Waarom wij ECHT NIET MEER zonder Netflix kunnen

geplaatst in: Ontspanning | 2

Netflix en de familie Kuijten zijn het afgelopen jaar onafscheidelijk geworden. Ik schreef al eens dat de normale televisie nog amper aan gaat en dat is nog steeds het geval. Series, series, series – er is altijd wel weer een leuke nieuwe om alleen of samen aan te beginnen en voor de kindjes draaien we non-stop dezelfde afleveringen van Peppa Pig, Clifford de Rode Hond of Little Prinses (Olivia’s nieuwe favoriet). Toen tijdens het Paasweekend ons abonnement verlengd werd en we daardoor 4 of 5 dagen zonder zaten bedacht ik me dat Netflix een serieuze verslaving geworden is. Onderdeel van onze dagelijkse routine, gemak, vermaak, onmisbaar. En wel om de volgende redenen:

 • Het aanbod qua kinderseries op YouTube is beperkt én bomvol reclames (lees: Olivia roept tijdens een halfuur Peppa minimaal 5x  dat ‘ie kapot is omdat er scheermesjes in beeld komen en Clifford in Engels boeit Quinn op een of andere manier aanzienlijk minder).
 • Doorspoelen via Ziggo-on-demand of op de usb-stick duurt lang (lees: levert ergernissen op die je ervan weerhouden verder te gaan met die ene serie of film die je de avond ervoor noodgedwongen stopt hebt gezet omdat er een kindje overstuur in bed lag).
 • ’s Avonds samen op de bank, kop thee of een glas wijn erbij en geen favoriete serie beschikbaar. Need to say more?
 • Olivia weet feilloos de weg naar Netflix en ‘haar’ series te vinden op de tablet, dus ik kan haar met een gerust hart vertellen dat ze even mag kijken en de tablet laten pakken en neerzetten. Zelf zoeken en doorklikken op YouTube is ten eerste moeilijker en ten tweede laat ik haar dat niet onbeheerd doen (terwijl ik bijvoorbeeld ga koken) vanwege de ‘aparte’ related content bij sommige kinderfilmpjes.
 • Bloggen terwijl je ondertussen geen leuke serie of film kunt kijken is zo stil dat je besluit de gewone televisie weer eens aan te zetten en tja, dan blijkt dat je geen enkel idee hebt wie wie is bij Kerels met een Kleintje, waar John het over heeft als hij refereert aan het laatste kluswonder dat hij bezocht en meer van dat soort dingen. Beetje jammer.
Lees ook:  Op vakantie met Netflix

Maar gelukkig, de abonnementsverlenging was direct na Pasen weer verwerkt, dus de echte afkickverschijnselen bleven ons bespaard 😉

Vertel eens, zijn wij het enige gekke Netflix-gezin of kunnen jullie ook niet meer zonder?

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Netflix. Ik schrijf eens per maand een blog die samenhangt met ‘televisie’ kijken via Netflix binnen ons gezin, aangezien dit hier echt niet meer weg te denken is.

2 Antwoorden

 1. Angela

  Wij hebben het gewone tv abonnement opgezegd. We keken dat bijna nooit meer. En we betalen daar veel meer voor dan voor Netflix. We kijken nu soms uitzending gemist. En de gewone tv nog geen seconde gemist.

 2. Vivienne

  Same here! Ik kan echt niet zonder Netflix en ik vind analoge televisie echt zo saai. Al die programma’s boeien me niet en als ik iets wil zien kijk ik het wel on-demand terug. Soms vraag ik me af waarom ik nog zo’n duur Ziggo abonnement heb….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.