Lieve Quinn #4

geplaatst in: Persoonlijk | 7

Het is half twee ’s nachts. Je slaapt net weer. Eindelijk. Het niet-slapen blijft een terugkerend thema. Je bent op één of andere manier klaarwakker na drie, vier uur slaap en zet het op een krijsen. Boos dat je er niet uit mag, boos dat papa of mama je komt troosten op je kamertje en je niet meer naar beneden neemt. Het liefst wil je op dat moment bij mij drinken, maar lieverd: je gaat al richting de anderhalf. ’s Ochtends en ’s avonds drinken is genoeg. Eén keer ’s nachts moet ook nog kunnen, maar elk uur van de nacht niet. Ooit zul je het leren toch? Een uur of zes, zeven achter elkaar slapen? Slapen is heerlijk moppie, echt, probeer het eens 😉

Je leert elke dag. Is het niet iets van ons, dan is het wel iets van je zus. Sowieso wil je alles dat Olivia doet ook doen. En word je vervolgens boos als het niet mag lukt. Met een kinderschaartje knippen, zelf op de hoge glijbaan klimmen of puzzels van 100 stukjes uit de doos trekken bijvoorbeeld. Jouw peuterbuien zijn al begonnen met 14 maanden. Geheel in dezelfde stijl als je zus werp je je op de grond en trappelt en krijst erop los. Ik begrijp je, het IS ook gewoon niet tof als iets niet mag of op een andere manier gebeurt dat jij bedacht had. Of erger nog: als papa of mama je ergens bij helpt. Maar weet je moppie, je bent eigenlijk nog maar zo klein. Je moet nog zoveel leren, een beetje hulp maakt je niet minder slim/wijs/geweldig. Je wordt al snel genoeg groot!

Mijnlevenalsmama | Mama en Quinn

Sinds je kunt lopen geniet je zichtbaar meer van het leven. Jouw trotse koppie als je op ons af ‘rent’, hoe je je evenwicht houdt door met je armen wijd door het zand in de speeltuin te lopen, dat je als je onderaan de glijbaan bent zelf weer razendsnel naar het trappetje loopt. Geweldig!

Het is een cliché, want elke fase in de groei van je kindje heeft wat, maar je bent zo’n onwijs leuke dreumes. Je bent, op die driftbuien na, altijd vrolijk. Denk je aan Quinn dan denk je aan een glimlach van oor tot oor en stralende pretoogjes. Een dreumesmeisje met een sterk eigen willetje en onwijs veel doorzettingsvermogen, een dreumes die nergens bang voor is. Die tussen de grote kindjes op het kinderverblijf over het plein wandelt, ze opzij duwt als ze niet snel genoeg op het klimrek klimmen en die af en toe tussen het spelen door je papa, mama, zus of de juf op de opvang een dikke knuffel geeft. Om vervolgens weer lachend de andere kant op te gaan en verder te spelen. Of ondeugende streken uit te halen, want ook daar ben je ontzettend goed in 🙂 Lieve kleine boef van ons, zonnestraaltje, onze kleine deugniet, wat houd ik toch van je! Liefs mama.

7 Responses

  • Gwen

   Hier was vorige week ook de maat vol, toen had ik dit blogjes al getypt hihi, en ben ik met de aanpak volgens Jay Gordon begonnen. Het werkt! Ze slaapt vele malen beter inmiddels. Amen!

   • Mama van Dijk

    Ohh is dat zoiets als mijn taktiek? Ik kon niet meer dus heb haar “moeten” laten huilen, slik, auw. Maar sindsdien slaapt ze ineens van 19.30 (WAUW!) dus ik ben een heel gelukkig mens! haha! -x- mama van Dijk

 1. mama van dijk

  dus heel herkenbaar en vooral dat ze verder zo lief zijn terwijl ze snachts ineens heel boos verdrietig kunne zijn -x- mama van Dijk

 2. Vivienne

  Smelt! Wat lief! Mooi geschreven en een prachtige herinnering voor later. Wel grappig ik vind de naam Quinn ook echt bij haar passen: stoere naam voor stoere kleine deugniet. Ondanks ik de newborn fase nu heel leuk vind, kijk ik hier ook naar uit als ik dit zo lees.

 3. Diana

  Erg mooi geschreven. Erg vervelend de slapeloze nachten.
  Ik ken ze ook, 15 maanden lang geen nacht doorgeslapen..allerlei methodes toegepast tot uiteindelijk bleek dat Sven het kiss syndroom had.
  Na één behandeling sliep Sven door. Hij heeft nu 3 behandelingen gehad (hoeft voorlopig ook niet weer) en hij slaapt nog steeds door. Het is een totaal ander kind geworden. 😀

  Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.