Bananen, we love them!

geplaatst in: Gezondheid | 3

Bananen zijn onmisbaar hier in huis. Ik lieg niet als ik zeg dat er drie tot vier grote trossen per week doorheen gaan. Alleen de meiden al eten iedere elke dag een banaan ongeveer. En dan wij nog. In smoothies, kwark, in stukjes op een bord met ander fruit. Bananen, we love them!

“Je verandert nog eens in een banaan!”

De kinderen hebben allebei een soort haat- liefdeverhouding met bananen (gehad). Zoals ik dat heb met kaas. Als mini aten ze het allerliefst bananen. Niet heel handig voor eten volgens de Rapleymethode, want een stuk banaan is glibberig en/of snel plat geknepen. Er zijn meerdere shirtjes in de prullenbak (oeps) beland vanwege onuitwasbare randjes banaan aan de halsopening. Maar dat terzijde.

Bananen. De eerste anderhalf jaar gingen ze er bij Olivia probleemloos in, daarna had ze een soort van weigerfase als het ging om bananen (en dat niet alleen) en sinds Quinn ze eet zijn ze weer niet aan te slepen. Behalve de periode waarin Quinn ze weigerde en Olivia hetzelfde deed. Maar goed, we zitten alweer een aantal maanden in een bananenfase en “Je verandert nog eens in een banaan!” neem ik meermaals per week lachend in mijn mond. Stapelgek zijn ze erop!

Mijnlevenalsmama | Bananen

En zij niet alleen. Joost eet dagelijks een banaan in zijn yoghurt en ik gebruik ze in mijn kwark, smoothie, overnight oats, mugcake of eet ze ‘gewoon’ in stukjes. Een banaan uit de schil eten zul je mij nooit zien doen. Ik vind ze op een of andere manier niet lekker op die manier. De meiden kennen deze manier van eten niet eens geloof ik, want we snijden ze altijd voor ze.

Lees ook:  Een fruit/groentedag (balans)
Ongezond en niet goed voor de lijn? Onzin!

Bananen hebben helaas een slecht imago. Hoewel ik wel het idee heb dat dit aan het veranderen is. Het zouden dikmakers zijn, van Sonja mocht je er immers niet voor niets maar 2 in de week. Maar voor iedereen die maling heeft aan Sonja heb ik goed nieuws! De banaan is hartstikke gezond!

Bananen vullen onwijs goed én geven je energie. Dit komt omdat een banaan uit twee soorten fruitsuikers bestaat die beide op een andere manier door je lichaam benut worden (snelle en langzame opname). Daarnaast zitten bananen boordevol kalium en dit helpt een hoge bloeddruk voorkomen (zwangere dames, hup pak een banaan!) en helpt je sneller herstellen van een kater. Maar ze werken ook tegen psychische klachten zoals PMS, angst en depressie omdat de aminozuren in bananen je lichaam ondersteunen in de aanmaak van serotine. Tot zo ver de voordelen van bananen, op de nadelen ga ik niet eens op in. Ik eet namelijk al jaren lang praktisch elke dag een banaan en ben niet dichtgegroeid. Sonja eat your heart out!

3 Responses

 1. Miranda

  Haha wat een heerlijke post. Een ode aan de banaan:)
  Wij zijn ook gek op bananen. Overal doorheen, babyhapjes, (groene) smoothies etc. Zo lekker veelzijdig en inderdaad, veel voordelen en met het dichtgroeien zal het allemaal wel meevallen;)
  Fijne zondag!

 2. Vivienne

  Hihi leuke blog. En Sonja moet je sowieso niet geloven ;). Hier ook een grote bananenfan! I love bananenbrood, smoothies, muffins, bananenhavermout, bananenpannenkoekjes etc… Ik geloof zeker niet dat je er dik van wordt!

 3. Joyce

  Wij zijn ook dol op banaan. Toch kon ik tijdens de zwangerschap vanwege mijn zwangerschapdiabetes maximaal een halve banaan eten. Mijn suikerwaardes schoten direct omhoog als ik meer at. Sindsdien zorg ik dus wel dat het maximaal bij 1 banaan per persoon per dag blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.