Review: Mathijs Maaltijdbox

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen | 1

De maaltijdboxen met complete gerechten voor meerdere dagen, wie kent ze niet. Ik vind het concept onwijs slim en het lijkt mij handig. Maar niet voor ons. Wij eten immers vegetarisch én ik ben erg gesteld op veel groenten in een maaltijd, dus een recept met pasta, saus, vlees, één paprika en uitje voldoet niet aan mijn eisen voor lekker eten. Maar toen ik een reviewverzoek kreeg voor de Mathijs Maaltijdbox won mijn nieuwsgierigheid het van mijn principes. Benieuwd of ik verrast ben of dat mijn vooroordelen bleken te kloppen? Lees dan snel verder!

Mijnlevenalsmama | Mathijs Maaltijdbox

Ik ontving de Familiebox groot, deze kost € 59,- en bevat 3 maaltijden voor 4 personen. Ik was blij verrast toen ik de doos opende en de producten op de tafel uitstalde. Wat een hoeveelheid! Het pastagerecht met spinazie, pesto en tomaat bestond uit maar liefst 500 gram spinazie en 2 bakjes cherrytomaat. Ik dacht altijd dat maaltijdboxen maar 1 doosje tomaatjes zouden leveren en een handje spinazie zeg maar. Datzelfde gold voor de rijst met paprika: 3 mega grote paprika’s en 2 komkommers. Jammie!

De nadruk bij de Mathijs Maaltijdbox ligt op verse producten en hoewel wij dus geen vlees eten vind ik het wel tof om de herkomst van het vlees op de verpakking te lezen. Overigens heb ik het vlees niet klakkeloos weggegooid natuurlijk. We hebben het varkensvlees en de helft van de rundergehaktballetjes ingevroren voor mijn schoonmoeder en de meisjes hebben de kipfilet en de andere helft van de gehaktballetjes gegeten. Joost en ik hebben de gerechten gemaakt met stukjes Des (Quorn) en vegetarische balletjes. Ook hartstikke lekker.

Mijnlevenalsmama | Mathijs Maaltijdbox

Mijnlevenalsmama | Mathijs Maaltijdbox

Een paar dagen voor de maaltijdbox werd geleverd ontving ik de gerechten per mail. Pitabroodjes met sperziebonen, wortel, kipfilet en hummus. Pasta met spinazie, tomaat, pesto en gehaktballetjes en rijst met paprika, ananas, uit, varkensreepjes, satésaus en komkommer. Zodra Olivia de mini-pita’s zag besloot ze dat we dat moesten eten. De boontjes waren al gedopt, de wortels al geraspt en de kip al gesneden. Ik bakte de helft van de kip voor de meisjes, die dit naast me aan het aanrecht op stonden te smikkelen terwijl ik de boontjes kookte, pita’s in de oven deed, onze vegastukjes in wat kruiden bakte, de boontjes hieraan toevoegde en de wortel en hummus in schaaltjes deed. Omdat wij dus dol zijn op veel groenten, gooide ik een hand paprikareepjes en twee handen sperziebonen uit de vriezer bij het geheel, maar achteraf bleek dit onnodig. Er was meer dan genoeg groenten voor ons alle vier en we hebben gesmuld.

Lees ook:  Houten speelgoed + winactie

Mijnlevenalsmama | Mathijs Maaltijdbox

Een dag later was het de beurt aan Joost om de pasta op tafel te toveren. Witte pasta, moet kunnen voor een keer, maar volkoren heeft de voorkeur. Voor ons althans. Maar, voldoende spinazie en tomaatjes en ook dit gerecht stond snel op tafel. Ik vond de pesto die erbij zat, die speciaal door de mensen van Mathijs Maaltijdbox wordt gemaakt, écht onwijs lekker trouwens. Met hele pijnboompitjes erin.

Mijnlevenalsmama | Mathijs Maaltijdbox

Mijnlevenalsmama | Mathijs Maaltijdbox

Mijnlevenalsmama | Mathijs Maaltijdbox

Mijnlevenalsmama | Mathijs Maaltijdbox

De derde en laatste maaltijd betrof rijst met ui, ananas, paprika, satesaus en varkensvlees. Die laatste heb ik aan mijn schoonmoeder gegeven omdat wij de kindjes alleen rund en kip geven (en zelf dus helemaal geen vlees eten), dus ik maakte dit gerecht met stukjes Des (Quorn), dat onwijs op kip lijkt qua structuur. Ik was enorm verrast door het feit dat er maar liefst 3 grote paprika’s meegeleverd werden. Op voorhand was ik van plan dit gerecht aan te vullen met een stronk broccoli, maar dat was niet nodig. Groenten in overvloed, fijn!

Pluspunten Mathijs Maaltijdbox

 • Voldoende variatie (dagje pasta, dagje rijst, dagje koolhydraten in de vorm van brood)
 • Veel groenten
 • Onwijs verse producten
 • Snel te bereiden en duidelijke recepten (gemiddeld kost een maaltijd maken je 25 minuten)
 • Prima hoeveelheid (wij kregen een box voor 4 personen en hadden elke keer nog wat over)

Minpunten Mathijs Maaltijdbox

 • Witte koolhydraten
 • Geen vegetarische opties
 • ‘Standaard’ gerechten (de rijst met satésaus was bijvoorbeeld ‘gewoon’ rijst met Chicken Tonight)

De minpunten zijn onwijs persoonlijk natuurlijk, want zoals ik in mijn introductie al schreef: het concept is reuze handig. Zonder nadenken zet je 3 dagen in de week binnen een halfuur gezond en gevarieerd eten op tafel. En bovenal, voldoende.

Lees ook:  Shoppen voor mezelf

Zou ik een abonnement overwegen hier thuis? Nee dat niet. Vanwege die minpunten dus. Het gebrek aan een vegetarische optie en onze smaak die ‘puurder’ gewend is, omdat we nooit pakjes, zakjes en kant-en-klare satésaus eten bijvoorbeeld. Ik heb meer behoefte aan verschillende smaken qua kruiden op mijn bord. Aan dat bijna elke hap een verrassing is in plaats van dat pasta met spinazie, pesto en tomaat het hele bord smaakt naar pasta met spinazie, pesto en tomaat. Maar desalniettemin ben ik erg verrast, laat de kwaliteit van Mathijs Maaltijdbox niets te wensen over en hebben we lekker gegeten afgelopen week. Een aanrader dus!

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

 1. Rosie

  Het klinkt allemaal best lekker maar voor mij niet bijzonder genoeg :)! Ik zou het juist leuk vinden om dan ook wat bijzonderdere gerechten op tafel te zetten! Fijne review heb je geschreven en zulke lieve foto’s van je kindje!

  XXX

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.