Olivia’s 3e verjaardagsfeest

geplaatst in: Gezinsleven | 6

Afgelopen zondag was het zover, werd ons kleine meisje alweer drie en vierden we haar verjaardag. Weken lang telden we af. Letterlijk, want dochterlief wist me elke dag te vertellen dat het nog een week of paar nachtjes zou duren en riep vanaf donderdag al dat ze morgen echt drie zou worden. Heerlijk zo’n wijsneus in huis.

Voorbereidingen en vroeg naar bed

Aangezien ik donderdag gevloerd werd door een buikgriep, hing het plan van mijn schoonmoeder en mij om een fondantcake te maken vrijdag nog even aan een zijden draadje, maar gelukkig voelde ik me vrijdag goed genoeg hiervoor. We waagden ons voor het eerst aan een fondantcake met laagjes en uitgebreide decoratie en man man, wat een werk. Maar ook: wat leuk om te doen!

Zo stond ik vrijdagochtend voor half negen al cakebeslag te mixen en waren mijn schoonmoeder en ik tot vrijdagmiddag 4 uur, met tussenpozen waarin uitgeziekt, gestofzuigd, was gevouwen en gegeten werd, druk met de taart. Het resultaat mocht er zijn en de taart viel in de smaak, dus wat mij betreft doen we dit volgend jaar weer! Wat zeg ik, in december als Quinn jarig is, misschien zelfs al. En nu ben je nieuwsgierig naar de taart zeker?

Mijnlevenalsmama | Feesttafel
De taart! En dan zie je direct het ‘thema’ van Olivia’s feestje: alle kleuren van de regenboog en een beetje Nijntje 😉

Overigens bakte ik ’s avonds ook nog een onwijs lekkere carrotcake waar de kaarsjes voor Joost op konden én stond zaterdag in het teken van het huis feest-schoon maken en toen de kindjes op bed lagen de boel versieren en Olivia’s kadootjes inpakken. Het vergt nogal wat voorbereiding zo’n verjaardagsfeestje (maar het is het waard!). We besloten vroeg naar bed te gaan (lees: voor tien uur) en dat bleek maar goed ook …

Vroeg op, kado’s en pannenkoeken

… want om iets over zes stond dochterlief in onze slaapkamer. Normaal is ze niet zo vroeg. “Lang zal ze leven, lang zal te leven, lang zal ze leven in de gloria!” Lachend en een beetje verlegen kroop Olivia bij ons in bed. We probeerden nog om haar lekker tussenin even te laten dutten, maar na vijf minuten ging ze weer rechtop zitten en kletsen. Tijd om het nachtlampje aan te doen en haar enorme kado uit te pakken. Het Playmobil-huis én een speeltuin van Playmobil die ze ‘van Quinn’ kreeg (die overigens nog lekker lag te slapen om zes uur, dus we konden heerlijk even alleen met ons grote meisje haar verjaardag beginnen).

Lees ook:  Lief Dagboek juli '15
Mijnlevenalsmama | Kado uitpakken
“Ohhhhh, zo grote Playmobil!” En die big smile, onbetaalbaar (en voor de rest ‘lang leve Marktplaats’)

Joost werd meteen gesommeerd de speeltuin met Olivia in elkaar te zetten en ik lag naar mijn twee lieverds te kijken. Genieten dit! Vervolgens liep ik naar beneden met de camera en volgde Joost met Olivia op de arm. “Ja, wij hebben slingers. En balonnen! Oh kijk Nijntje!”. We maakten ontbijt (pannenkoeken voor de jarige, zoals we eerder die week beloofd hadden) en even later werd Quinn wakker, zetten we het huis snel op dochterliefs slaapkamer in verband met de grijpgrage babyhandjes en aten we met z’n viertjes ontbijt op ons bed.

Gezellig en onwijs verwend

We vierden het van twee tot vijf, dus hadden zat tijd om rustig aan te doen en iedereen in zijn of haar feestkleren te hijsen. Ik ben eind van de ochtend nog even met de meiden naar de supermarkt gefietst voor een vers stokbrood en Joost heeft de ramen beneden zelfs nog gezeemd omdat het najaarszonnetje de handjes erop nogal zichtbaar maakte.

Om iets voor twee stond mijn schoonmoeder voor de deur en besloten we de kaarsjes vast uit te blazen en taart aan te snijden. Quinn deed een schoonheidsslaapje, dus wederom een ongestoord momentje met alleen papa, mama en Olivia. Fijn dat dat zo liep, want hoe je het ook went of keert, als je een zusje hebt moet je veel aandacht delen. Al snel volgden de overburen en buren en begon het uitpakfestijn.

Mijnlevenalsmama | Verjaardag Olivia

Mijnlevenalsmama | Verjaardag Olivia

Dochterlief kreeg onder andere Mini Loco, strijkkraaltjes, een tekensetje, een kinderlaptop en maar liefst 3 setjes klei. Onwijs leuk want we hebben nu een bak vol vormpjes om tal van koekjes en pizza’s te bakken en daar is ze de afgelopen dagen elke middag een dik uur zoet mee geweest. Rond drie uur zat het huis vol even even wist ze jarige niet waar ze kijken moest, want alle kadootjes moesten uitgepakt worden en iedereen liep door elkaar heen, maar ze genoot volop en toen iedereen eenmaal zat met een drankje en taart, was Olivia al aan het spelen met haar kassa en het dochtertje van een vriendin van ons. Joost en ik zetten alle borreldingen (olijven, brood, smeersels, snackgroenten met dipjes, nootjes en wat chips) op tafel en de drank kwam tevoorschijn. Nee, niet te veel natuurlijk, maar een wijntje en biertje op zondagmiddag is altijd lekker 🙂 Ook Joost werd niet vergeten en kreeg onder andere een boek, geld en lekkere wijn.

Lees ook:  Een echt gezin?!

We sloten af met een patatje, samen met de overburen die gezellige mee-aten en hebben de dag nog uitgebreid met het jarige meisje besproken toen ze in bed lag. Het mooiste cadeau volgens haar? Het hondje aan een riempje (zo één die kan lopen en blaffen weet je wel) dat ze van mijn broertje kreeg. En andere cadeautjes, en de slingers en alle mensen. Kortom: ze vond het een geslaagd feestje, net als wij. Op naar weer zo’n geweldig jaar!

6 Responses

  • Gwen

   Ja, viel mij ook neit tegen voor zo’n eerste keer. Stiekem ben ik al aan het bedenken hoe die van Quinn eruit moet komen te zien haha.

 1. Vivienne

  Oh wat schattig dat ze zo zenuwachtig was! En zo leuk dat meisjesspeelgoed ♥ . Ik zou het liefst nu al poppenhuizen en poppen kopen ;-). En die fondant taart… Dat je die helemaal zelf hebt gemaakt, chapeau! Ziet er uit als een super verjaardag.

  • Gwen

   Ik had dat zwanger dus helemaal nog niet he, zin in poppen en dat roze, terwijl ik nu het liefst blijf kopen haha. Nog even, dan kun je helemaal los!

 2. Irena

  Klinkt als een gezellige verjaardag! En de taart ziet er ook geslaagd uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.