De eerste stapjes!

geplaatst in: Gezinsleven | 2

Bijna twee jaar geleden schreef ik in dit blogje dat mijn oudste dochter haar eerste stapjes had gezet. Bijna anderhalf was ze toen. Olivia wilde zekerheid, ze ging pas lopen toen ze het echt kon. Sterker nog: ze was nooit eerder vanuit zit los gaan staan en op het moment dat ze dat deed besloot ze ook maar meteen weg te lopen. Zo tof!

Mijnlevenalsmama | Eerste stapjes

Quinn hield er een totaal andere volgorde op na. Waar Olivia met een maand of 5 al verstaanbare kreten brabbelde en voor haar eerste jaar in woordzinnen sprak, tijgerde mijn jongste moppie met 5 maanden al door de kamer. De verwachting was toen ook dat ze ruim voor haar eerste verjaardag los zou lopen. Al helemaal toen ze, krap 10 maanden jong, continu uit zichzelf ging staan. Midden in de kamer.

Maar niets bleek minder waar, ook Quinn wilde zekerheid en liet zich maandenlang na één los stapje weer veilig op haar billen glijden om vervolgens verder te kruipen. Tot afgelopen week. Mijn kleine meisje loopt! En oh wat is dat toch weer bijzonder. En leuk! Dat blije trotse hoofdje erbij. Die stijve beentjes die zich steeds soepeler bewegen en de snelheid die elke dag toeneemt. Ik ben een hele trotse mama!

Mijnlevenalsmama | Lopen

2 Antwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.