Babyadministratie #2

geplaatst in: Huisvlijt | 1

Het was maandagochtend, een week of twee geleden. Ik had zweethandjes, mijn ogen schoten over het scherm van mijn laptop. Meermaals. Het geklets van de kindjes probeerde ik te negeren. Ik moest met focussen, het moment was daar. De fotoboeken konden besteld worden. Het is me wat, die babyadministratie.

Kwestie van bijhouden, toch?

Elke maand haal ik de foto’s van onze telefoon. Althans, dat probeer ik. Het doel is al maaaaanden om dan diezelfde avond ook direct de fotoalbums bij te werken, maar meestal schiet dat erbij in. Dat doe dus eens in de twee maanden denk ik. Er wordt hier voor ieder een eigen album gemaakt. Eentje op groot formaat met 50 bladzijdes waar gemiddeld 3 foto’s op staan. Ik moet dus flink snijden in het aantal foto’s en maak een strenge selectie qua foto’s die het album halen.Maar dat is niet erg. Het jaarlijkse fotoalbum is er eentje voor de mijlpalen en de meest fijne momentjes. De eerste keer in het winkelwagentje, hand in hand in de bakfiets, stoeien met papa, de geitenboerderij, noem maar op.

Mijnlevenalsmama | Babyadministratie

Hoewel ik het als ik het eenmaal doe onwijs leuk vind, is foto’s van mijn telefoon een camera halen en archiveren geen favoriet klusje. Het is een soort moetje, maar wel eentje die ik wil blijven doen. Ik wil Olivia en Quinn graag een externe schijf met foto’s mee kunnen geven als ze later groot zijn. Eentje waarin gemakkelijk gezocht kan worden omdat er datums aan de foto’s hangen, daar heb ik nu graag wat extra werk voor over. En dus die jaaralbums.

Lees ook:  DZP: totaalfilm Olivia
Iets andere aanpak volgend jaar

Ik deelde hier al hoe je gemakkelijk een timelapse-achtige filmpje kunt maken van je kindje. In datzelfde programma plak ik alle filmpjes van onze telefoon achter elkaar en maak hier films van drie kwartier tot een uur van. Het eerste halfjaar is dus een film, de vier maanden daarna en ga zo maar door. Afhankelijk van de hoeveelheid geschoten filmpjes in die periode. Elke film heeft een begin en einddatum. Leuk voor later. Hoop ik.

Tot dit jaar hield ik voor beide meiden een eigen map met foto’s bij op mijn laptop, maar vanaf 2016 gaan ze samen in één map. Er zijn te veel foto’s waar ze allebei op staan die ik nu in beide mappen plaats en dat vind ik zonde van het werk en de opslagruimte. Ik blijf alles per maand archiveren en ze krijgen nog steeds ieder een eigen fotoalbum per jaar, maar wel vanaf 2016 dezelfde fotomappen op hun externe schijf. Het is al tijdrovend genoeg, die babyadministratie.

  1. Vivienne

    Haha, ik houd mijn hart vast… Ik maak sinds een paar jaar van elke vakantie/reis/weekend weg een album (nadat mijn harde schijf een een keer gecrashed is en ik alles kwijt was) en daar ben ik zo veel tijd mee kwijt… Achteraf ben ik wel altijd superblij als ik het album helemaal heb. Maar met de kleine straks ga ik mezelf denk ik ook heel veel extra “administratie” bezorgen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.