Verlanglijstje Quinn

geplaatst in: Ontspanning | 7

Over minder dan drie weken is ons kleinste meisje jarig dus werd het tijd om na te denken over een verlanglijstje voor Quinn. Ik vond Olivia’s eerste verjaardag al een uitdaging omdat ze al tevreden was met een leeg bakje en soeplepel en we al een enorme doos met Duplo hadden, die van Quinn was nog moeilijker. Maar het is gelukt, lees je mee?

We hebben alles al!

Een vormenstoof, loopkar, bak met Duplo, houten blokjes, zo’n kralenbaan, redelijk wat Little People en een keukentje vol potten en pannen waar Quinn graag mee speelt. We hebben alles al! De grote dingen die Olivia kreeg voor haar eerste verjaardag, een zandbak en driewieler, hoeven we ook niet in tweevoud natuurlijk. Het eerste dat dus in me op kwam voor Quinns eerste verjaardag waren boeken. Een nieuwe ‘Rupsje Nooitgenoeg’ omdat die van Olivia gesneuveld is, ‘Dikkie Dik’, ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ of ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’. Prentenboeken zijn ALTIJD goed!

Meermaals verzuchtte ik tegen manlief dat we echt alles al hebben en ik écht geen ideeën voor Quinns verjaardag had. Ze kan heerlijk spelen met de Little People en omdat we hiervan ‘alleen’ de boerderij, glijbaan, een klein huisje, tractor en wat los spul hebben bedacht ik me dat Quinn van ons het Grote Geluidenhuis zou krijgen. Tot ze een maand geleden opeens geen bal meer om de Little People leek te geven, drukker is met alles overal in- en uit te doen en samen met Olivia in een Duplo-fase (waar we echt ruim voldoende van hebben) zit. Zucht.

Lees ook:  Tag: Zomerse dilemma's

Jongensspeelgoed voor mijn meiden

Al brainstormend vorig weekend kwamen Joost en ik opeens uit bij een autobaan. Dat is een leuk groot kado om van je ouders te krijgen voor je verjaardag en vindt Olivia vast ook leuk, waardoor ze er gezellig samen mee kunnen spelen. Zo gezegd, zo gedaan. Quinn krijgt van ons dus ‘jongensspeelgoed’. En niet alleen van ons trouwens, want ik heb ook een hamertafeltje en houten gereedschapskist aan haar lijstje toegevoegd (en stiekem weet ik ook al dat ze die krijgt van iemand). Had ik vroeger ook, onwijs leuk speelgoed!

Mijnlevenalsmama | Jongenskado
En dan bestel je rond Sinterklaastijd een kado bij Bol.com en krijg je het zonder ‘omdoos’ – schandalig! Gelukkig begrijpt Quinn er nog niks van en staat de doos dus netjes op zolder te wachten tot hij ingepakt wordt.

Maar ja, wat zijn nog meer leuke kado’s voor een eerste verjaardag? Voor een pop, die ze overigens al heeft, is ze nog iets te klein, kleuren en knutselen is het ook nog niet. De zingende (?) theepot van Vtech wilde ik toentertijd al voor Olivia, dus dat die op Quinns verlanglijstje moest komen te staan stond buiten kijf. Net als Nijntje Verstoppertje en een muziekboekje van Vtech omdat die van Olivia gebroken is een paar maanden terug en Quinn dol was op dat boek. Joost stuitte op een leuke schildpad voor in bad, simpele (houten) puzzels vind ik leuk en om nog even terug te komen op mijn eerste idee van dat Geluidenhuis van Little People. Ze krijgt hem toch. Niet van ons maar van mijn ouders, omdat ik op het moment van typen stuitte op een 50% kortingsactie bij Bol.com en dit grote kado dus opeens als een van de kleinere kado’s ingezet kon worden. Ze wordt verwend dat kleine moppie van ons, dat is een ding dat zeker is!

Lees ook:  Als mijn leven een film was ...

 

7 Antwoorden

 1. Angelique

  Niks mis met jongensspeelgoed voor meiden! Ik vond vroeger auto’s en ninja turtles ook veel leuker! (Mn grote broer vond mij daarom niet zo leuk hihi) Voor mijn kleine man hebben we voor Sinterklaas geen grote cadeaus gehaald, wij niet in ieder geval, oma wel…Voor Kerst krijgt hij wel alleen maar grotere cadeaus voornamelijk Lego & Playmobile

 2. Roos

  ik vind het ook erg lastig om iets voor Kenji te verzinnen. We hebben al zo veel speelgoed in huis! Wij gaan voor een toettoet/zoefzoef verzameling. lekker heel de dag in de herrie zitten 😉

 3. Lieke

  Lijkt me ook lastig inderdaad om voor de tweede weer van alles te verzinnen, op een gegeven moment heb je alles al. Ik ben groot voorstander van dingen uitbreiden ipv maar nieuwe meuk in huis halen.

  • Gwen

   Precies! Daarom dus ook wat Little People, Duplo hoeft er niet (overload hier in huis) en keukenspulletjes ook niet. Maar weer iets nieuws beginnen, terwijl de LP en Duplo al hebben hoeft van mij ook niet haha (toet toet of zoef zoef bijv.) – ze groeit volgend jaar al naar de Playmobil van Olivia toe namelijk.

 4. Maaike

  Leuke blog Gwen! Heb zelf een dochter (dec 2012) en zoon (okt 2014) dus soort van omgekeerd maar wel precies hetzelfde verschil als jouw kinderen! Heel herkenbaar verhaal, mijn kinderen hebben ook alles al haha. Elke keer weer een uitdaging om iets te vinden wat echt leuk is. Bij ons is het houten keukentje een groot succes…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.