Buitenschoolse opvang enzo

geplaatst in: Opvoeding, Werkende moeder | 3

Vlak voor we naar Katwijk gingen sloeg het in. Over een halfjaar gaat onze peuter naar school. Over. Een. Halfjaar. Dat is zeg maar, binnen zes maanden. Help! Ik ben er totaal nog niet klaar voor om haar los te moeten gaan laten, maar ‘gelukkig’ groeien we hiernaartoe als ik medemama’s met kleuters mag geloven. Ik ben benieuwd. Maar ja, bij school hoort buitenschoolse opvang en dat regelen was nog wel even een dingetje hoor. Maar het is opgelost! Benieuwd hoe, lees dan snel verder.

Welke dagen, welke locatie

Eén van mijn werkdagen is de woensdag, dus stond al snel vast dat ik van werkdagen zou gaan switchen. De woensdagmiddag is een vrije middag in de lagere klassen natuurlijk, dus dat betekent meer BSO-uren, meer geld. Dat wilden we niet, zowel niet voor Olivia als voor onze portemonnee. Ongezellig en zonde.

Maar ja, maandag, dinsdag en donderdag zijn drukke dagen qua wachtlijst op onze BSO én het kinderdagverblijf. Wisseling van werkdagen in verband met Olivia betekende namelijk ook wisseling van Quinns opvangdagen op het kinderdagverblijf. Maar we zijn eruit, Olivia heeft straks slechts één middag BSO, de andere middag werkt Joost vanuit huis en Quinn heeft twee volle dagen kinderdagverblijf. Op haar huidige groep, met haar huidige juffen.

Mijnlevenalsmama | Loslaten
Zo klein en toch al zo groot. Of andersom 😉

Maar ja, dan de volgende afweging. Welke locatie qua buitenschoolse opvang wilden we het liefst? Ons kinderdagverblijf biedt namelijk ook BSO én werkt samen met de basisschool die we voor de meiden gekozen hebben. Er zit een locatie van de school naast het KDV, met een BSO boven het KDV. Een bekende locatie voor dochterlief dus. Echter: ze gaat niet naar die schoollocatie straks. Ze gaat naar de locatie hier om de hoek, of beter gezegd: aan het begin van de straat. Ideaal dus! Maar ja, willen we haar dan daar op de BSO (terwijl Quinn op het KDV zit en we dus twee ophaallocaties hebben ’s middags) hebben, of op de BSO boven het KDV – en dus één ophaallocatie (maar een kwartier lopen na schooltijd, onder begeleiding maar toch, voor mijn kleine meisje). Keuzes, keuzes, keuzes.

Lees ook:  Olivia's traktatie op het kinderdagverblijf
Voorschoolse opvang?

Naast het switchen van mijn werkdagen hebben we saampjes een constructie gemaakt waardoor voorschoolse opvang niet nodig is. Dat is immers nog een extra uur opvang en dus geld én weer een ‘belasting’ voor Olivia, die toch al enorm zal moeten wennen aan het schoolleven.

Ik zal in plaats van om half negen, om negen uur beginnen met werken – iets dat dankzij onze auto mogelijk is qua reistijd en Olivia naar school brengen. Joost brengt Quinn op weg naar het kinderdagverblijf. Geen voorschoolse opvang en ’s ochtends nog een halfuurtje extra om Olivia school-klaar te maken en te knuffelen, fijn!

Maar goed, gelukkig duurt het nog een halfjaar, want deze mama is nog helemaal niet toe aan het loslaten van haar kleine meisje 😉

3 Antwoorden

  1. Manon

    Het lijkt me zo gek als je kindje naar school gaat, echt een grote mijlpijl. Klinkt als een beslissing die niet zomaar gemaakt is bij jullie!

  2. Vlijtig Liesje

    Nog best ingewikkeld zeg! Toen ik las dat de bso bij de school is, dacht ik: ‘ideaal!’ Maar toen ik vervolgens las dat er ook eentje bij jullie op de hoek van de straat is vond ik dat ook wel heel handig klinken!

  3. Nana

    Het is inderdaad een heel gedoe, en al helemaal als je wisseldiensten draait. Daarom ben ik blij met onze opvang, deze is namelijk flexibel, ik kan ze ook in de avond en zelfs in de nacht brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.