Genante momenten met je peuter

geplaatst in: Opvoeding | 5

Een tijdje geleden ging ik met Olivia naar het toilet en besloot zij, terwijl ik nog op de wc zat, dat het tijd was om de deur weer van het slot te draaien. Daar zit je dan … Dat en meer gênante momenten die ik met mijn peuter heb meegemaakt deel ik vandaag met jullie. Benieuwd of je wat herkent!

 • dat ze met geen slag of stoot nog een stap willen verzetten en jij midden in een overvolle winkel(straat) met te weinig overreddingskracht staat;
 • dat je samen naar het toilet gaat ergens en terwijl jij nog op de pot zit je peuter de deur alvast van het slot draait en naar de overvolle ruimte voor de wc’s loopt;
 • dat je peuter uit het niks heel hard “Verdomme dat vind ik niet leuk!” roept;
 • dat iets doms dat jij (gelukkig) allang weer vergeten bent (bijvoorbeeld dat je iets liet vallen of kapot maakte) opeens met je partner, de buren, oma of een willekeurig ander persoon gedeeld wordt en het schaamrood op jouw kaken verschijnt;
 • dat jullie samen een broodje in het zakje proberen te doen met zo’n irritant klemding in de supermarkt, het broodje valt en je peuter dit razendsnel terug legt in de bak en een nieuwe pakt, maar je wéét dat mensen dit zien gebeuren;

Mijnlevenalsmama | Peuterliefde

 • dat er iets te hard in een openbaar toilet tegen je verteld wordt dat je maandverband in je onderbroek hebt zitten;
 • dat er opeens heel hard geroepen wordt dat je peuter dat ECHT NIET op wil eten;
Lees ook:  Zonder duowagen

Maar ach, al die situaties hebben ook een leuke kant en de wijsheid en humor die peuters met zich meebrengen is onbetaalbaar!

Ben ik de enige die met haar broek op de knieën betrapt is of wordt aangestaard als mijn peuter niet meer verder wil lopen of is het herkenbaar? Laat het me weten in de comments, ik ben benieuwd!

5 Antwoorden

 1. Leonie van Mil

  Oef! Hopelijk kun je er nu wel een beetje om lachen. Ik krijg binnenkort een kleine, dus kan ik mij hier vast op voorbereiden. ????

  • Gwen

   Jup, allemaal 🙂 Maar eerst lekker genieten van je kleine mannetje straks! En wie weet bereid je nichtje je vast voor hierop en schrik je tegen de tijd dat hij ruim 2,5/3 jaar is nergens meer van 😉

 2. Maai

  Hahaha nee hoor, gebeurd hier heel vaak bijna 😉 dan kan ik ze nog net tot orde roepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.