Timelapse-achtig filmpje eerste jaar

geplaatst in: Huisvlijt | 13

Nog heel even en dan wordt ons kleine meisje 1. Weg baby, hallo dreumes! Net als voor Olivia’s eerste verjaardag maakte ik een compilatie van het eerste jaar en stuurde dat als uitnodiging, mét de datum en tijd, rond via Whatsapp. Niet alleen leuk voor de genodigden om het eerste jaar van Quinn in een timelapse-achtig filmpje van 2,5 minuut her te beleven, maar ook voor mij onwijs leuk om te maken. Emotioneel maar leuk. Bijzonder. Wat waren ze klein! Het eerste jaar van zowel Olivia als Quinn is voorbij gevlogen, maar ik herinner me alle beelden nog alsof het gisteren was. Zo bijzonder!

 
Het maken van zo’n filmpje deed ik in een paar uur en ziet er ingewikkelder uit dan het is. Het meest moeilijke was geschikte muziek vinden om erachter te zetten 🙂 Ik sla alle filmpjes per maand op op mijn laptop, dus kan gemakkelijk filmpjes op volgorde van leeftijd selecteren. De stukjes knippen, achter elkaar plakken en een overgangseffect ertussen zetten doe ik met Windows Movie Maker, een (gratis?) programma dat al op mijn laptop stond, maar er zijn meer soortgelijke programma’s te vinden.

In de afgelopen drie jaar heb ik Olivia’s filmpje regelmatig bekeken en dat gaat met die van Quinn ook gebeuren, weet ik zeker. Dus weet je niet wat je met al het filmmateriaal van je baby moet en wil je net als ik niet vergeten hoe klein je kindje was? Block een paar avonden in je agenda, zet je filmpjes van je telefoon op de pc, zoek een geschikt programma en maak je eigen timelaps. Succes gegarandeerd en zo’n timelaps maken kan iedereen. Echt waar, jij ook!

Lees ook:  DZP: totaalfilm Olivia

13 Responses

 1. Irena

  Mooi filmpje! Staat hier klaar om op haar verjaardag af te spelen op de tv voor het bezoek.

 2. Monique

  Oh zo ontzettend leuk! Heb ze allebei gekeken 🙂 Ik heb toevallig afgelopen week het filmpje van Lise’s eerste jaar op YouTube gezet. Ga binnenkort ook maar vast aan die van haar tweede jaar beginnen, dan ben ik weer helemaal bij.

  • Gwen

   Het is even werk, maar je krijgt er zoveel voor terug he. Ook met die fotoboeken, ik probeer het echt bij te houden – anders wordt het zo’n groot ‘ding’.

 3. Susan

  Oh wat leuk hier had ik het laatst over met mn zusje! Zij had het ook over moviemaker. Ik heb ook alle filmpjes en fotos per maand opgeslagen dus ik zal er echt eens voor gaan zitten. Ze is bijna 1 net zoals jouw Quinn

 4. Marijana

  Super leuk!! Wat een vlotte dametjes.
  Lief hoe Olivia Quinn helpt met lopen aan de hand 🙂
  Hier geniet ik ook volop met 2kids. Echt geweldig!

  Maar idd veel werk die filmpjes.
  Kjell is nu een half jaar en net pas begonnen met fotoboek. Oeps. Echt minder tijd nu. Haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.