Voor mijn lieve zusje

geplaatst in: Persoonlijk | 0

Het is vandaag Nationale Broer- en Zus Dag, dus vandaag een ‘persoonlijk’ betoog aan jou, lief klein zusje. Want weet je, ik zeg het net als ruim de helft van de Nederlanders eigenlijk niet vaak genoeg. Hoe gek ik op je ben, hoe leuk het is om een zusje te hebben. Niet voor niets had ik een stiekeme voorkeur voor een meisje toen ik zwanger was van Quinn. Het leek me namelijk zo leuk om Olivia te geven wat ik heb.

Mijnlevenalsmama | Zussenliefde

Een klein zusje, een fulltime speelkameraadje. Iemand die je soms de ogen uit haar hoofd wil krabben, maar waarmee je een uur later gezellig met de Barbies kunt spelen. Iemand die snapt dat bepaalde televisieseries het kijken waard zijn, die eerlijk tegen je zegt dat kledingcombinaties niet staan, waar je tegenop kunt kijken. Of op neer als dat je (als pre-puber zijnde) op dat moment even beter uit komt. Een zusje om speelgoed en sores mee te delen, om naast in slaap te vallen als je verdrietig bent of als het onweert, om elkaars haren in te vlechten en geheimpjes mee te bewaren. Een maatje, voor altijd!

Want dat lieverd, ben jij voor mij. Mijn zusje, mijn trots. Mijn klankbord ook al zien en spreken we elkaar niet zo vaak. Ik weet dat je er bent, dat ik op je terug kan vallen. En jij op mij. Dat we er voor elkaar zijn als het nodig is, soms iets meer en soms iets minder. Ondanks alle ruzies van vroeger, alle meningsverschillen die we nog steeds kunnen hebben en alle andere interesses weet ik dat het goed zit. Dat voel ik, want jij bent mijn zusje. Ik houd van je lieve Nicky!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.