Voldoende water drinken

geplaatst in: Gezondheid | 10

Ik ben qua drinken een ontzettend saaie muts. Ik drink namelijk alleen water. Of spa rood. Of (ijs)koffie. Ot thee. Ja, of wijn, maar goed, dat drink je niet de hele dag door natuurlijk. Ik niet althans. Water dus. Liefst met citroen. Of een spaatje, liefst op het terras, met citroen, zo’n stamper en een rietje. Ik kan daar echt van genieten!

Leren drinken

Je hoort vaak dat je water moet leren drinken. Ik heb dat niet zo ervaren geloof ik. Inmiddels drink ik al ruim drie of vier jaar niet anders, dus ik weet niet meer beter. Hoewel, ik kan ook onwijs genieten van een glas Rivella of een blikje Bitter Lemon. Gemiddeld genomen drink ik dus eens in de twee maanden een glaasje fris.

Volgens mij is kunnen genieten van water een soort mindset. Als ik dorst heb wil ik water en niks anders. Van al het andere krijg ik gevoelsmatig nog meer dorst. Daarnaast zijn citroenschijfjes onmisbaar vind ik. Mijn literkan met kraanwater en citroenschijfjes staat de hele dag op het aanrecht of de tafel. Hoe langer de schijfjes erin zitten, hoe lekkerder. Ik vul de kan zo’n drie keer per dag opnieuw, waarvan ik twee keer zelf nuttig. De derde keer komt tijdens het avondeten en de rest van de avond op, als Joost ook thuis is. Twee liter water dus. Mét citroen en niet ijskoud, want dat is hoe ik het het liefste drink.

Mijnlevenalsmama | Water

Het aantrekkelijk maken. En alvast klaarzetten.

Mijn ultieme tip om voldoende water te (leren) drinken is een mooie waterkan te kopen en het water op te leuken met citroen en/of munt. Je kunt de kan in de koelkast bewaren voor lekker koud water, maar hem in het zich zetten werkt veel beter natuurlijk. Op het aanrecht, waar je sowieso meermaals per dag bent, of op de eettafel. Je waterglas kun je trouwens prima de hele dag hergebruiken. Zodra ik mijn glas leeg heb vul ik hem meteen weer. De volgende keer als ik dan langs mijn glas loop, drink ik het automatisch (half)leeg.

Lees ook:  Bananen, we love them!

Ik ben echt dol op water en niet omdat ik ermee af zou kunnen vallen (dat werkt voor mij namelijk niet meer zo omdat ik al jaren alleen water drink), maar omdat ik het onwijs dorstlessend en lekker fris is. Wil je ook graag (meer) water (leren) drinken? Ik zet mijn tips nog eens op een rijtje, proost!

 • Koop een leuke waterkan, het oog wil ook wat!
 • Maak je water smaakvoller met citroen, munt of sinaasappel. Echt, dat proef je!
 • Zet je waterkan in het zicht.
 • Vul je waterglas direct weer als je hem leeggedronken hebt, dat voorkomt ‘een stap’ als je weer dorst hebt.
 • Last but not least: koop gewoon geen andere drankjes meer, dan ‘moet’ je wel aan het water en went het sneller.

10 Antwoorden

 1. Linda

  Drink ook vaak water, alleen vind ik het het lekkerst als het wel ijskoud is. Ik vergeet het alleen vaak in de koelkast te zetten en pak dan dus toch sinas/cola o.i.d.

  Ik ga een op zoek naar een kan, toch makkelijker dan petflessen

 2. Sylvie

  Verklaar me voor gek, maar ik drink juist het liefst warm water. Ik slurp zo’n twee thermoskannen per dag weg (soms wel met wat kruidenthee) 🙂

 3. Inge

  Ik drink normaal gezien ook alleen water, behalve tijdens mijn zwangerschap: heb ik een cola zonder cafeine-verslaving erbij gekregen. Hopelijk geraak ik er vlug vanaf. Bedankt voor de tips!

 4. Irena

  Ik houd ook echt van water, niet te koud en zonder teveel poespas. En op het terras of uiteten altijd een spa rood met schijfje citroen, heerlijk. Ik vind die nieuwe smaakjes van spa rood met grapefruit en cassis ook erg lekker.

 5. iooon

  Nu we bij mijn ouders in wonen drink ik super slecht water. Terwijl ik bij ons thuis eerst alleen maar water of ranja dronk. Nu is het koffie koffie koffie koffie cola cola koffie en een glas water bij het eten. Zo slecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.