Alweer een maand een auto

geplaatst in: Huishouden | 2

Inmiddels hebben we, na dik 2 jaar zonder, onze auto alweer een maand. En inderdaad de clichés zijn waar: ik wil niet meer zonder. There I said it. Ik die altijd riep dat het prima te doen was zonder auto en dat we hem amper misten. En dat déden we ook niet. Echt niet. Maar nu we alweer een maand zoveel vrijheid hebben moet ik dus toegeven dat ik hem wél zou missen.

Erop uit in het weekend

Sinds we de auto hebben zijn we elk weekend op stap gegaan. Een keertje naar een indoor speeltuin, nog een keertje naar een indoor speeltuin, thee en avondeten bij mijn schoonmoeder en het pannenkoekenhuis. Het is écht enorm veel makkelijker met een auto om iets te gaan ondernemen. Neemt niet weg dat we niet nooit uit eten gingen, nog geen krijspaleis van binnen gezien hadden of mijn schoonmoeder nooit met een bezoekje verblijd hebben, maar even snel heen- en weer is nu gewoon makkelijker. Dingen zijn geen dagonderneming meer. En dat is fijn.

Mijnlevenalsmama | Weer auto

Gemakkelijk ‘even’ op visite

Begin vorige week ging ik zomaar spontaan langs Kelly. We appten op vrijdagavond en voor ik het door had opperde ik maandag langs te komen. Het voelde echt als een enorme vrijheid om dat zomaar af te kunnen spreken. Voor iemand die altijd een auto heeft te simpel voor woorden dit, maar ik bleef ’s avonds tegen Joost herhalen hoe fijn het was om met de meiden in de auto te stappen. Mijn zonnebril op, de radio aan en gaan. Heerlijk!

Lees ook:  Wij waren op vakantie!
En de regen natuurlijk!

Mijn voornemen om praktisch altijd naar mijn werk te blijven fietsen en daarvoor niet de auto te gebruiken is niet helemaal gelukt deze maand. Ik ben van de 8 dagen werk 6 dagen met de auto gegaan. Het regende, vroor, we waren laat of ik moest plastic bakken kopen bij de Action (en die konden niet op de fiets mee natuurlijk). Excuses genoeg.

Maar er komt beter fietsweer aan gelukkig en ik blijf het een heerlijk halfuurtje fietsen vinden met de zon in mijn gezicht, dus ik weet zeker dat ik niet standaard de auto ga nemen. Echt niet 🙂

2 Responses

  1. Jessica

    Heerlijk he een auto… Wij doen ook al een aantal maanden zonder, maar het is soms echt een geregel om op pad te gaan, niks spontaans meer, altijd een auto geregeld hebben. En we hebben nog geen kindjes, dan wordt het helemaal wat lastiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.