Alweer drie!

geplaatst in: Gezinsleven | 9

Vandaag is het alweer drie jaar geleden dat Olivia werd geboren. Rond lunchtijd om precies te zijn, hoewel over het precieze tijdstip nog te dubben valt. Op alle officiële documenten van het ziekenhuis en ook haar geboortekaartje staat 12:05, maar op het allereerste kladpapiertje uit de OK stond 12:04, ik heb het met eigen ogen gezien. Hoe het ook zij, 11 oktober 2012 rond de klok van twaalf zag ik het allermooiste, liefste, zachtste, schattigste kindje dat ik ooit had gezien uit mijn buik getild worden. Ik was moeder. Zij en ik, voor altijd verbonden.

Mijnlevenalsmama | Drie weken oud
Drie weken oud 🙂

Ontzettend cliché, maar pas sinds ik mama ben weet ik dat de tijd echt vliegt. Dagen zijn te kort (nachten ook trouwens) en jaren schieten voorbij. Ik kan amper geloven dat mijn grote kleine meisje alweer drie is. Ik kan me haar zwangerschap nog zo goed voor de geest halen, herinner me elke emotie nog bij bepaalde mijlpalen en weet nog precies wat ze droeg en wie er was toen ze een werd. Elke dag zie ik haar groeien, ontwikkelen. Elke dag verrast ze mij, kleurt de dagen met haar geweldige lach en vrolijke gebabbel en maakt mij zo intens gelukkig en trots.

Mijnlevenalsmama | Bijna één
Drie weken voor je eerste verjaardag.
Mijnlevenalsmama | Dreumesje
Drie weken voor je tweede verjaardag. Deze en bovenstaande foto verschillen qua datum precies 2 dagen, BIZAR hoe veel groter ze geworden is in een jaar tijd.

Het eerste jaar vloog voorbij, het tweede jaar ging zo mogelijk nog sneller en stiekem houd ik dus mijn hart vast voor dit jaar. Het laatste jaar onder onze vleugels, althans zo voelt dat omdat ze straks naar school gaat en ik haar echt los moet leren laten. Maar zover is het nog niet gelukkig. Vandaag vieren we feest, met taart en kadootjes, met gelach en wie weet een klein traantje. Van trots, van geluk en een klein beetje van weemoed, terugdenkend aan de afgelopen drie jaar maar ook vooruitkijkend naar de mooie jaren die nog komen gaan.

Lees ook:  Lief Dagboek #24
Mijnlevenalsmama | Bijna drie
Eind augustus dit jaar, de uiterlijke veranderingen tussen 2 en 3 jaar vallen mee (vooral langer, slanker en langer haar), maar de geestelijke ontwikkeling daarentegen is enorm. Je bent zo wijs, praat zo goed (en veel) en verbaasd ons elke dag met weer iets ‘volwassens’.
Lieve lieve schat, gefeliciteerd met je 3e verjaardag! Ik ben zo blij dat ik jouw mama mag zijn! Ik houd van je!

9 Responses

 1. Vivienne

  Gefeliciteerd met je kleine grote meid! Ik vind mijn zwangerschap al zo snel gaan, ben benieuwd of het straks nog sneller gaat als ze er echt is… Fijne dag vandaag!

  • Gwen

   Dankje! En ja, dat gaat het echt. Die weken vliegen voorbij straks en het ergste is, na het eerste jaar gaat het tweede en derde alleen nog maar sneller haha. Maar het is ook zooo leuk! De hele wk wilde ik al appen hoe je twintig wk echo was, maar vergat het steeds 🙁 goed denk ik, getuige je fb update? Fijn!!!

   • Vivienne

    Ja die ging goed 🙂 Vond het heel spannend, maar alles is helemaal in orde en het is echt zeker weten een meisje <3

    • Gwen

     Dat heb ik alle echo’s beide keren nogmaals gevraagd haha. En het eerste dat ik zei toen ze omhoog gehouden werden was, oh het is echt een meisje hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.