5x apparaat van de toekomst dat ik wil

geplaatst in: Ontspanning | 1

Ken je dat? Dat je je in een situatie bevindt waarbij je denkt: “Het zou toch verrekte handig zijn als ik nu bla bla bla kon!” Ik heb dat best vaak. Laatst nog, toen ik midden in de nacht een kwartier over Quinns ruggetje stond te wrijven in een poging haar weer in slaap te krijgen. Dit blogje borrelde in mijn hoofd op, maar ik kon niks anders dan het proberen te onthouden. Kon ik het maar direct vanuit mijn hoofd op schrijven! Zo’n ‘denkschrijver’ en meer apparaten van de toekomst die ik wel zou willen, lees je mee?

  • Een denkschrijver

Hele blogjes in volledige zinnen die ontstaan midden in de nacht, onder de douche of in de auto. Ik zou ze het liefst vanuit mijn hoofd direct op papier zetten. Een soort chip die mijn gedachten op dat moment kan lezen en fonetisch uit kan schrijven. Een denkschrijver. Ook reuze handig voor WhatsApp trouwens, want hoewel ik het al vaak oplos met de spraakfunctie, blijf ik het soms te veel moeite vinden als ik een uitgebreide reactie wil geven. In mijn hoofd heb ik hem al drie x getypt, maar in werkelijkheid vergeet ik te antwoorden. Met een dankschrijver is dat verleden tijd, ideaal!

  • Zelfreinigend materiaal

Zou het niet superfijn zijn als je bank, de vloer en de salon- en eettafel zelfreinigend was? Als kruimels al sneeuw voor de zon verdwenen en snottebellen en natte koekvlekken niet op de bank te zien waren. Ik zou ervoor tekenen – zelfreinigend materiaal. En dan dus in verschillende uitvoeringen – als laminaat, met een marmerlaagje voor het aanrecht, als hout op de tafel en van zachte stof voor de bank. Oké het is geen apparaat, maar hoort absoluut in mijn rijtje van de toekomst thuis vind ik.

  • Automatische kookhulp

Ik vind koken prima en met mijn twee kleine keukenhulpjes is het ook nog eens gezellig, maar wat nog gezelliger zou zijn is een soort luxe keukenrobot. Eentje die de broccoli van de stronk snijdt, mijn boontjes dopt, door de pan roert en een paar keer in de oven spiekt of mijn gerecht al klaar is. Kan ik lekker op de bank knuffelen met mijn kleine keukenhulpjes 🙂

Lees ook:  Op avontuur in Villages Nature Paris

Mijnlevenalsmama | Wasgoed

  • Eén machine die was, droogt en de boel opvouwt

Behoeft geen verdere toelichting geloof ik. Overigens doel ik niet op een wasmachine die toevallig ook droogt, want lang niet alles kan in de droger natuurlijk. Mijn apparaat van de toekomst snapt dit. Dat voelt ‘ie aan de stof ofzo, Dat ziet ‘ie en aan de hand van de juiste inschatting wordt de boel al dan niet heet gedroogd, strak uitgehangen én opgevouwen. Die paar overhemden blijf ik wel strijken blijft mijn lieve werkster wel strijken.

  • Een ‘vetabsorbeerder’

Hoewel wij echt wel gezond eten, blijf ik trek hebben in lekkere dingen. Vette dingen. Een patatje op zijn tijd, stuk chocola, chips bij mijn glas wijn, blokjes kaas. Hoe geniaal zou het zijn als er een apparaatje was dat uit al deze lekkere dingen de vetten absorbeerde, terwijl er niets aan de smaak veranderde? Lijkt mij geweldig!

Ik ben benieuwd of jij ook één van deze apparaten in je huis zou willen of een aanvulling hebt!

  1. Jessica

    Hahaha, dit is een leuk artikel! Zo een machine voor de was wil ik ook wel hebben, soms bedenk ik me dat ik een was moet doen, dan heeft die gedraaid en vervolgens vergeet ik hem op te hangen… Ja jammer dan moet die dus nog een keer wassen. Zou veel handiger zijn als die meteen droog was en klaar om in de kast te leggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.