Elk jaar een eigen kerstbal

geplaatst in: Huisvlijt | 11

Toen ik nog maar net blogde schreef ik al eens over de jaarlijkse kerstballen van Olivia. Nu, tig extra lezers en een aantal kerstballen rijker doe ik dat weer. Voor mijn eigen administratie (want inmiddels moet ik al zes kerstballen onthouden) én omdat ik het zelf zo’n leuk en mooi ding vind en jullie er graag mee wil inspireren.

Je eigen kerstbal uitzoeken

Afgelopen maandag was het zover, ik toog naar het tuincentrum met de meiden om hun jaarlijkse kerstbal uit te gaan kiezen. Olivia was al sinds de Sint het land verliet in de ban van onze kerstboom en het feit dat ze een kerstbal mocht gaan kopen voor in de boom maakte haar alleen maar enthousiaster. Mijn meiden krijgen elk jaar, net zolang tot zij (of ik) het zat zijn, een kerstbal. Die ze zelf uit mogen zoeken.

Mijnlevenalsmama | Eigen kerstballen

De eerste kerstbal voor beiden is de welbekende ‘Baby’s eerste kerst’ bal. Olivia kreeg een witte van mijn broertje, Quinn kreeg een roze van ons. Het jaar erop selecteerde Joost en ik 3 roze kerstballen, waaruit we Olivia er eentje lieten kiezen. Het werd de meest glimmende van het stel (midden links op de foto). Vorig jaar, nog voor ik beviel van Quinn, vroeg ik Olivia in het tuincentrum wat ze een mooie kleur vond en ze liep naar de tafel met gouden ballen. En zo werd er een parelmoerige matte kerstbal aan het ballenassortiment van dochterlief toegevoegd.

Dit jaar wilde Olivia een witte zei ze. Ze koos de bal helemaal links op de foto. Een over-the-top-kerstbal met heel veel glimmertjes erop en is er heel blij mee. Voor Quinn deed ik de voorselectie van vier kerstballen. Quinn koos de glimmende parelmoerkleurige (rechts op de foto) en hoewel ik verderop zelf een nog leukere bal (rood met een kerstboom en kerstmannetje erop) zag heb ik me bij Quinns keuze gehouden. Ik hield haar namelijk die andere toffe én de reeds gekozen bal voor en ze pakte weer die parelmoerkleurige bal. Tja, dan heb ik me maar te schikken.

Lees ook:  Zwanger? Vertel het met muffins!

Mijnlevenalsmama | Kerstboom

Sparen voor later

Zoals gezegd, ik zet deze traditie voort tot de meiden het zat zijn en zit eraan te denken ze hun eigen ballen mee te geven als ze uit huis gaan. Of ik heb tegen die tijd zelf een boom met divers kleurpalet. Lijkt me ook leuk!

Word jij ook zo blij van een kerstboom vol ballen en lampjes in huis? En zo’n eigen kerstbal, lijkt dat je wat voor jouw kindje(s)?

11 Antwoorden

 1. Miranda

  Oh dit lijkt me zo leuk om ook met Sanne te doen! Maar… Ik krijg gelijk de kriebels, dan komen er vast allemaal ballen in die niet bij mijn zorgvuldig uitgezochte kerstballen passen…:) eens zien of ik me daar over heen kan zetten, haha!

  • Gwen

   Hahaha! Dat had ik eerst ook. Het eerste jaar hing de babybal een beetje aan de achterkant, het tweede jaar meost de bal van Olivia matchen qua kleur met de babybal en nu boeit het me opeens niet meer. Je went eraan ofzo. Net als aan speelgoed O-VE-RAL in je huis 😉

 2. Sanja

  Wat een leuk idee! Luka heeft wel een ‘mijn eerste kerst’ bal (wel 5 oma’s & andere familie sloegen een beetje door) maar dit lijkt me ook enorm leuk. Wel hebben wij voor elke speciale gebeurtenis een kerstbal. Zo dus een voor onze verloving, toen we het traject in gingen voor zwanger raken en zo voort.

 3. Nicole

  Wij doen hetzelfde! Misschien kreeg ik het idee wel door jou dat weet ik niet meer. We hebben voor dit jaar nog geen kerstbal uit laten kiezen omdat we ook geen boom hebben haha. Dus was t al bijna vergeten. Bedankt voor de herinnering!

 4. jodi - liefthuis

  Toevallig ook al op zoek geweest naar een eerste kerstbal voor onze spruit.
  Had er nog niet aan gedacht dit ieder jaar te doen, leuk. Ik moet nog echte kersttradities gaan bedenken.

 5. Tamara

  Gave ballen. Mooi setje ook zo! Voor dit jaar moeten wij nog naar het tuincentrum om er 1 uit te kiezen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.