietst graag op haar driewieler door onze straat, dus die ziet het wel echt als spelen. Moeilijk, moeilijk, totdat ik uit ‘onverwachte’ hoek een leuk aanbod kreeg!

Van driewieler naar grote-meiden-fiets

Dochterlief had toen ze ruim 2 was het fietsen van de een op andere dag door. Tijdenlang hebben we haar op haar driewieler met zo’n duwstang vooruit geduwd. Ze vond haar fietsje superleuk, maar het ‘draaimechanisme’ met haar voeten snapte ze niet. Eigenlijk is het net als met lopen gegaan, dat deed Olivia ook pas toen ze het foutloos kon. Want sinds Olivia het fietsen snapt, fietst ze hard. En beheerst. En graag.

Vorig jaar had ik een winactie met FietsenopFietsen waarbij ik een kinderfietsje weg mocht geven, dit jaar verwennen we onze bijna-jarige peuterdochter met een fiets van hen, want daar is ze wel aan toe: een groter racemonster. De kracht van FietsenopFietsen is een hoge kwaliteit tegen een lage prijs, zonder verzendkosten. Dit kan omdat zij zich alleen op online verkoop richten. Het assortiment van FietsenopFietsen is enorm: denk aan een omafiets 28 inch, herenfiets, meisjesfiets 24 inch (en meer maten) of een bakfiets.

Mijnlevenalsmama | Kinderfiets
De actiefoto houden jullie tegoed, ze vond het nog een beetje spannend toen hij eenmaal in elkaar zat en we haar op het zadel getild hadden én ze is immers nog niet jarig.
Zelf een fietsje uitkiezen

Ik mocht kiezen uit een aantal 12 inch modellen, dit is het kleinste formaat kinderfiets en omdat Olivia iets minder lang dan gemiddeld is, verwacht ik dat ze hier sowieso wel een jaar mee uit de voeten kan. En daarna gaat dit fietsjes naar Quinn. Ideaal! Joost en ik deden een eerste selectieronde. Het moest een lieflijk kinderfietsje zijn, maar wel stoer. En met ruimte voor de pop. In een zitje op de bagagedrager of in een mandje voorop. Pop gaat bijna altijd mee namelijk.

Lees ook:  Superdad

Ik printte een paar plaatjes uit van fietsjes en Olivia mocht kiezen. Zonder enige twijfel wees ze onderstaand model aan. Een roze. Hetzelfde model is ook beschikbaar in lichtblauw met koraalroze en stiekem vond ik die ook wel heel erg tof, maar dochterlief haar eigen fietsje laten uitkiezen is natuurlijk het leukst. De roze dus. Een stevige, vrolijke fiets. Superstoer toch, zo’n grote meidenfiets?

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

3 Antwoorden

    • Gwen

      Lief, maar soms ook vermoeiend. Loop je weer met een pop over je schouder, een buggy aan je arm, baby in je andere arm en dreinende peuter voor je uit door de bouwmarkt 😉

  1. Nanouk

    Wat schattig zo’n fietsje! Mis alleen de sliertjes aan het stuur hihi die horen eigenlijk wel bij zo’n schattig fietsje 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.