Verlanglijstje derde verjaardag

geplaatst in: Huisvlijt | 2

Aanstaande zondag is Olivia jarig en bij een verjaardag horen cadeaus. Maar ja, wat geef je een meisje van drie die het liefst heel de dag rommelt met babyspeelgoed van haar zusje, haar reeds goedgevulde keukentje, puzzels, kleurspullen of haar pop? Playmobil natuurlijk! En ik heb meer ideeën, benieuwd naar het verlanglijstje voor dochterliefs derde verjaardag?

Uitdaging en speelplezier

Olivia is het type kind dat ruim voor ze twee werd een puzzel met 15 stukjes moeiteloos kon maken. Inmiddels maakt ze ook nieuwe puzzels in één keer zelf en heeft ze binnen tien minuten haar grote puzzel met 48 stukjes en een wirwar aan jungledieren in elkaar. Ze is ook het type dat tijdens het badderen alle letters van het alfabet pakt en hier per letter één of twee namen bij weet te noemen. Namen die we ooit eens genoemd hebben of namen van kindjes op het kinderdagverblijf die ze zélf koppelt aan de juiste voorletter. Kortom: Olivia heeft uitdaging nodig als het gaat om spelletjes, dus vandaar dat Mini Loco hoog op haar verlanglijstje staat. Het lijkt mij onwijs leuk om dit samen te doen, bijvoorbeeld als Quinn slaapt. Overigens heb ik, na wat heen- en weer gebabbel met een vriendinnetje, gekozen voor Mini Loco MINI en niet BAMBINO. Mini is officieel vanaf 4 jaar, maar de spelletjes die in de BAMBINO-box zitten lijken me te weinig uitdagend voor Olivia en verjaardagskadootjes later in het jaar gebruiken als het in het begin nog iets te moeilijk blijkt is alleen maar leuk vind ik.

Lees ook:  Chick on wheels

Een ander spelletje, minder ‘leerzaam’ maar vooral creatief, dat me leuk lijkt samen te gaan doen binnenkort zijn strijkkralen. Ik was daar vroeger echt verzot op en ik denk dat het ook wel iets voor Olivia is. Die staat dus ook op haar lijstje. Net als prentenboeken, bijvoorbeeld van Kikker of Dikkie Dik. Boeken zijn altijd goed.

Tweedehands Playmobil juweel

Vorig jaar kochten we een huis van Playmobil via Marktplaats en mijn missie dit jaar was om een extra verdieping hiervoor op de kop te tikken voor nog meer speelplezier. Ik struinde de afgelopen weken dus veelvuldig Marktplaats af, op zoek naar een extra verdieping voor ‘poppenhuis 3965’, het type dat Olivia heeft. Tevergeefs, tot een week of drie geleden. Ik stuitte namelijk op een ander poppenhuis van Playmobil. Mét drie verdiepingen en een uitbouw. Bomvol meubels, een ruime tuin aan beide zijden, een moestuin en een schommel.

Mijnlevenalsmama | Playmobil
Een van mijn favoriete bezigheden op de zondagavond: een huis soppen, geweldig inrichten en er naar kijken 🙂

Je begrijpt het al, die kochten we. Haar andere huis gaat weer in de verkoop. Inclusief meubels, want nadat ik dit nieuwe huis gesopt had, heb ik al haar huidige en de ‘nieuwe’ meubeltjes uitgezocht om op die manier het ‘oude’ huis ingericht te kunnen doorverkopen en ons nieuwe huis niet met 3 keukenwanden en 2 douchecabines te hoeven vullen. Daarnaast krijgt dochterlief (van haar zusje) ook een nieuw setje Playmobil. De speeltuin. Ik kan niet wachten om haar blije gezicht te zien als ze ziet hoe enorm groot dit huis is trouwens, ik roep dus al drie weken lang tegen Joost dat ik het eigenlijk alvast wil geven.

Lees ook:  Elk jaar een eigen kerstbal
Slingers!

Dus ja, wat geef je een meisje dat uren kan knutselen of met Playmobil kan spelen? Meer van dat. Of van Kikker en Vriendjes, haar grote vriendin Peppa Pig, een eigen laptop (die ze ‘toevallig’ ook krijgt van oma) omdat ze die van ons nooit met rust kan laten, een speelgoedkassa omdat ze dol is op boodschapjes doen met haar pop, kleipakketten omdat ze daar ook uren zoet mee kan zijn of iets anders leuks. Uiteindelijk gaat het Olivia vooral om de slingers heb ik het idee, want zodra we vragen wie er bijna jarig is krijgen we een trotse “Ik word drie, inclusief zoveel vingertjes erbij, en dan hebben we slingers en zingen we Lang zal sie bleven”. Tja, wat wil je nog meer?

2 Antwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.