Mijn blog: wat, wanneer, hoe etc.

geplaatst in: Huisvlijt | 5

Al ruim 2,5 jaar deel ik met heel veel plezier lief en (soms) leed op dit kleine stukje internet. Niet elke dag, hoewel dat tot aan mijn zwangerschap van Quinn wel een paar maanden het geval geweest is. Maar ja, ’s avonds was ik moe en overdag wilde ik Olivia aandacht geven dus al snel schroefde ik het aantal blogjes terug naar vijf of zes in de week. Tot ik beviel vorig jaar december en op zoek moest naar een nieuw ritme hier in huis. Het bloggen schoot er vaak bij in en om mezelf wat ‘adempauze’ te geven besloot ik maximaal 4 blogjes per week online te zetten. En omdat ik nog steeds overloop van de ideeën, maar tijd tekort kom, wil ik het aantal blogs toch weer wat op proberen te schroeven.

Bloggen voor mij. En voor jou

Mijnlevenalsmama.nl, mijn eigen plekje online, mijn uitlaatklep. Waar dagelijks zo’n 300 mensen naartoe klikken en meelezen. En dat vind ik raar. Niet dat ze meelezen, want ik vind mijn eigen verhalen natuurlijk ook geweldig om te lezen, maar dat dat er zo’n 300 zijn. Elke dag. En op maandbasis zelfs bijna 5000 mensen. Unieke mensen, dus niet mijn ouders of schoonmoeder elke dag vier keer, nee, bijna 5000 mensen waarvan ik zeker weten driekwart niet persoonlijk ken. Meer zelfs, want dat ene kwart wat dan over zou blijven zijn snel gerekend een dikke 1000 mensen en ik ken niet eens 1000 mensen denk ik.

Afijn, ik schrijf dus voor mezelf en voor bijna 5000 anderen. Over mezelf. Over de kindjes. Over mijn gezin. Voor mij en voor jou en weet je: ik vind het onwijs leuk dat je meeleest, echt waar, maar ook een beetje ‘eng’ dus ik sta liever niet te lang stil bij die getallen, want uiteindelijk blog ik nog steeds gewoon voor mezelf.

Lees ook:  Vorig jaar ronde deze tijd
Een blogritme, het blijft zoeken

Sinds ons huishouden twee kleine kindjes telt zijn onze vrije avonden een stuk korter. Kindjes op bed leggen, opruimen, was opvouwen, een paar keer naar boven om Quinn te troosten. Als ze überhaupt al in slaap is gevallen. Waar ik een jaar geleden dus elke avond aan bloggen (of Netflix) kon besteden is dat nu wel anders.

Quinn slaapt meestal nog maar één keer per dag. Olivia slaapt niet meer. Overdag bloggen is dus eigenlijk een no-go, want hoewel de kindjes zich allebei prima kunnen vermaken, duiken ze bovenop me zodra ik mijn laptop pak. Want ja, dan lijkt het net of ik iets voor mezelf ga doen en dat mag natuurlijk niet, dan moet er met mama gespeeld worden. Een vast blogritme heb ik dus niet, dagelijks bloggen lukt me niet, maar gelukkig heb ik inspiratie genoeg en werk ik over het algemeen een week vooruit.

Mijnlevenalsmama | Blogritme

Wat kun je de komende tijd verwachten?

Als ik me iets voorneem houd ik ervan te beginnen met een schone lei. Morgen is het alweer september, begin van een nieuwe maand en dus het begin van mijn nieuwe blogritme: weer zes (of soms vijf) blogjes in de week publiceren. Ik ben benieuwd of het me, ondanks tijdtekort, weer lukt om in die flow te komen! Zoals je vorige week misschien wel gelezen hebt zal er de komende tijd om de week een voortgangsblog over het sporten en gezonder eten verschijnen. Deze blogs verschijnen op woensdag, daar dinsdag mijn wekelijkse weeg- en meetdag is en de bijeenkomsten op woensdagavond zijn. Ik kan dan dus mooi elke keer twee volle weken in mijn verslag meenemen.

Lees ook:  Leeshoekje

Begin van de maand kun je Lief Dagboek verwachten. Mijn maand in foto’s, er staat dus morgenochtend weer een terugblik op de maand augustus voor jullie klaar. En verder staat alles open. Ik hanteer geen vaste rubrieken en ook het aantal gesponsorde artikelen varieert nogal. Het is maar net wat er op mijn pad komt. Ik houd van structuur, maar wat bloggen betreft vind ik dat het leuk moet blijven. Elke week dezelfde soort artikelen zouden mezelf snel vervelen, dat past niet bij me. En zoals ik hierboven al schreef, ik blog voor mezelf. En een beetje voor jullie 😉

5 Responses

  1. Simone

    Bloggen moet zeker leuk blijven. Ik heb precies dezelfde insteek als jij. Gewoon doen wat goed voelt; er zijn soms belangrijkere dingen om je druk om te maken!

  2. marjon

    Het gaat je vast weer lukken een ritme te vinden en meer blogjes te plaatsen. Je hebt zo te lezen genoeg leuke ideetjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.