Dagindeling met twee kleine kindjes

geplaatst in: Gezinsleven | 1

Drie dagen per week ben ik alleen met de meiden en ondanks dat het bij ons thuis vaak ‘niets moet en alles mag’ is hebben we wel een soort vaste dagindeling ontwikkeld. Dat geldt trouwens ook voor de kinderdagverblijf-/werkdagen (haasten ’s ochtends en ’s avonds) en zelfs in het weekend beginnen en eindigen we de dag vrijwel op dezelfde manier. Maar vandaag geef ik jullie een kijkje in onze doordeweekse dagindeling op de dagen dat ik thuis ben met de kindjes. Lees je mee?

Opstaan en ontbijten

Geen ochtend begint hetzelfde hier in huis. De ene keer ben ik Quinn al aan het voeden voordat Joost zijn wekker gaat om 6:15, de andere keer slapen zowel de meiden als ik dwars door Joost zijn wekker heen en weer een volgende keer hebben Joost en ik er beiden doorheen geslapen en worden we wakker van Olivia. Gemiddeld genomen is rond 7 uur iedereen wakker en spring ik meteen onder de douche, terwijl Quinn nog in haar ledikantje zit te spelen en Olivia mee doucht of in haar kamer rommelt met de pop of Playmobil. Als Joost de deur uit gaat om half acht ben ik klaar en ga ik Olivia wassen en aankleden. Vervolgens halen we samen Quinn uit bed, voed ik haar als ze niet al tegen de ochtend (4, 5 uur) gedronken heeft en kiest Olivia kleding voor haar zusje uit. Daarna gaan we naar beneden en maken Olivia en ik ontbijt terwijl Quinn in de kinderstoel meekijkt. Het is dan meestal acht uur, half negen.

We ontbijten, zeer jaren 2015, met de laptop en tablet op de tafel. De meiden kijken iets dat Olivia uitgekozen heeft en ik klik wat rond op social media en lees blogjes, terwijl ik één, soms twee koppen koffie drink.

Iets ondernemen. Of niet

Mijn thuisdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag, waarvan vrijdag echt een bijkomdag is. De kindjes zijn moe van het kinderdagverblijf en ik ben blij dat ik ze weer de hele dag kan knuffelen na ze twee dagen gemist te hebben. Als het lekker weer is, is vrijdag onze wandel- en terrasdag maar bij druilerig weer is de vrijdag een echte luie binnen dag. Wandel- en terrasdag houdt trouwens in dat we naar het winkelcentrum wandelen en een kopje koffie en/of lunch nuttigen op het terras van mijn favoriete tentje hier. Meestal zijn er een paar boodschapjes nodig en omdat Olivia naar het winkelcentrum wandelen inmiddels koppelt aan een spa’tje op het terras en dit poeslief aan me vraagt onderweg, heb ik een goed excuus dit eens in de maand te doen met de meiden. Altijd zo gezellig!

Lees ook:  Rapleymaaltijd

Maandag is mijn favoriete dag om iets te ondernemen Het huis is nog aan kant omdat we zondagmiddag een klein rondje maken en ik bruis van de energie begin van de week. De ene keer hebben we een ‘grote’ afspraak staan, de andere keer is het ‘alleen’ koffie drinken met de overbuurvrouw en weer een andere keer besluit ik een stuk te gaan fietsen of wandelen. Of we lopen alleen even naar de speeltuin, kan ook.

Mijnlevenalsmama | Dagindeling
#thereallife #pinterestperfect

Dinsdag is sinds ik sport ‘omadag’. Mijn schoonmoeder staat elke dinsdag om 9 uur op de stoep, zodat ik om half tien kan gaan sporten. Op de terugweg haal ik verse broodjes voor bij de lunch en thuis tref ik een opgevouwen wasmand, uitgeruimde vaatwasser, twee blije kindjes en een trotse oma. Heerlijk! Ik moet eerlijk toegeven dat ik het in het begin moeilijk vond om een uurtje de deur uit te gaan en de kindjes aan oma toe te vertrouwen, maar inmiddels vertrouw ik er blind op en geniet van de hulp die halve dag. Na de lunch gaat Olivia vaak nog even met oma naar buiten voordat zij weer naar huis gaat en ’s middags vermaken we ons met z’n drietjes vooral in en om het huis.

Wat doen we dan zoal?

Hoewel ik geen vaste tijden aanhoud qua ‘samen spelen’ of ‘alleen spelen’, zorg ik wel voor een goed evenwicht. Na het ontbijt, rond half tien, lezen we vaak een boekje (we als in Olivia en ik, want Quinn heeft nog niet voldoende rust in haar kont om een boekje te lezen op de bank) en daarna spelen ze ‘alleen’. Ik ruim de ontbijtspulletjes op of gooi een was in de wasmachine en als we de deur uit gaan pak ik de spullen langzaam bij elkaar.

Mijnlevenalsmama | Duplo huis

De laatste paar weken is Quinn vaak vroeg wakker en slaapt ze rond tien uur, half elf een uurtje en ’s middags nog een keer. Soms slaapt ze alleen na de lunch die ik rond half twaalf, twaalf uur maak. Deze eten we wederom aan de eettafel met de tablet en laptop erbij. Na de lunch speelt Olivia meestal een tijdje boven op haar kamer en rommel ik beneden met Quinn of begin alvast met de voorbereiding van het avondeten, vouw een was op of haal een bezem door de woonkamer. Als we ’s ochtends de deur nog niet uit gegaan zijn, gaan we ’s middags een rondje wandelen in de buurt. Tuincentrum, speeltuin, altijd leuk.

Lees ook:  Bijna thuismoeder
Avondeten en sporten

We eten rond zes uur, zodra Joost thuis is. Op maandag en vrijdag zorg ik meestal dat zij met z’n drietjes aan tafel kunnen schuiven en ga ik snel de deur uit om een uurtje te sporten. De rest van de week eten we samen. Rond zeven uur is de troep op en rond de tafel opgeruimd, draait de vaatwasser en is het tijd om naar boven te gaan. Meestal wast Joost Quinn, terwijl ik met Olivia haar kamer op ruim en wast hij Olivia als ik Quinn voedt. Na een verhaaltje duik ik nog even naast Olivia in bed en rond acht uur is het stil. Klinkt als een geoliede machine, maar het is best een strijd soms en ‘om acht uur stil’ geldt lang niet voor alle avonden helaas.

Geen dag is hetzelfde hier in huis, maar we staan altijd grofweg rond 7 uur op, ontbijten rond half 9, lunchen rond 12, spelen samen en alleen, gaan even wandelen of fietsen, eten rond 6 uur en gaan rond half 8 naar bed. Met één of twee dutjes voor Quinn tussendoor en een paar avonden per weer sporten voor mij. Prima dagindeling met twee kleine kindjes toch?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.