Onze kerstplannen dit jaar

geplaatst in: Huisvlijt | 1

25 december, dat betekent Eerste Kerstdag! Ik ben dol op de kerst! Dit jaar wederom niet te veel kerstplannen voor ons. We zijn dol op de vrije tijd met ons gezinnetje, dus twee dagen heen- en weer reizen doen we niet.

Brunch en borrel

We beginnen vandaag met een uitgebreide brunch bij mijn schoonmoeder. Warme broodjes, pannenkoekjes, hartige taart, een sapje, koffie en elkaar. Meer heb ik niet nodig. Omdat we (nog) geen auto hebben was diner niet echt een optie, want de kindjes zijn – zelfs als we bijtijds aan tafel gaan – daarna uitgeteld en dan zouden we dus nog terug moeten reizen met de tram en trein. Een brunch is een fijn alternatief!

Op de terugweg gaan we bij mijn zusje en zwager langs voor een borrel. Mijn ouders en broertjes zijn hier ook. De broertjes blijven eten en mijn ouders gaan door naar mijn oma, maar op deze manier zijn we toch nog even bij elkaar. Heerlijk! Waarschijnlijk laten we de meisjes hun buikjes vullen met stokbroodjes, zodat ze thuis direct naar bed kunnen. Manlief en ik duiken dan lekker op de bank met een glas wijn en een goedgevulde salade. Denk ik.

Gisteravond (Kerstavond) stond trouwens ook in het teken van ons tweetjes. Televisie aan, kaarsjes aan, drankje en wat te knabbelen erbij, kindjes op bed en even lekker niks, alleen wij. Het ultieme kerstgevoel als je het mij vraagt: niets moet en alles mag.

Mijnlevenalsmama | Kerst

Geen kadootjes, wel quality-time

Voor kadootjes zijn de kinderen tijdens Kerst niet aan het goede adres. De Sint is de man van de cadeaus. Voorlopig althans. Wat we hen wel mee willen geven met Kerst is het samen zijn. Quality-time. En dankzij een drukke Eerste Kerstdag die we samen met onze families doorbrengen, kunnen we Tweede Kerstdag met ons viertjes doorbrengen. Uitgebreid ontbijtje met gekookte eitjes en kaarsjes op tafel. Crossantjes, een kerstmuziekje, kerststol. Om vervolgens lekker met de meiden te spelen, onze telefoons op zij te leggen heel de dag en ’s middags wellicht een filmpje te kijken met de kindjes. Ik houd ervan! En jullie, een drukke planning de komende dagen of veel quality-time? Either way, fijne kerstdagen!

  1. Jennifer

    Dat is inderdaad echt fijn, zo’n gezellige gezinsdag met Kerst. Wij hebben dat vandaag een beetje bij mijn ouders, niet al mijn zusjes zijn compleet, maar gewoon een lekkere chille rustige dag voor Melle. hopelijk kunnen we het ooit voor elkaar krijgen dat we één Kerstdag gewoon thuis kunnen zijn met het gezin, hoe groot of hoe klein die dan ook is. Gewoon zo’n dag dat je niks hoeft, lekker de frituurpan aanzet, een foute Kerstfilm kijkt met de kids en ’s avonds als ze op bed liggen zelf een wijntje open trekt. Ja, lekker! Fijne dag vandaag! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.