Tag: Tattooed moms

geplaatst in: Persoonlijk | 3

Alweer een hele tijd geleden spotte ik de tag Tattooed Moms bij Fantastic Mom Jessica die het origineel in het Nederlands omgezet heeft. Een tag die natuurlijk niet mag ontbreken op mijn blog, daar ik trotse bezitter van vijf tattoo’s ben. Lees mee hoe, wat en waar!

 • Hoeveel tatoeages heb je?

Vijf, zoals ik in de intro hierboven al trots beschreef 😉

 • Wat is je favoriete tatoeage?

Dit vind ik een moeilijke vraag. Enerzijds zijn de twee tattoo’s met de naam van de meiden favoriet, anderzijds het bloemetje op mijn pols omdat ik hem het meest zie en hem écht als een sieraad bij me vind horen. Het is een verlengstuk van mijn armbanden en ringen.

 • Hoe oud was je toen je je eerste tatoeage liet zetten?

Toen was ik eind 18, begin 19. Mijn vader zei altijd dat ik geen tatoeages mocht tot ik uit huis ging. Drie keer raden wie er binnen een maand na het op kamers gaan een afspraak bij de tattooshop gemaakt had?

 • Wat vinden je ouders van je tatoeages?

Mijn vader is er absoluut geen fan van, maar ’tolereert het’. Hij kan inmiddels niet anders: drie van de vier kinderen hebben meerdere tattoo’s. Mijn moeder staat er meer blanco in, ze vindt de plaatjes an sich wel mooi, maar is blij dat ze er zelf niet meer rond hoeft te lopen. Grappig detail trouwens: mijn schoonmoeder heeft de eerste tatoeage van Joost zelfs kado gedaan voor zijn verjaardag en staat er dus héél anders is dan mijn ouders. Die zouden dat nooit doen.

 • Vind je vriend/man jouw tatoeages mooi en heeft hij een favoriet?

Hij heeft zelf ook tattoo’s dus ja: hij vindt ze mooi. Ik had mijn eerste tatoeage al toen ik Joost leerde kennen en liet de tweede zetten toen we een aantal jaar samen waren. Pas jaren later nam hij zijn eigen eerste tattoo. Zijn favoriet qua plaatje bij mij is mijn tattoo tussen mijn schouderbladen. Dit is een mama/kind symbool. Mijn favoriete tattoo qua plek vindt hij het bloemetje op mijn pols.

Lees ook:  DZP: nieuwe tattoo

Mijnlevenalsmama | Tattoo bloem

 • Hield je altijd al van tatoeages en wie/wat was je inspiratie?

Ik gok dat ik een jaar of 17 was toen ik besloot dat ik een tatoeages wilde en eerlijk gezegd kan ik me niet herinneren of ik hierdoor door iemand geïnspireerd ben. Zover ik weet had geen van mijn vriendinnen van toen een tatoeages, dus het kwam vast uit mezelf.

 • Wil je meer tatoeages laten zetten?

Ik ben inderdaad nog niet klaar 🙂 Het vlindertje op mijn onderbuik wil ik graag uit laten breiden. Iets met dezelfde bloem zoals ik op mijn pols hem staan erbij ofzo. Als geld (duur!) geen rol zou spelen en ik dé perfecte tekening hiervoor tegen zou komen zou ik een sleeve op mijn arm laten zetten, maar ik denk dat dat niet meer gaat gebeuren – simpelweg omdat ik niet weet wat ik er op wil hebben. Mocht er nog een derde kindje komen trouwens, staat buiten kijf dat zijn of haar naam bij de meiden gezet wordt natuurlijk.

 • Welke tatoeage vond je het meest pijnlijk om te zetten?

Het meest afzien vond ik het zetten van de tattoo op mijn rug. Dit lag vooral aan de artiest. Op de één of andere manier duwde ze de naald anders in mijn lijf dan de voorgaande keren. Joost liet ook aan tatoeage door haar zetten en heeft dezelfde ervaring. Beetje jammer. De meest pijnlijke plek is aan de zijkant van mijn ribben, waar de namen van de meisjes staan. Vooral de O en de Q drukten enorm op het bot tijdens het zetten.

Mijnlevenalsmama | Tattoo Quinn
Afgelopen zomer, Quinn vers van de pers – inmiddels zijn de kleuren redelijk gelijk getrokken.
 • Heb je spijt van een tatoeage en zo ja, waarom?

Spijt niet, want het was op dat moment iets dat goed bij me paste en nog steeds vind ik het een mooi plaatje, maar het vlindertje op mijn onderbuik vind ik de minst mooie op tatoeage. Hij is wat saai en ‘eenzaam’. Ik heb plannen om hem uit te laten breiden richting lijn heup en dus verder naar boven op mijn buik. Maar goed – dan moet die buik eerst nog ietsje strakker worden.

 • Wat als jouw kind later een tatoeage wilt?

Leuk, doen! Het zou een beetje hypocriet zijn dit te verbieden aangezien ik ze zelf wel heb natuurlijk. Wél wil ik dat mijn dochter wacht tot ze 16 is met zetten, goed nadenkt over hetgeen zet wil en hem in een nette, schone shop hier in Nederland laat zetten.

 • Wat voor tatoeage zou je nooit laten zetten?

Een Playboybunny is niet aan mij besteed, evenals een tattoo’s met gezichten erin. Die vind ik eng. Ook twijfel ik over kleur. De vijf die ik nu heb zijn allemaal zwart en ik overweeg het uitbreiden van het vlindertje op mijn buik met kleur erin te doen, maar ben ook een beetje bang dat ik raak uitgekeken op de kleur. Ik twijfel dus nog even verder 🙂

Lees ook:  Tag: Tien jaar geleden ...

Ik vond het onwijs leuk om deze tag in te vullen, want hoewel ik er niet mee te koop loop ben erg trots op mijn plaatjes. Ik tag hierbij graag Roos, omdat ik weet dat haar tatoeages ook een mooi verhaal hebben.

3 Antwoorden

 1. Roos

  Ik zat de tag te lezen en dacht, die ga ik ook invullen! Wat toevallig dat je me ook tagt ;).
  Ik kan me trouwens helemaal niet herinneren van dat vlindertje op je buik, de rest allemaal wel haha. Ik vind mijn roosje ook lonely en zou hem ook graag uit bereiden.

 2. Sanja

  Oh leuk om te lezen! Deze ga ik ook invullen! Ik vind je tattoo’s ook mooi trouwens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.