Tag: Tien jaar geleden …

geplaatst in: Persoonlijk | 1

Op de blog van Simone zag ik een hele leuke tag voorbij komen begin deze week. Een blik terug in de tijd. Waar stond ik tien jaar geleden? Wat voor kleding droeg ik, wat hield me bezig overdag, kon ik toen nog wel uitslapen? Eens kijken of ik het me allemaal herinner. Lees je mee?

 • Tien jaar geleden was mijn leeftijd…

Nét 21, en wat voelde ik mezelf al oud en wijs toen. Ik had géén idee 🙂

 • Tien jaar geleden was ik verliefd op…

Joost 🙂 Afgelopen december schreef ik dit blogje over ons tienjarig jubileum. We leerden elkaar kennen op 25 november 2005 en hebben een relaties sinds 7 december 2005. Tien jaar geleden waren we dus net 2 maanden samen en oh oh, wat was dat een heerlijk tijd! Natuurlijk, elke dag met Joost is een feestje, maar die beginperiode, die vlinders all-over en bijna-tranen als je elkaar gedag zegt voor een paar uur. Zo aan elkaar gekleefd zitten, zo bijzonder.

 • Tien jaar geleden woonde ik nog…

Op kamers in Utrecht. Ik had een onwijs leuk studentenhuis. Geen standaard studentenhuis. Het was er redelijk schoon, we hanteerden alle vier een redelijk normaal bioritme en ons huis lag niet in het bruisende centrum. Overigens woonde ik, onofficieel, al met Joost samen rond deze tijd (in mijn studentenkamer) en verhuisden we in maart naar een benedenwoning met ons tweetje.

 • Tien jaar geleden droeg ik het liefst…

Mijn helblauwe Indian Rose jeans met oranje stiksel. Ik droeg al jaren Indian Rose broeken, van die stretch modellen met wijduitlopende pijpen weet je wel, maar deze specifiek zat het allerlekkerst. Het kan zijn dat dat kwam omdat dit de laatste was die ik van het kleedgeld van mijn ouders kocht voordat ik op kamers ging. Het was, daarom, ook mijn laatste Indian Rose volgens mij. Hierna stapte ik over op H&M.

 • Tien jaar geleden ging ik dagelijks…

Naar de universiteit. Ja ja, ik heb ooit aan de universiteit gestudeerd. Niet afgemaakt trouwens. Mijn schoolloopbaan is er één met bergen en dalen en een heleboel omwegen, maar hij bracht me precies waar ik wilde zijn. Tien jaar geleden, in januari 2006, studeerde ik nog Rechten, het tweede jaar. Een paar maanden later, in mei geloof ik, ben gestopt. Om in september te starten met mijn uiteindelijke studie Reclame, Marketing & Communicatiemanagement aan de Hogeschool van Amsterdam.

 • Tien jaar geleden sliep ik s’ochtends tot…

Ik doe net alsof ik deze vraag niet gelezen heb. Ik wil er niet eens meer aan denken en heb uit zelfbescherming vast heel diep weggestopt dat ik vroeger soms de hele dag in en om mijn bed door kon brengen. Zucht. Diepe diepe zucht. Overigens heb ik uitslapen altijd een beetje zonde van mijn dag gevonden, dus zette vaker mijn wekker wel dan niet. Maar ja, een wekker zetten toen hield vaak 09:30 in …

 • Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu…

Dit blogje zou typen. Mijn leven zoals het nu is heb ik altijd voor ogen gehad, daar droomde ik van. Maar bloggen? Nee dat was tien jaar geleden nog nooit in me opgekomen.

 • Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar…

Hardstyle en UK Hardhouse. Mijn absolute favoriet was het liedje Definitely en ik liep festivals en feestjes zoals Mysteryland, Defqon en allerlei andere kleinere feestjes plat. Pas later, ergens in de loop van 2006, liet ik het hele harde een beetje achter me en verloor mijn hart aan techno en vooral minimal (bijv. Richie Hawtin).

Lees ook:  Tag: Happy December
Mijnlevenalsmama | Dance Valley 2005
10,5 jaar geleden – Dance Valley 2005 – wat een broekkie nog he 😉
 • Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…

Studeren, MTV kijken, winkelen, films kijken, werken in de horeca en lanterfanten. Een luizenleventje dus 🙂

 • Tien jaar geleden droomde ik over…

Het leven dat ik nu heb. Met Joost. Klinkt lekker burgerlijk he? Maar écht, zo huiselijk, twee kindjes, een eigen huis, parttime werken – ik zag het allemaal zo voor me als meisje van 21. Wat zeg ik, als meisje van 16 al, alleen was Joost toen nog niet in-the-picture.

 • Tien jaar geleden wilde ik…

Afgestudeerd zijn, want hoewel ik studeren hartstikke leuk vond, vond ik het ook stom om op de kleintjes te moeten letten, te leven van stufi naar stufi en hoopte ik dat een vaste baan daar verandering in zou brengen. Dat deed het, tot er kinderen kwamen 😉 Overigens wilde ik ook verhuizen naar een groter huisje, samen met Joost. Mijn studentenkamer was leuk maar een extra kamer is nooit weg.

 • Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar…

Iets zou doen met mijn toenmalige studie Rechten, hoewel ik er al toentertijd al wel twijfels over had (het paste niet bij me). Ik dacht ook dat ik een grote bruiloft gehad zou hebben (denk ik), omdat ik dat altijd voor me zag. Des te langer Joost en ik samen waren, des te onbelangrijker dit werd. Uiteindelijk wilde ik gewoon zijn naam dragen, hem mijn man noemen. En zo geschiedde.

Dat was hem! Ik wist op bijna alle stellingen meteen een antwoord. Grappig dat tien jaar geleden zo lang geleden kan klinken, maar tegelijkertijd nog zo dichtbij is. Dat ik in tien jaar enorm gegroeid ben en tegelijkertijd niet zo veel veranderd ofzo. Ergens voel ik me soms nog steeds dat meisje van 21 namelijk. Zin om ook eens terug te blikken Manon & Bibian, Ioni en Joyce?

 1. Roos

  Grappig, in het dagelijks leven merk ik ons leeftijdsverschil nooit op, maar door deze tag besef ik dat we 10 jaar geleden een heel ander leven hadden. Ik was 16, woonde nog thuis, zat op de Havo en ging voornamelijk naar de kroeg in het dorp hahaha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.