Rust in de slaapkamer

geplaatst in: Ontspanning, Samenwerkingen | 3

Over een tijdje gaan Olivia en wij van kamer wisselen en verhuizen de meiden samen naar onze kamer. De grootste slaapkamer van het huis. Ik vind het stiekem namelijk onzin dat wij de grootste kamer hebben, terwijl we hier amper tijd door brengen. De meisjes hebben straks dus lekker veel speelruimte. En wij? Wij hebben dan een kleine, doch rustige slaapkamer en vandaag vertel ik je hoe ik zorg voor die rust in de slaapkamer.

Wit, wit, wit

Ons bed is wit. De kledingkasten ook. Evenals de nachtkastjes. En alle muren. De gordijnen zijn grijzig, de vloer is donkerbruin. Dit contrast geeft rust vind ik. Momenteel hebben we echte nachtkastjes met een redelijk aanwezig nachtlampje erop, maar als we straks naar de kleinere slaapkamer verhuizen passen deze kastjes niet meer naast ons bed van 1.80m. Ik wil dan dus van die leuke krukjes met witte poten en een blad in greywash-kleur. Ik zag ze laatst bij de Action, maar ook Karwei heeft ze in het assortiment en ik wil kleine eenvoudige witte nachtlampjes. Veel wit zorgt voor veel rust en in een rustige omgeving, zonder schreeuwerige kleuren op de muur of hysterische dekbedden slaap ik beter (been there, done that).

Mijnlevenalsmama | Rust slaapkamer

Subtiele aankleding, weinig prullaria

Toen Joost en ik de slaapkamer in gingen richten toen we hier 4 jaar geleden kwamen wonen, kozen we witte dekbedovertrekken. Een tijdje geleden koos ik een lichtgrijs motiefje bij de Hema en toen ik van Bedsupply shoptegoed kreeg wist ik direct dat ik ging filteren op de kleuren grijs en wit. Ik koos na wat wikken en wegen voor bovenstaand katoenen dekbedovertrek en wauw, wat slaapt dit heerlijk! Het is een zacht stofje, dat zelfs na wassen op 60 graden en een rondje droger zijn ‘fabriekszachtheid’ en vorm behoudt. Het kreukt niet onwijs erg en omdat ik een hekel heb aan strijken is dit een grote plus.

Lees ook:  Ik ben niet (meer) het type dat ...

Het dekbedovertrek bepaald de sfeer in de kamer en juist omdat we naar een kleinere kamer gaan vind ik een rustig, maar gezellig overtrek belangrijk. Verdere aankleding van onze slaapkamer is, hoe verrassend, minimaal. We hebben 5 fotolijstjes op de kledingkast staan met foto’s van de meiden. Er hangt een zwart/wit canvas boven ons bed en twee steigerhouten foto’s aan de muur en ik heb twee glazen flessen met print in de vensterbank staan. That’s it, gezellig en sfeervol genoeg!

Mijnlevenalsmama | Rust slaapkamer

Naast een nieuw overtrek voor ons koos ik ook bovenstaand dekbedovertrek (in de kleuren van mijn blog!) in tweevoud. Alvast voor op de meidenkamer strakjes. Hij is roze, maar niet té roze en oogt vanwege het lichtblauw met witte motief ook rustig. Olivia wilde hem het liefst nu al op haar bed hebben, maar ik houd ze liever beiden nog even apart. Toch bang om kleurverschil te krijgen als zij hem nu al gaat gebruiken. Nog even geduld liever grote meid van me, over een halfjaar kunnen jullie allebei onder dit mooie zachte overtrek slapen.

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

3 Antwoorden

  1. Nienke

    Schitterend dekbedovertrek heb je gekozen voor jullie kamer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.