Mama is fit #2

geplaatst in: Sport | 3

Een minder spectaculaire fitte update dan ik had gewild, want afgelopen week heb ik maar twee keer gesport en me maar liefst drie dagen niet (helemaal) aan het Complete-menu gehouden. Ik was namelijk ziek afgelopen week, maar gelukkig daalde de weegschaal vorige week al tot onder de 70 kilo en tikte ik deze week mijn pre-zwangerschapsgewicht van 68,5 kilo weer aan, dus voélt het wel als een geslaagde week.

Eiwitten, met alle gevolgen van dien

Sinds ik het Curves-menu volg ligt onze koelkast barstensvol. Nu eten wij altijd al veel groenten, liggen er standaard drie pakken yoghurt en twee grote bakken kwark in de koelkast en hebben we nooit geen eieren, maar juist de nieuwste toevoegingen zorgt ervoor dat de koelkast soms bijna uit zijn voegen lijkt te barsten. Eiwitten. Vleesvervangers in de vorm van tofublokjes, vegetarisch gehakt en ‘kip’filet. De lekkerste en meest eiwitrijke varianten hiervan zijn van het merk Quorn afkomstig, dus Joost grapte van de week al dat Curves vast een Quorn-aandeel had. Acht pakjes daarvan in onze koelkast is tegenwoordig normaal.

Maar een volle koelkast is natuurlijk alleen maar een gevolg van een eiwitrijkmenu, het doel is afvallen. En dat werkt! De extra minuten die het me kost om mijn lunch te maken, de gekookte eitjes bij mijn ontbijt en de soms rare, maar meestal toch wel lekkere, combinaties op mijn bord zijn het allemaal waard! Mijn vetpercentage daalt. Eindelijk!

Mijnlevenalsmama | Keukenweegschaal
Omdat de maaltijden afgewogen moeten worden verwende ik mezelf twee maanden terug met dit juweeltje. Zo blij mee, echt een eyecatcher in de keuken. En ideaal met afgewogen maaltijden dus.
5000 tot 10.000 stappen nogal een uitdaging

Door al die eiwitten in mijn voeding heb ik nog geen moment honger gehad, zelfs niet met maar 1500 kcal per dag. Ik heb wel gemerkt dat ik mijn tussendoortjes niet moet overslaan, vooral ’s ochtends niet, omdat ik dan geneigd ben ’s middags te snaaien. Ik doe het nog (nét) niet, maar de behoefte is er dan wel meer dan wanneer ik netjes het hele schema volg. Totdat ik ziek werd vorige week woensdagnacht. Donderdag en vrijdag heb ik mij dus absoluut niet aan het menu gehouden. Donderdag omdat ik niets binnenhield en vrijdag omdat ik van veel eten een afkeer had. Het gevolg van deze ‘ontsporing’? Moeite om weer in te stappen, met patatjes als avondeten op zondag als gevolg. Sorry!

Lees ook:  Poging tot middagdutje

Nu is die ontsporing het probleem niet, die heb ik na het weekend weer netjes op de rails gezet. Nee, het grootste probleem zijn de stappen. Naast 3 tot 4x per week sporten adviseert Curves 5000 tot 10.000 stappen per dag te zetten. Ik dacht altijd dat ik best wel wat liep in en om het huis, maar dat viel vies tegen na een dagje thuis met de kids. 2988 stappen. Niets meer en niets minder. Gelukkig is het weer momenteel nog niet dramatisch, dus wandelen we elke dag wel een stukje of hobbel ik met Olivia voor me en Quinn in de draagdoek naar de speeltuin, maar ik moet mezelf er wel echt toe aan zetten om die stappen te halen en het lukt me nog niet elke dag. Net als die vierde keer sporten in de week, die blijkt moeilijk in te plannen tussen voeder-, slaap-, oppas- en openingstijden.

Korting op je Curves-abonnement, grijp nu je kans!

Ik schreef het bovenaan dit artikel al: de weegschaal bleek weer gedaald. Maar weet je, dat is nog niet eens het mooiste van dit hele sportavontuur. Het mooiste vind ik namelijk de verandering van mijn lichaam. Dat ik zie dat ik strakker word, gespierder. Dat ik mijn schouderbladen echt mooi vind in een hemdje nu, dat mijn sleutelbeen mooi uitkomt, dat mijn benen slanker ogen en bovenal: dat ik overal centimeters blijf verliezen. Dit laatste merkte ik vooral met shoppen afgelopen maandag, want ik gleed weer in een spijkerbroek maat 29 en een sweater in maat M bleek veel te ruim. Hallo fitte, strakke mama!

Lees ook:  Mama is fit #3

Inmiddels ook nieuwsgierig naar Curves, al dan niet in combinatie met het voedingsschema van Complete? Via deze actiepagina kun je met een paar klikken de dichtstbijzijnde vestiging vinden én krijg je tijdelijk €25,- korting op je abonnement.

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Curves. Ik zal de komende maanden om de week een blog schrijven over mijn sportavontuur in combinatie met Curves Complete, waardoor ik mij door de juiste voeding naast het sporten hopelijk nog fitter ga voelen en de laatste zwangerschapskilo’s (of stiekem nog meer) gedag kan zeggen.

3 Antwoorden

 1. Josan

  Leuk om te lezen. Het klinkt alsof je Iets gevonden hebt dat bij je past. Vooral dat strakker worden is natuurlijk een mooie directe beloning. Dat keukenweegschaaltje wil ik ook.

 2. Fleur

  Ik vind het al heel knap dat je twee keer per week gaat sporten, niets voor mij; sporten buiten de deur. Wat een prachtige weegschaal!

  • Gwen

   Heb me echt rot gezocht naar zo’n retro ding in het roze hihi. Had er eerst een via Bol, maar die was enorm groot en zwaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.