Er even tussenuit

geplaatst in: Gezinsleven, Ontspanning | 1

Een weekendje Katwijk aan Zee met ons viertjes en het mijn schoonmoeder, het stond al even gepland en vorig weekend was het dan eindelijk zo ver. Na weken koorts en verkoudheid bij ons in huis, moesten we halsoverkop voor vertrek nog langs de huisarts omdat Quinn een lymfeklier zo groot als een ei in haar hals had zitten. Onschuldig goddank (een echo liet niets verontrustends zien en de antibioticakuur die we kregen om abcesvorming te voorkomen sloeg snel aan. Tijd om er even tussenuit te gaan!

Mijnlevenalsmama | Er tussenuit

Mijnlevenalsmama | Er tussenuit

Even helemaal niks

Mijn schoonmoeder had het vakantiepark en huisje uitgekozen en echt, het was top! Een 6-persoonshuisje mét bovenverdieping en twee badkamers dus alle ruimte. Wat we gedaan hebben? Vrij weinig 😉 Gezwommen, gedronken, geslapen, gekletst, gewandeld langs het strand, gegeten, gelezen, gebadderd én foto’s gemaakt. Even helemaal niks.

Mijnlevenalsmama | Er tussenuit

Mijnlevenalsmama | Er tussenuit

Samen slapen

Nu het slapen van Quinn een stuk beter gaat, was er geen twijfel over mogelijk: we zouden de kindjes (weer) samen op één kamer laten slapen. Dat deden we vorig jaar in Center Parcs al, maar toen werd Quinn nog meermaals wakker ’s nachts en eindigde telkens tussen ons in, rolde Olivia een keer midden in de nacht uit bed, was het inslapen een proces van twee uur en werden de één wakker van de ander als er gehuild werd. Dit keer hadden we (bijna) niets van dat.

De eerste avond heb ik een uur op de meidenkamer doorgebracht, door met Olivia ’te ontdekken’ wat we mooi of minder mooi vonden aan de kamer en Quinn over haar wangetje te wrijven. Ergens rond een uur of drie ’s nachts werden ze beiden wakker en besloot Joost naast Olivia te kruipen, ik voedde Quinn (moet een keertje kunnen als je op vakantie bent en antibiotica krijgt) en uiteindelijk sliepen we tot half negen. Heerlijk! De overige twee nachten verliepen vlekkeloos: snel in slaap, niet wakker van elkaar en slechts een paar slaaphuiltjes van ons kleine moppie. Half zeven wakker, dat dan weer wel.

Lees ook:  Bath Time #5
De boel de boel laten

Mijn persoonlijke ding is toch wel dat ik altijd alles op mijn manier wil doen en het opgeruimd en schoon houden moeilijk los kan laten. De bedden schud ik nog steeds direct na het opstaan op en kleding ligt op nette stapeltjes. Maar verder? De boel is de boel. Ik bedoel: hoe vaak kan ik languit in bad op zondagmiddag om 4 uur met een wijntje en schaaltje chips? En opstaan van de ontbijttafel omdat mijn schoonmoeder erop staat deze af te ruimen? Dat laat ik me geen tweede keer zeggen natuurlijk.

Mijnlevenalsmama | Er tussenuit

Mijnlevenalsmama | Er tussenuit

We hebben genoten alle vijf. De kindjes van de aandacht, wij van elkaar, de kindjes van de momenten één-op-één tussendoor (zwemmen met papa, wandelen met oma, in bad met mij etc.) en ik van de rust. Van mijn boek, lekker typen, Netflix, het bad, de rode wijn. En ons vijfjes dus. Dankjewel voor het fijne weekend lieve schoonmoeder – moeten we gewoon nog een keer doen!

Mijnlevenalsmama | Er tussenuit

Mijnlevenalsmama | Er tussenuit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.