Dreumes traktatie

geplaatst in: Huisvlijt | 0

Afgelopen woensdag was het zo ver: Quinns eerste keer trakteren op het kinderdagverblijf. Eigenlijk zou ze de week ervoor op donderdag trakteren, omdat op haar échte verjaardag op woensdag de Sint ook zijn verjaardag vierde op de opvang, maar Quinn was ziek. In overleg met de leidster verplaatste ik het trakteren naar afgelopen woensdag. Dinsdagavond zat ik dus te knutselen aan onze keukentafel. Een simpele, voor kleine kindjes eetbare en gezonde dreumes traktatie. Missie geslaagd!

Mijnlevenalsmama | Dreumes traktatie

Iets te eten, maar toch feestelijk

Ik heb in de afgelopen drie jaar kinderdagverblijf de meest uiteenlopende traktaties voorbij zien komen. Eerder deelde ik al wat wij maakten voor Olivia’s eerste verjaardag en hoewel Quinn op een andere groep zit en ik dit idee dus prima weer had kunnen gebruiken, wilde ik dat niet. Te groot voor een dreumes. Te veel suiker ook. Ik wilde iets gezonds, iets simpels, iets kleins. En vooral: iets eetbaars. Iets waar de kindjes tijdens of na het fruitmoment ’s ochtends van konden genieten.

Niet om iemand voor het hoofd te stoten, maar de uitdeelboekjes en bellenblaas in een leuke verpakking vind ik persoonlijk iets minder. Vroeger kocht je een doos Croky mini’s en liep daarmee door de klas. Geweldig! Ik wil mijn kindjes dus eetbare traktaties geven, iets dat ze uit kunnen delen en daarna gezamenlijk op kunnen smikkelen. Toegegeven, Quinn werd 1, uitdelen is er nog niet bij. Net als zelf iets van haar feestje begrijpen, maar dat terzijde. Het gaat om het idee. En de foto’s voor later!

Lees ook:  Slechte eter?!
Mijnlevenalsmama | Dreumes traktatie
Hieperdepiep, hoera!
Mijnlevenalsmama | Dreumes traktatie
Ons kleine moppie geniet zichtbaar van de aandacht, de muziek die ze op ons kinderdagverblijf altijd maken als er een jarige is én ze wil haar muts af trekken. Er zijn leukere foto’s, maar ik zet de andere kindjes natuurlijk niet ongevraagd op mijn blog.
Dol op rozijntjes

Dat het een traktatie met rozijntjes moest zijn stond al snel vast. Onze kleine boef is dol op die dingen. Dat het simpel moest zijn ook. Voor Olivia’s eerste verjaardag stonden Joost en ik ’s avonds laat nog komkommerstroken te schaven (en te vloeken als ze braken), dat wilde ik niet weer. Daarbij, Olivia’s dreumes traktatie was leuk, maar niet heel dreumesproof. Ik noem een hele cherrytomaat en een druif. Niet over nagedacht, ik was net een jaar moeder. Inmiddels weet ik beter. Het moest eetbaar zijn. En feestelijk.

Vlaggetjes van Hema met de tekst ‘Quinn’ en ‘1 jaar’ zorgden voor het feestelijke element en de rozijntjes, het mini rijstwafeltje met banaansmaak en de ‘snoepjes’ van Ella’s Kitchen met vanillesmaak stonden garant voor dreumesproof gesmikkel. De effort? Een kwartiertje prikketjes steken voor mama. Supersimpel en super geslaagd!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.