Lief Dagboek november ’15

geplaatst in: Gezinsleven | 3

Een paar dagen later dan normaal omdat Quinn jarig was (en daar natuurlijk over geschreven moest worden), maar vandaag blik ik terug op november. De maand van het heerlijke herfstweer én de eerste vorst waarin we weer veel leuks hebben meegemaakt. Lees je mee?

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek november '15

Lekker op de fiets met mijn kleine boeffie! Deze foto maakte ik het eerste weekend van de maand, toen we boodschappen gingen doen met z’n vieren. Joost en Olivia zaten op/in de bakfiets, inclusief de halve supermarktuitzet. En tja, ook tijdens werktijd moeten er soms wat boodschappen gehaald worden. Hier maakte ik een lift-selfie voordat ik een broodje ging halen.

Olivia en ik speelden datzelfde weekend samen met de Playmobil. Althans, ik gaf Olivia allerlei opdrachten om meubeltjes te zoeken, zodat ik ongestoord de boel mooi in kon richten. Heerlijk! En kijk, we brachten (weer) een bezoekje aan het tuincentrum hier om de hoek. De kerstmarkt werd op dat moment opgebouwd en de meiden speelden in het snoephuisje terwijl ik op een bankje zat en naar ze keek.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek november '15

De volgorde in deze collage klopt niet helemaal, de foto van de beurs rechtsboven hoort namelijk onderin, dat was half november toen ik een beurs had met mijn werk. Een boel geregel en voorbereiding, maar het resultaat mocht er zijn. We wonnen zelfs een Lead Marketing Award en omdat ik de marketing doe is dat mijn verdienste.

Dat boodschappen doen met zijn viertjes was een eenmalige actie, meestal bestellen we ze namelijk. Zo ook deze vrijdag toen Albert om iets voor 8 voor de deur stond. Scheelt een boel wachten de uren daarop. In dit blogje schreef ik er al eens over, ons huis is vrijwel altijd netjes, behalve als de meiden spelen. Zo’n opgemaakt bed met nieuwe beddengoed compenseert de troep in de woonkamer een beetje 🙂

Lees ook:  Lief Dagboek #30

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek november '15

Quinn is echt altijd vrolijk, behalve in bed, want slapen is voor mietjes. Ofzoiets. En dit: de eerste keer hun schoen zetten. Ik vind het echt aandoenlijk die kleine schoentjes met wat lekkers voor het paard erin.

Vorige week zondag ging ik lunchen in de stad en stuurde Joost mij deze foto. De meiden in de wigwam, zo lief! Olivia kreeg de wigwam voor haar eerste verjaardag en hoewel ze er minder mee speelt dat ik had gehoopt, ben ik wel heel blij dat we hem hebben. Ik heb zelf namelijk warme herinneringen aan mijn wigwam en weet zeker dat ze er nog veel mee gaan spelen de komende jaren.

Rechtsonder een foto die ik maakte toen ik een baaldag had. Moe, futloos, weinig zin om iets te ondernemen en twee kindjes die veel aandacht vroeger. Ach, het hoort erbij. Een dag later zag alles er weer een stuk zonniger uit.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek november '15

Eind oktober ontving ik een perspakketje met Vanish en vaatwastabletten van Finish. De vaatwastabletten zijn inmiddels op en hoewel ik altijd vrij sceptisch ben over duurdere merken en een beter resultaat hebben ze me enorm verrast. Ik heb zelfs al mijn troebele glazen uit de vitrinekast een keer in de vaatwasser gedaan omdat ze er zo mooi glanzend uitkwamen. Vanish is hier in huis onmisbaar met twee van die smeerpoetsen, dat begrijpt elke moeder.

Tweemaal een wazige foto, maar ik vond dat ze niet konden ontbreken. Niet alleen kus ik de meiden plat, ze geven zelf ook regelmatig kusjes. Zoals deze van Olivia, heerlijk! En een foto van afgelopen week, toen we samen op haar laptop speelden tijdens het middagdutje van Quinn. Hier zit een spelletje op met dieren en schaduwen (de goede schaduw bij het goede dier zoeken) waar ze onwijs goed in is en dat wilde ze me dus laten zien.

Lees ook:  Langste moment van de dag ...

Rechtsonder zie je onze douche. Al tijden wilde ik een rekje voor de shampoo en dergelijke en we kochten ook een luxe raamwisser. Staat veel chiquer. Ik kan echt blij worden van zulke kleine dingen.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek november '15

Deze laatste week van november hadden we beiden een weekje vrij, dat we begonnen met een dagje dierentuin. Het was koud, maar droog en zonnig, dus we hebben ons onwijs goed vermaakt. En de meiden ook 🙂 Half oktober zijn er schoolfoto’s gemaakt op het kinderdagverblijf, check hoe lief!

De kindjes zijn tijdens onze vrije week gewoon naar het kinderdagverblijf gegaan op hun vaste dagen waardoor wij twee daagjes samen hadden. Ook wel eens lekker. Woensdag stond in het teken van een bingewatch Homeland en donderdag zijn we naar de stad gegaan om te lunchen en wij te drinken. Tot slot een kiekje van afgelopen zaterdag. Joost kocht een nieuwe fiets via zijn werk, dus de fietsstoeltjes moesten van de oude af. Olivia greep haar kans en speelde dat ze in de bus zat met de pop. Ik ben echt dol op de fantasie van peuters! Zondag vierden we Quinns verjaardag en maandag moest Joost weer aan het werk en omdat Quinn al een paar dagen snotterig en koortsig was bleven wij lekker binnen die dag. Weer wennen na zo’n vakantie!

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.