Knutselen met een dreumes

geplaatst in: Huisvlijt | 3

Toen Olivia nog maar een klein Olivia’tje was kocht ik de eerste knutselspullen, daadwerkelijk ermee aan de slag gingen we pas toen ze net 1 was. Een kado voor haar jarige papa. De maanden daarna kleurden we we wel eens, maar het échte werk kwam pas toen Olivia een maand of 20 was. Knippen, plakken, kleuren. Quinn was er een stuk eerder bij, mede omdat ze alles wat Olivia doet ook wil doen. Maar wat kun je nu eigenlijk knutselen met een dreumes?

knutseltoren_mijnlevenalsmama

Potloden en stickers

Zie hier onze knutseltoren. Het bekende rolkarretje van Ikea, dat gevuld is met kleurboeken, stickervellen en -boeken, stempels, stiften en potloden. De karretje staat in de hal, dus Quinn kan (nog) niet zelf bij de knutselspullen. Ideaal! Het meest populair is krassen op een papier, datzelfde papier in stukjes scheuren, verfrommelen, soms opeten en stickers plakken.

Mijnlevenalsmama | Knutselen

Verven met de hand

En net als Olivia toentertijd, mag Quinn met haar handen verven. De rommel is groter dit keer, want Quinn vindt verf aan haar handjes helemaal niet vies. Ze smeert het zelfs enthousiast op haar wangen. In haar haren. Ja voor verven met een dreumes moet je als moeder tegen viezigheid kunnen 😉

Wat ook superleuk is, is kleien en hoewel ik er echt naast moet blijven zitten omdat onze kleine dreumes soms de neiging heeft klei in haar mondje te stoppen, geniet ze wel echt van het prutten met de mesjes, vormpjes en de roller. En ik geniet van kijken naar haar!

Vertel eens, wat doe jij zoals qua ‘knutselen’ met je dreumes of oudere kind?

3 Antwoorden

  1. Vivienne

    Oh ik kan niet wachten tot ik kan knutselen met Lily-Rose! Wij hadden vroeger thuis zoveel knutselspulen en als kind deed ik niets lievers! Knippen, kleuren, kleien, plakken, papier mache, alles kwam aan bod. Maar ik moet nog even geduld hebben… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.