Mama is fit #14

geplaatst in: Sport | 0

Misschien hebben jullie het gemerkt, misschien niet, maar ik ben mijn sportieve vibes een beetje kwijt. En daar baal ik van. Ik sport nog steeds 3x per week, maar het intense geluksgevoel (en veranderende spiegelbeeld) is verdwenen. Wat nu?

Break-even point

De eerste maanden na de zwangerschap van Quinn ging het heel, heel dramatisch met het verliezen van mijn extra kilo’s. Ik besloot te gaan sporten. En met resultaat! Ik weet het verloop niet meer precies, maar weet wel dat ik begin maart begon met een gewicht van 81 kilo en dat ik eind september weer mijn pre-zwangerschapsgewicht (minus nog een beetje) van 67 kilo op de weegschaal zag staan. Mijn vetpercentage was in een halfjaar tijd ruim 7% gedaald, mijn spieren 8% toegenomen.In centimeters ben ik bijna een meter rondom kwijtgeraakt. Hoe vet is dat?!

Afijn, ik bereikte mijn break-even point (het gewicht dat ik al een jaar of tien heb, waar ik weinig voor hoef te doen of te laten), paradeerde nog voor Quinns eerste verjaardag weer rond in mijn strakke jeans in maatje 28 en voelde me goed. Ik was blij. Tevreden. Eind november begon het echter te kriebelen. De motivatie om het gezonde eten door te pakken zakte, evenals de motivatie om te sporten. Ik vroeg me hardop af of ik niet meer wilde. Intensiever wilde gaan sporten. Uiteindelijk speelde er in de maanden december/januari/februari iets op persoonlijk vlak waardoor ik het toen allemaal wel prima vond, maar in maart begon het weer te kriebelen. Vol goede moed pakte ik de draad weer op. Tijd om nog wat kilo’s te lozen!

In tweestrijd

Herinner je dat blogje nog waarin ik mezelf nogal bloot gaf? Wat een verschil – wat een onwijs ander lichaam stond er op de linker- en rechterfoto. En wat voelde ik me ook anders! Dat gevoel heb ik al een tijdje niet meer. Zo’n veranderend spiegelbeeld, armen die zichtbaar strakker ogen, mijn buik die platter is. Er gebeurt niet echt meer iets. Ik wéét dat ik veel winst kan boeken als ik me 100% aan de Complete menu’s houd, maar ik kan mezelf niet motiveren die laatste 20% te volgen en volg het dus maar voor 80%.

Lees ook:  Mijn liefde voor wijn met knabbels
Mijnlevenalsmama | Benen
Mijn benen! Ik ben er blij mee, ze zijn veel slanker dan een paar jaar terug. Alleen die buikrol, die weet ik mooi te bedekken 😉

Toen we vorige week een weekendje weg waren viel het kwartje. Ik kon mezelf minder goed motiveren megagezond te eten omdat ik geen resultaat meer zag. Het is supersimpel (oké, met pieken en dalen dan) om je aan een streng ‘dieet’ te houden als het zijn vruchten afwerpt, maar zodra dat tegenvalt grijp je ik sneller naar ongezonder eten. Afvallen hoef ik niet perse, maar strakker worden des te liever. En ik ben bang dat ik dit met Curves niet meer voor elkaar ga krijgen.

Wel/niet/wel/niet/wel/niet

Laat ik voorop stellen dat Curves een onwijs toffe sportclub is. Dat ik elke keer met plezier sport, de huiskamersfeer heel erg waardeer en gek ben op de kletspraatjes met de sporten en begeleidende vrouwen. Dankzij Curves heb ik ontdekt waar ik winst kan behalen met goed eten, dat sporten écht energie geeft en heb ik bovenal mijn lichaam weer terug gekregen.

De Powerweek, waarover ik in dit blogje schreef, vind ik onwijs tof. Ik loop de hele week met spierpijn rond en wil soms bijna huilend opgeven, maar ga door. Ik voel dat ik mijn lichaam harder aan het werk moet zetten dan normaal en krijg er een kick van als ik de 15 push-ups haal (geloof me: het ziet er supersimpel uit bij een ander – tot je ze zelf moet gaan doen). Helaas is de Powerweek maar eens in de maand en hoewel ik de overige 3 weken heel veel afwisselende oefeningen doe op de plankjes, mis ik dan de uitdaging.

Ik twijfel dus nog even verder, want eerlijk? Ik weet niet of ik naar een ‘echte’ sportschool durf. Of ik de krachttraining die ik voor ogen heb om strakker te worden wel kan. Of ik de tijd erin kan wil steken, terwijl mijn gezin er niet onder leidt. Diep in mijn hart wil ik het gewoon proberen, maar afscheid nemen van Curves doet pijn – dat ga ik missen … To be continued!

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Curves. Ik zal de komende maanden om de week een blog schrijven over mijn sportavontuur in combinatie met Curves Complete, waardoor ik mij door de juiste voeding naast het sporten hopelijk nog fitter ga voelen en de laatste zwangerschapskilo’s (of stiekem nog meer) gedag kan zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.