Knuffelkonten

geplaatst in: Gezinsleven | 1

Die kinderen van mij hé, het zijn zulke knuffelkonten. Zwanger van Quinn fantaseerde ik vaak over hoe het zou zijn voor Olivia. Een zusje erbij. Over of ze gek op elkaar zouden zijn, of ik net zoveel zussen-kiekjes zou kunnen maken als ik in mijn fotoalbum met mijn zusje en broertjes heb zitten. Ja dus. Ze zoeken elkaar continu op, de lieverds.

Liefde op het eerste gezicht

De eerste dagen na Quinns geboorte waren wennen voor Olivia. Wij lagen immers nog in het ziekenhuis en alles was anders dan anders. Maar thuis, in de kraamweek, zagen we Olivia per dag veranderen. Ze zocht Quinn echt op. Wilde haar aanraken, aaien, haar handjes vasthouden, helpen met badderen en verschonen, haar op schoot houden. Liefde op het eerste gezicht. En ook al kon Quinn nog niets, je zag aan haar dat ze het fijn vond, dat ze Olivia graag om haar heen had.

Elkaar continu opzoeken

Des te groter Quinn wordt, des te meer de meisjes aan elkaar hechten. Ze zoeken elkaar continu op, lachen, kussen en knuffelen wat af en er gaat geen maaltijd voorbij waarbij ze niet elkaar handjes vastgehouden hebben. Olivia is vaak degene die Quinns handje pakt, Quinn op haar beurt legt vaak haar hoofd op Olivia’s schouder of strekt haar arm uit naar haar grote zus.

Mijnlevenalsmama | Knuffelkonten
Kraamweek <3
Mijnlevenalsmama | Knuffelkonten
Twee weken geleden, slechte fotokwaliteit, statisch haar, maar één en al liefde!

Waar Olivia eerst het voortouw nam, is Quinn nu net zo vaak degene die een knuffel uitdeelt. En huilt de één, dan troost de ander, die glimlach op beide gezichtjes als ik na het middagdutje met Quinn weer de trap af kom: zo blij om elkaar weer te zien! Ik wou dat ik deze berg liefde in een doosje kon doen, kon bewaren. Dat ik ze later als ze elkaar de haren uit de kop trekken omdat de één de kleren van de ander ‘geleend’ heeft kon laten zien wat voor knuffelkonten het waren toen ze klein waren. Wat ben ik trots op mijn meisjes, wat ben ik blij en dankbaar dat ze zo gek op elkaar zijn en wat maken ze mij (ons!) en elkaar toch ontzettend gelukkig!

Lees ook:  Back again!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.