Tag: Mijn kind houdt van …

geplaatst in: Gezinsleven | 1

Een tijd terug alweer werd ik getagd door Roos voor de “Mijn kind houdt van” tag die Betty bedacht. Vandaag kun je eindelijk mijn antwoorden lezen. Altijd al willen weten wat mijn meiden het liefst eten, drinken, waarmee ze spelen en welke dieren hun favoriet zijn? Lees dan snel verder!

Mijnlevenalsmama | Mijn kind houdt van

 • Eten

Brood, bananen, rozijntjes en croissants. En dat geldt voor zowel Olivia als Quinn, hoewel de volgorde voor allebei iets anders ligt. Bij Olivia staan croissantjes met stip op nummer één, bij Quinn bananen.

 • Drinken

Melk. Rijstmelk voor Olivia en mamamelk voor Quinn. Behalve dit drinken ze alleen water en thee, dus de keuze is snel gemaakt lijkt me 🙂

 • Speelgoed

Als ik één favoriet voor allebei moet noemen kies ik zonder twijfel voor het kinderkeukentje. In dit blogje schreef ik al dat zoiets echt onmisbaar is in een huis met kleine kinderen. Zowel voor jongens als meisjes. Daarnaast zijn zowel Olivia als Quinn gek op de pop, speelt Olivia graag met haar Playmobil en vindt Quinn alles leuk dat geluid kan maken als je ermee op de grond slaat 😉 Voor Olivia kies ik voor haar pop als meest favoriete item, voor Quinn zijn dat momenteel puzzels (en boekjes).

Mijnlevenalsmama | Poppenmama

 • Televisieprogramma

Peppa Pig en Thomas de Trein! Waarbij de begintune van die laatste vooral door Quinn heel enthousiast ontvangen wordt. Ze gaat dan met een grote glimlach op haar gezicht met haar hoofd heen en weer wiegen, zo onwijs schattig!

 • Muziek

Ik moet eerlijk bekennen dat we hier in huis amper muziek draaien. Ooit had ik het voornemen als ik meer thuis zou zijn de radio elke dag aan te zetten, zoals ik dat ook deed/doe op kantoor. De keren dat ik de radio aan gezet heb zijn op vier handen te tellen denk ik. Wat we wel heel veel doen samen is liedjes zingen. Variërend van de Oud-Hollandse kinderliedjes tot de begintune van Nijntje of het lied van Thomas de Trein. Vinden de meiden leuk, zingen!

 • Dieren

Mijn oudste meisje vindt de geitjes op de geitenboerderij onwijs leuk, Quinn is eigenlijk nog in de fase dat elk dier fascinerend is. Ze kan heel lief “Nanaaa” naar onze kat Nala roepen, dus wat dat betreft is Quinns favoriet een poes denk ik.

Lees ook:  Tag: Mijn (tweede) dreumes

Mijnlevenalsmama | Dreumes geweldig

 • Mensen

Papa! Hoewel ik ook wel in trek ben, de oma’s en opa ook goed scoren en Olivia dol is op onze buur- en overbuurvrouwen. Mannen heeft ze dan weer wat meer moeite mee. Zowel de buurman als de overbuurman zijn in het begin vaak spannend en dat geldt ook voor mijn zwager en haar ooms. Quinn niet, die vindt bijna iedereen wel oké en voelt zich snel op haar gemak.

 • Kleding

Waar Olivia een tijd lang niets van jurkjes moest hebben en elke dag koos voor een broek of legging, zijn jurkjes helemaal int rek tegenwoordig. Liefst met een roesje, hoewel een lange blouse ook wel prima is zolang het maar gecombineerd wordt met een leuke glimmende haarspeld. Quinn vindt alles nog prima en draagt wat ik haar aan trek 🙂

 1. Miranda

  Wat een leuke tag! Hier ook een papa’s kindje:) ik ben ook wel leuk, maar zodra Martijn binnenkomt…. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.