DIY: puzzels markeren

geplaatst in: Huisvlijt | 4

Vorige week deelde ik een foto op Instagram met daarop de achterkant van een nieuwe My Little Pony puzzel van Olivia. Lp had ik erop gestempeld, zodat we de stukjes in een wirwar van meerdere puzzels gemakkelijk terug zouden kunnen vinden. Omdat het commentaar onder de foto lovend was en veel moeders dit idee wilden onthouden voor hun eigen puzzels, besloot ik er een blogje aan te wijden.

Mijnlevenalsmama | Puzzels markeren
De voorbeelden, of eigenlijk: stukjes van de originele dozen, omdat dozen zoveel ruimte innemen.
Mijnlevenalsmama | Puzzels markeren
De P van Prinses, achterop een Disney-puzzel met Ariel, Jasmine, Belle, Doornroosje en Pocahontas.

Olivia is dol op puzzelen dus we hebben het afgelopen jaar heel wat puzzels verzameld. Mede dankzij oma en Sinterklaas, die voor veel verzameldozen met meerdere puzzels zorgden. Het fijne aan deze (tweedehands) verzameldozen is dat de eerste eigenaar de puzzels al per doos had genummerd. In de Mickey Mouse verzameldoos zaten dus vier zakjes, voor elke puzzel een eigen zakje. Elk genummerd met cijfer 1 t/m 4.

Nadat ik een week of twee geleden voor de zoveelste keer in een berg puzzelstukjes puzzels bij elkaar aan het zoeken was samen met Olivia (de nieuwe hobby van de meiden is de spelletjeslade opentrekken en leeghalen namelijk), besloot ik dat het anders moest. Nummeren was niet voldoende, Mickey Mouse (nu m1 t/m m4), Winnie de Poeh (nu wp1 t/m wp8), Ariel (a) en alle anderen moesten zichtbaar gescheiden worden. Mijn stempeltjes van de Hema boden de uitkomst. Evenals ziplockbags. Gewoon, omdat die een stuk minder ruimte in de lade innemen dan grote kartonnen verzameldozen en efficiënt opruimen mijn tweede natuur is 🙂

Mijnlevenalsmama | Puzzels markeren
Twintig leuke puzzels, schoon aan de haak. En het mooie is: Quinn kan de ziplockbags (nog) niet open maken.

4 Antwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.